Doom 3: BFG Edition ajánló PC-re picit másképpen

Szerző: HeyJoe-PCRPG-HUN | 2012. October 17. | hír | 8 hozzászólás

A konzolos verziói mellett visszatér felújított formában PC-re is a Doom 3, hogy ismét jót parázhassunk ebben a monumentális, vérfagyasztó, adrenalin pumpáló és nem kicsit klausztrofóbiát is olykor okozó sci-fi/horror FPS akció játékba!

Azonban PC-re talán jobban is érdemes meggondolni, hogy megéri-e majd nekünk az árát, ad-e annyi extrát? Ez pláne akkor jó kérdés, ha az összes részét - beleértve ezt a harmadik részét is a kiegészítőjével együtt - már korábban megvásároltuk.

A BFG kiadás új előzeteseket is kapott megjelenéséhez, egyet külön az új küldetésekhez, amik nem voltak az eredeti Doom 3-ban benne, íme:

Doom 3 BFG Edition: Lost Mission Intro (Elvesztett küldetés bevezető) - Ebben kapnak helyet az eddig nem látott új pályák és küldetések: Link

A videók szépek és jók ugye, valamint a konzolosoknak valóban megérheti az árát az amúgy nagyszerű játék.
PC-n viszont mi is az újdonság, amit kb. 8 ezer Ft-ért kaphatunk?

- Doom 1, 2, 3 + Doom 3 Resurrection of Evil add-on pack
- Doom 3 The Lost Mission - új küldetés
- Full HD felbontás (Az eredeti játék felbontása sem volt már annyira rossz szerintem.)
- 3D támogatása (Na ez egyelőre a nagy átlagot otthon nem érinti még szerintem játékos körökben.)
- Multi monitoros támogatás
- 5.1-es hangzás (állítólag ez is még jobb, mint az eredeti.)
- Új ellenőrzési pont mentés rendszer
- Páncélra rögzített zseblámpa

Ennyivel azt hiszem ki is fújt az újdonságok tárháza a Doom 3 BFG Edition-t illetően PC-n.

Mindezt pedig megvásárolhatjuk egy új játék áráért, ha szeretnénk.

Én viszont inkább azt ajánlanám nektek halkan, hogy aki megvette már korábban a Doom 3-at (sőt, még az is, aki nem), várja ki az első teszteket is róla, hogy valóban jobban megéri-e, mint a régi, eredeti verziója, amit már potya áron megvehetünk jó ideje, akár a DOOM 3 Resurrection of Evil DLC-vel együtt is. ;)

Jó lenne tudni például először is, hogy pontosan mekkorák az új pályák és mennyi extra játékidőt adnak ennyi pénzért cserébe.
Aztán a grafikai és a hangminőségbeli változásokra is kíváncsi lennék, mennyit tudtak rajta még javítani PC-n.

Szubjektív konklúzióm a Doom 3 BFG előzeteseivel és eddig kikerült infóival kapcsolatban:

Halkan megjegyezném még itt az írásom végén, hogy akinek már megvan tehát a Doom 3, az jobban jár majd inkább, ha később, leértékelve, akciósan veszi majd meg ezt a BFG Edition-t, ha az új pályák miatt kíváncsi lenne rá. Az új pályák miatt ugyanis szinte 100% szerintem, hogy nem ér meg ez nekünk majd PC-n kb. 8 ezer Ft-ot! ;)

Őszintén szólva én egy nagy lehúzásnak érzem ezt a BFG Edition-t ennyi pénzért, de döntse el persze ki-ki maga, hogy melyik új játék ér meg ennyit neki. Én ezt a Lost Mission-t kiadtam volna külön DLC-ben, mint annó a Resurrection of Evil-t, persze az úgy nyilván kevesebb pénzt hozna az ID konyhájára.

Modokkal PC-n az eredeti Doom 3 kiadással eddig is még jobban megizzaszthattuk a PC-ket:

NEM Photoshop képek, a játék engine-nel (id Tech 4) készült, moddingolva persze!

Doom 3
Doom 3
Doom 3
Megjelenés: 2004. August 03. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: id Software
Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mongoosewow avatar
Mostanában minden játékfejlesztő cég rákattant a régi játékaik HD feldolgozásában? Ez amúgy jó dolog, de 8k-ért azért ne vicceljünk már. Jó játék a doom 3, de szerintem annyi+ játékidőt nem ad hogy megérje az árát, mivel ebből már egy komplett játékot veszek. A HD grafika meg totál mellékes. Max annak jó aki Doom 3-at sose játszotta ki, és meg szeretné venni. Talán....
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Lámpa a páncélon? Az úgy nem az igazi!
Egyébként nekem a Doom az csak 320x240 -es felbontásig Doom, attól felfelé már nem az igazi...
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Flash: Igaz, oda is írom , mert ez valóban lemaradt, bocsi! 😉 Viszont a lényegen nem változtat, mivel eddig is meg lehetett venni az összes Doom-ot eggyütt, jóval olcsóbban.
Pl. jelenleg 20 angol font a Steam-en a Doom gyűjtői változata, ami kb. 7 ezer Ft. Viszont nem szabad elfelejtkezni, - ha már annyira pontosak akarunk lenni - hogy minden évben többször is vannak nagyon jó, 50, vagy akár 75%-os leárazások a Steam-en. A Doom részek esetében is.


Azt a grafikai és hang tuningot, valamint az extra pályák nyújtotta plusz játékidőt meg majd meglátjuk, de én erősen ajánlom, hogy pár tesztet inkább várjunk ki róla és csak utána rendelje meg a BFG-t, aki szeretné szerintem.

Valóban annyira jól sikerült, hogy majd megérje az árát, akkor természetesen én is megveszem majd.

Ja, azt is elfelejtettem beleírni egyébként, hogy a zseblámpás rész külön "sértésnek" veszem, hiszen az egyik legjobb eleme volt ennek a sci-fi, túlélő horroros akció játéknak. 😆 Külön para volt benne, hogy vagy céloztál a fegyverrel, vagy a lámpádat használtad egy nagyon sötét résznél, helyszínen, szerintem ehhez kár volt nyúlniuk, elrontaniuk, de várom a teszteket róla!^
0
0
0
0
Flash avatar
Pusztán csak a lényeg maradt ki a félrevezető cikkből, azért a 8000Ft-ért 4 játékot kapsz:
Doom 1, 2, 3, + ROE, a fent említett plusszokkal, valamint az is kimaradt, hogy a Full HD felbontás mellet a grafikát is feljavították. valószínűleg úgy fog kinézni, mint a letölthető HD moddal, ami pedig tényleg szebb az eredeti grafnál.
0
0
0
0
no avatar
Nekem sincs semmi bajom a doom3-mal, de azért egy 7 éves játékhoz való dlc-ért 8000ft... ugyan már... basszus ezzel még a cod szériát is túlszárnyalták lehúzás szempontjából... 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
robot fiu: Magával a Doom 3-al nekem sincsen bajom, sőt nagy kedvenc! 😉

Ez a feldolgozása viszont nekem így picit borsos áron kapható, csak hogy kipróbáljam. Már ha a legális úton való kipróbálásról beszélünk továbbra is csak persze. 😆 😉
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció