Early Access státuszba lépett az Unreal Engine 5

Szerző: Pafry | 2021. May 27. | hír | 3 hozzászólás

Az Unreal Engine-t birtokló Epic bejelentette, hogy az egyik legnépszerűbb játékmotor immáron elérhető korai hozzáférésben a fejlesztők számára, ehhez pedig egy új, ütős techdemót is mellékeltek, amely a Valley of the Ancient névre hallgat. A demót bárki szabadon kipróbálhatja, aki rendelkezik UE accounttal.

A bemutató elsősorban arra fókuszál, hogy a fejlesztőknek szánt eszközöket be tudják mutatni a demó segítségével, a fenti videón pedig látható, hogy ezt rendkívül látványosan sikerült kivitelezni. Az Unreal Engine 5-ből már tavaly is kaptunk egy kis ízelítőt, a Lumen in the Land of Nanite demó képében, amelyben a címben is szereplő két új feature, a fényekre fókuszáló Lumen, valamint a grafikát felfejlesztő Nanite volt fókuszban, ezek most is láthahatóak voltak a bemutató során.

Az Unreal Engine 5 teljes változata várhatóan valamikor 2022 korai szakaszában jelenik majd meg.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Én sokat várok a Nanite rendszertől, ez lehet a kiút a LOD popup -al súlytott aktuális világból. A Lumen praktikus elem, de nem új dolog, csak sokat finomodott az évek alatt. Annak idején az UE4 -ben is be volt tervezve egy volumetrikus GI rendszer, de a végén az első játékoknál kikerült belőle, és később sem volt nagyon használva a gépigénye miatt. A CryEngine -ben is van egy ilyen rendszer már lassan tíz éve.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Emlékszem az első Unreal-re vagyis egyben az engine-re....mindíg felismerhető volt és messze élvonalbeli. Igazán nagy ellenfelet nem is tudnék hirtelen mondani...ja de, Frostbite. De ez az UE5 már olyan szint amit tényleg kevesen tudnak megugrani. (szerintem)
0
0
0
0
no avatar
Megjelenés óta nyúzom, nem igazán lehet mit mondani rá, Lumen és a Nanite zseniális, MetaSounds is megér egy misét. Sokkal kényelmesebb használni mint a korábbi 4.x verziókat, már várom a végleges kiadást, hogy ebben folytathassam a jelenlegi projekt munkáim.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció