Dupla GPU-s RX 570 grafikus kártyán dolgozik a Sapphire

Szerző: xoki | 2021. August 21. | hír | 12 hozzászólás

Több, grafikus kártyákkal foglalkozó gyártó is készített már direkt bányászoknak szánt termékeket, és úgy tűnik, a Sapphire is csatlakozik közéjük egy dupla GPU-s Radeon RX 570-nel.

A kártyára @Zed__Wang figyelt fel a saraba1st fórumokon, és Twitteren megosztotta velünk a legfontosabb információkat, illetve néhány képet is. Ezek alapján a kártyán egy HDMI csatlakozó található, illetve annak PCB-jén kettő RX 570 GPU foglal helyet. Egyetlen kimenet, az egyszerű dizájn és hűtés alapján mérget vehetünk rá, hogy ez egy bányászkártya.

Bár a Sapphire szokásos márkamegjelölései nincsenek a kártyán, azért a fedél alatt ott lapul a Sapphire logó. A Polaris alapú RX 570 specifikációit alapul véve erre a modellre 2 x 2048 stream processzor, 2 x 8 GB GDDR5 memória és 150 W TBP jellemző.

A CPU-Z nem tudja pontosan felismerni a kártyát, sima RX 570-ként tünteti fel. A kártya birtokosa néhány tesztet is lefuttatott, amelyek alapján egy GPU 30 MH/s-re képes, vagyis a kártya bányászteljesítménye 60 MH/s 156 W-os fogyasztás mellett.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
X9K338DA avatar
A legnagyobb meglepetés számomra, hogy gyártják még hozzá a GPU-t. Azért ugye csak egy 4 éves 2 generációval ezelőtti középkategóriás darabról van szó.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Persze hogy a CPU-Z sem ismeri fel, hiszen még meg sem jelent hozzá normális driver...
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Erre egyáltalán megfog? Úgy is kb csak a bánya program, esetleg pár profi grafikus szoftver tudja a mai világban kiaknázni a több GPU-t (szerintem)
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@SuperPuma: Szerintem minden VGA/GPU-hoz kell hogy legyen driver, ami ugye magyarul illesztőprogi/meghajtó progi az adott op.rendszeren. Szóval pl. ami nem játékra való grafikus kártya, hanem inkább csak melóra, azokhoz is letölthető driver, igen.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Itt inkább arra gondoltam, hogy a szoftverhez fognak egy már létező AMD drivert szétmoddolni, hogy használható legyen a cucc.
(Vagy csak a megoldásból fakadóan a gép egyetlen GPU-ként ismeri fel, mint anno a Voodoo-t)
0
0
0
0
norby72 avatar
"Több, grafikus kártyákkal foglalkozó gyártó is készített már direkt bányászoknak szánt termékeket [...]"
Ideje lenne gondolni az "egyszerű halandókra" is...
Ja, hogy az nem biznisz?! :/
0
0
0
0
💬 4
Tuhajohn avatar
@norby72: Pedig biznisz lenne az is. Lehet egy ember nem 20 kártyát venne, hanem max 3-mat, de a nem bányász is megvenné.
1
0
0
0
odinx avatar
@Tuhajohn: Sajnos ez megy hardverapron is, direkt odaírja, hogy nem bányászlimitált kártya. 😁
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@odinx: Undorító helyzet, de szerencsére engem már nem érint.
0
0
0
0
odinx avatar
@Tuhajohn: Igen, meg tudlak érteni.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció