Egy bennfentes szerint könnyen csalódást okozhat a Grand Theft Auto 6

Szerző: xoki | 2021. December 14. | hír | 17 hozzászólás

A Grand Theft Auto franchise rajongói már hosszú évek óta várnak a következő részre, de a Rockstar Games és a Take-Two még mindig nem osztott meg semmit sem a projektről.

Kiindulva a különböző apró szivárgásokból, hamarosan bejelentik a Grand Theft Auto 6-ot, viszont a rajongók szempontjából valószínűleg az lenne a legjobb, ha még jobban elhúznák a leleplezést. Egy bennfentes szerint a Grand Theft Auto 6 több időt igényel annál, mint amennyi a Rockstar rendelkezésére áll.

AccNGT - aki gyakran tesz közzé hasonló belsős információkat - nemrégiben néhány aggályos gondolatot osztott meg a Twitteren. Először is megemlítette, hogy néhányan nem veszik észre, milyen kaotikus a fejlesztés, viszont pontosan nem tudni, kikre utalhatott. A második megjegyzése lehet a legaggasztóbb, mivel állítása szerint sokak számára több szempontból is (a grafika kivételével) csalódás lesz a játék. Végül pedig azt is szóvá tette még, hogy akkor aggódhatunk igazán, ha a játékot már idén vagy 2022 elején bejelentik. Amennyiben erre sor kerülne, az lényegében azt jelentené, hogy a Rockstar vagy a Take-Two a kelleténél sokkal jobban felgyorsította a fejlesztést.

Nem ez az első eset, amikor ilyen jellegű információ bukkan fel a következő Grand Theft Auto kapcsán. Emiatt jelenleg nehéz megmondani, hogy érdemes-e izgatottan várni a gyors bejelentésre, vagy tényleg jobb, ha szép csendben dolgoznak a játékon és csak akkor jelentik be azt, amikor már minden darabka a helyére került.

Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Megjelenés: 2025. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Legendrush27 avatar
Ha megint ilyen relaszitukus GTA4 vonalon mennek akkor számomra ténylegesen csalódás lesz.
0
0
0
0
💬 3
bukta2 avatar
@Legendrush27: Mindenkinek ők sem fognak tudni meggelelni.
0
0
0
0
no avatar
@Legendrush27: Én pont egy hasonlóra várnék. Nekem nem tetszettek az ilyen eltúlzott elemek, mint repülő motorbiciklik és autók. Ez már nem GTA. Az sem tetszik, hogy a holdhoz hasonló gravitáció van a játékban, így árkon bokron lehet úgy haladni, mint az aszfalton. Sajnos látszik, hogy a GTA V is melyik generáció igényeire volt készítve.

Közel 30 évesen azt mondhatom, hogy a szemünk hozzászokott a jó grafikához, meg a látványelemekhez. Viszont egy olyan részletes cím, mint az RDR2 vagy a GTA4 az ő korában, na olyant manapság ritkán látni. Véleményem szerint nem is lesz soha többé, mert a piac nagy része nem azt kívánja...
1
0
2
0
bukta2 avatar
@pinti100: Vannak azok a játékok ahol nem hogy jó, hanem inkább kell is a sci-fi vonal, repülés stb… de ez pont nem az a játék kellene hogy legyen! Pont ahogy te is mondod, egyetértek!
0
0
0
0
carl18x avatar
Ha ezt elsiettik még bugosabb lehet mint a Cyberpunk! :D Jó vicc xd.
De úgy komolyan, elég csak a GTA Definiti kiadásra ránézni. Az is tele van hibákkal, az új üzleti model félkész játék teljes áron XD
0
0
0
0
💬 1
WeKing avatar
@carl18x: Kevered a szezont a fazonnal, előbb olvass utána a dolgoknak, mielőtt butaságokat irnál. A Rockstar North csinálta a GTA VC-t, SA-t, 4-et és 5-öt. A Definitive kiadást pedig a Groove Street Games. Semmi köze a két csapatnak egymáshoz. Az, hogy a Rockstar volt a kiadó, semmit nem jelent. NEM ők csinálták a játékot, kiadták a munkát oszt csókolom, lett amilyen lett.
Nem azt mondom, hogy nem kell aggódni, hibátlan lesz a 6.. de felesleges az ördögöt a falra festeni. Sehol sincs még a játék, teljesen feleslegesen cikkezgetnek róla 2-3 hetente. Ez ilyen nesze semmi, fogd meg jól hir.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Amúgy bárkinek is meglepetés lenne ha rosszul sikerülne? Sajnos a játékpiac kezd kiégni. Basszus ott tartunk hogy a PS5-nél a húzó nyitó cim egy remake (Demon's Souls) volt. Már elfogytak az ötletek. Minden adaptációból készül, vagy egy régi játék remastere. Ennyi. Ennyi volt a játék iparban kezdem úgy érzni... A kezdetlegesnek tűnő de sokszor jó "megfogós" történű indie játékok is elfogytak. Semmi sincsen. Az elmúlt 1 év csak a csalódásról szolt. Nyilván benne van azis hogy a játékosok igényeit ennyi év (évtized) remek játékai után nehéz kielégíteni. Azért az szerintem sokat elmond hogy 23 éves korom ellenére engem nagyon kevés új játék tudott megfogni az elmúlt 10 évből. (talán az Uncharted széria, Heavy Rain, az új sipder-man, cyberpunk és még van 1-2 kivétel) És sokkal inkább mai napig a kedvenc játékaim a Max Payne 1-2, Az eredeti GTA VC, SA, Doom 3, Half-Life 1-2, Mafia 1, NFS MW, Carbon, Hitman 1-2, és nem is sorolom mert úgyis tudjátok mikre gondolok. És nem érdekes? Ezeknek akkor kellett volna megmaradnia bennem ha 10 évvel idősebb lennek. Ezek közül van oylan amit 20 évese játszottam elsőnek, ergó akkor már 15-20 éves volt az adott játék. És jobban megfogott mint egy szutyok 2018-21-es játék..

Annyira rossz ezt látni, mert imádok játszani...
6
0
0
0
💬 6
MrPAYER avatar
@Payphoner: Régóta gondolkodok én is hasonló dolgokon. Azt egyértelműen érezni, hogy kezd kifáradni a játékipar, nincs annyi újító ötlet, ilyen agyeldobós megoldások már mint régen.

Aztán belegondolok jobban és rájövök, hogy persze, hogy nincs, hiszen már 99,9%-ban mindent láttunk. Jó grafika? Jó sztori? Kiváló játékmenet? Mind meg volt már, volt, hogy mindezek egyszerre is. A hitemet mégis az tartja, hogy nem is olyan régen volt az a bizonyos RDR2, az MW reboot, amelyek még mindig méltó képviselői voltak a közelmúlt AAA játék felhozatalának. A jövőre tekintettel is van okunk a bizakodásra, csak már nem olyan mint régen, nagyítóval kell keresni. Nem sokára érkezik a Dying Light II amely ha már az első rész színvonálat hozza kicsit kipofozva és a mai elvárásokhoz igazítva máris egy nagyszerű játék lehet belőle. Ha minden igaz ősszel jön az MW II is, amely a COD-ok lehető legminőségibb részei közé tartozhat a 19'-es epizódból kiindulva. Csak ehhez félre kell tenni az előítéleteinket, hogy "ah csak egy újabb cod" és mögé kell látni, hogy ezt most nem a félhalott Sledgehammer vagy Treyarch csinálja hanem az IW.

Ami még örömteli számomra, hogy indie és a nagy kiadók produktuma között egyre kisebb a távolság a minőségben, hála az Unreal 5-nek vagy bármi másnak ami ezt elősegíti. Jönni fog itt a Forest folytatása jövőre, most a Game Awardson bejelentett Nightingale, ARK II, stb. Ezek mind-mind biztató, jó játékok lehetnek majd.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@MrPAYER: Igaz, öröm volt látni hogy a Dying Light-ot is megemlítetted, nekem az egyik kedvenc játékom, de azt is sok kritika érte. Ha ma jelenne meg (talán jobb grafikával), én azt mondom még most is megállná a helyét, sőt.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@MrPAYER: Egyetértek veled mondhatni. Viszont lehetne itt újítani csak nem fog senki. Minek ha te magad is jól leirtad, hogy pl az új cod nem csak egy cod lesz.... De csak az lesz, a MW reboot is az volt, tipikus, unalmas és rövid tucat cod.
A játékipar haldoklik mert egyszerűen a codon a FarCry - on a fifan a milliomodik Assassins, battlefielden kívül alig alig akad valami. Az indie és a "nagy" kiadók között azért kisebb a szakadék mert az indie fronton próbálnak újítani, most vannak azon a szinten mint régen a nagy nevek.
Ez nekünk csak jó. Őszintén ha egy része se jelenne meg ezek után a COD-nak vagy épp FC szeriának egy percig se sajnálnám.
GTA az meg gta, egyedi volt mindig. A játéktörténelem egyik meghatározó címe. Felvan adva a lecke a 6. résszel.
0
0
0
0
no avatar
@Payphoner: Egyetértek veled. Ugyanezt érzem sajnos én is, de nem csak játékok terén, hanem a mobilpiac terén is. Nincs innovativitás. Egy kicsivel jobb kamera, kicsivel jobb akksi, kicsivel nagyobb felbontás és kész a trónörökös... Pár gyártó próbálkozott némi újítással, mint LG wing, vagy Galaxy fold... de nem érzem annyira sikeresnek, mint az egykori újdonságokat.
0
0
0
0
sean avatar
@pinti100: Ugyanez van az autóiparban is, ugyanazt adják el mint 5-6 éve, csak más csomagolásban és dupla áron. Fél collal nagyobb kijelző, kicsit másabb menürendszer, a lökhárítő élét lejjebb rakják 2 centivel és kész az új autó. Formailag nem tudnak újat kitalálni, már mindegyik hasonlít mindegyikre (persze ha az egyik gyártó előáll egy formabontó dizájnnal akkor körberöhögik). Most a kocka a divat, majd pár év múlva megint a gömbölyded formákra térnek vissza, aztán újra a kocka, és így tovább.
Játékoknál is valami ilyesmi a helyzet, apróbb változtatásokkal adják ki évente ugyanazt. Gondolom a GTA 6-nál is majd sok mindent emelnek át az 5-ből, de bízzunk benne hogy azért lesz egy jó sztori is, mert még mindig a sztori az ami odaszögez a gép elé, lehet bármilyen a grafika. A GTA5-öt a mai napig nem vittem végig, nekem rohadt unalmas a sztorija, de a 3-at, Vice City-t, San Andreast már vagy 1000x toltam végig, és hiába tudom minden saroknál hogy mi fog történni, még mindig nem unalmasak.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
@Payphoner: Durva, de én is sokszor a régebbi címekhez nyúlok, mintha sokkal többféle játék lett volna régebben, s tényleg voltak hajmeresztő ötletek. Ami persze nem azt jelenti, hogy mind sikeres húzás lett volna. De én pl. nemrég jöttem rá, hogy minden nagy játéknál ez az open world dolog terjed el, s a főszál a játékban egyre kisebb százalékban van jelen. Mert a felesleges mellékküldetésekkel pakolják tele (amik lényegében kis főküldetések, hiszen ugyanazt csinálod, csak egy mini történetet mesél el), meg a hülye gyűjtögetések, amik teljesen megfelelnek időpocsékolásnak. Plusz rengeteg terület bejárás csak azért, hogy level up legyen a karakternél. Lehet azért van, mert felnőtt vagyok, s 30 évesen kevesebb igényem van az ilyesmire.

Ilyenkor értékelem a régi csőszerű játékokat, amelyeknél nincs időhúzás. 2022-es évből egyedül a Gran Turismo 7 érdekel, azt meg is veszem, elő os rendeltem, de úgy nagyon más nem érdekel 2022-ből. 2023-ra meg ott a pókember ami tuti nekem, igaz ezek PS5-ös címek, de az exkluzívoknál kevésbé érzem azt, hogy elszúrják a játékokat, mint az Ea, Ubisoft és egyéb gyönyörű nagy cég.

Meg a játékok ára is az egekbe szökik. Megjelenéskor k9zel 30 rugó, s várni kell hónapokat mire használható lesz a játék. Na meg a hülye mikrotranzakciók... Mondjuk én kerülöm az ilyen játékokat, amikben ilyen hülyeségek vannak.

A GTA 6 nem igazán érdekel utoljára 14-15 éves koromban élveztem a GTA-t, az pedig a San Andreas volt. S a kamaszkorhoz pont passzol a játék. 30 évesként nem érzem szükségletét, hogy GTA-val játsszak.
0
0
0
0
sunny474 avatar
Remélem az RS tanul a a CD projekt és saját hibájából azokkal az elfuserált remake-ekkel. 5 év telt el a 4. és 5. rész között. Erre a 6.-ra meg már olyan rég várunk, hogy ha rosszul sikerül tőlem mehet az egész cég a levesbe. Szóval légyszives a fejlesztést ne gyorsan, kontár munkával akarják megcsinálni ha már ennyit várunk. Magukkal is kitolnának rendesen, mert ha egy egész jó storyt összedobnak és az online rész is jobban sikerül mint az előző (tudom, lehetetlennek hangzik látva a mostani játékpiacot) akkor megint ülhetnének a fotelban utána még vagy 10 évig. Nem beszélve, hogy a reputációjuk is igencsak a béka segge alatt van a trilogy miatt, nem kéne mélyebbre süllyedni.
0
0
0
0
Bonnie and Clyde avatar
Nagyon bírom az ilyen kijelentéseket, hogy sehol semmi jön egy hír ha ekkor meg akkor bejelentik akkor biztosan rossz lesz de miért is, talán mert az utolsó fejlesztés nem sikerült jól. Így már el kell temetni egy ilyen céget csak az a baj, hogy pont egy olyan cégről van szó ami olyan sikereket elért ahol sok cég már rég elvérzett. Az sem kellene elfelejteni, hogy alap emberek kiszálltak, lassan egy alapítója maradt aki viszi a hátán a csapatot, persze az is tipikus, hogy a mai embereknek semmi sem jó de nagyon remélem a fagyi csúnyán vissza fog nyalni az ilyen senkiknek!
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@Bonnie and Clyde: Tekintettel arra, hogy mi megy most a játékiparba mondhatni ez a "normális" helyzet.Régi hírnévre alapozva verik át a játékosokat (emberek millióit)
Néha az az erzésem, hogy egy bemutató trailerbe több energiát fektetnek mint magába a játékba.
Szép dolog a bizalom és szokták mondani a remény hal meg utoljára. Na jelen esetben talán az még van.
2
0
0
0
xheynor avatar
😂nevetséges amit művelnek manapság, a Red Dead Online része már érezhetően halott.. nyár óta nem kapott normális frissítést pedig rengeteg benne a potenciál és maga a játék is gyönyörű, de az ember azt érzi, mint ha nem is akarnának vele foglalkozni már.. ehelyett az új generációs konzolokra is kiadják a GTA V-t meg a holnapi nap folyamán érkezik egy új DLC rá.. nyilván abból a játékból van a legtöbb bevétele a cégnek és a take two interactive számára csak az számít, de azért többet is foglalkozhatnának már a Red Dead Online részével, mert a jelenlegi formájában nem is értem, hogy milyen alapon várnak belőle még több bevételt, ha így állnak hozzá!
3
0
2
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció