Egy hónapon belül befuthat a Radeon RX 6600 XT

Szerző: xoki | 2021. July 22. | hír | 0 hozzászólás

A Fudzilla különböző forrásaira támaszkodva azt állítja, hogy augusztus 11-én - ezzel megerősítve a korábbi híreszteléseket - érkezik majd az AMD Radeon RX 6600 XT és az RX 6600, viszont az árazással kapcsolatban sajnos továbbra sem kaptuk információt.

Korábban már kiszivárogtak a specifikációk is, így már tudjuk, hogy Navi 23 GPU lesz mindkét kártya alapja, és 8 GB GDDR6 memóriával (128 bit) érkeznek. Az RX 6600 XT 2048 stream processzor, míg az XT nélküli modellt 1792 stream processzor jellemzi majd.

Az utóbbi időben megfigyelt árcsökkenés remélhetőleg az ilyen új kártyáknál is látható változást eredményez majd. A Radeon RX 6700 XT például márciusban jelent meg egy 479 dolláros árcédulával (MSRP), de közel 800 dolláros áron lehetett hozzájutni, szóval remélhetőleg az új kártyáknál valamennyivel jobb lesz a helyzet.

Amennyiben tényleg hihetünk a Fudzilla információinak, akkor már nem kell sokat várnunk a kártyák hivatalos leleplezésére, viszont a YouTuber Coreteks szerint a sima 6600-as modell csak szeptember/október környékén érkezik. Megemlítette azt is, hogy a Navi 24 pedig az év végén várható.

Tehát ez alapján a két kártya nem fog egy időben megjelenni, így a közeledő bejelentés valószínűleg csak az RX 6600 XT-ről fog szólni. Coreteks korábban pontosan megjósolta az RX 6700 XT és a FidelityFX Super Resolution megjelenését, szóval feltehetően ismételten valós információkhoz jutott. Egyébként az RX 6700 sem jelent még meg az XT megjelölésű verzió érkezését követő 4 hónap alatt, szóval ez alapján teljesen logikus, hogy ismételten csak az egyik modell érkezik majd.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció