DLSS-támogatással érkezhet a továbbfejlesztett Nintendo Switch

Szerző: xoki | 2021. March 27. | hír | 3 hozzászólás

A régóta pletykált, továbbfejlesztett Nintendo Switch hamarosan valóssággá válik, így nem meglepő módon folyamatosan újabb részletek szivárognak ki a kézikonzol „Pro” verziójáról.

A Bloomberg legfrissebb jelentése alapján az ünnepi szezonra tervezett Switchbe egy új Nvidia chip, és több RAM fog kerülni, ráadásul állítólag a DLSS-t is támogatni fogja. Ennek köszönhetően pedig 4K minőségben reprodukálhatja a játék látványvilágát, amennyiben egy TV-hez csatlakoztatjuk azt. A DLSS-támogatáshoz, a játékokhoz új kódsorokat kell írni, ezért elsősorban az újabb játékoknál fogják alkalmazni a technológiát.

DLSS ide vagy oda, a jelenlegi Switch nem tudna megbirkózni a 4K-val, és pont ezért a Switch Pro egy új lapkakészlettel és több memóriával érkezik majd. A jelenlegi konzolban egy személyre szabott Nvidia Tegra X1 chip foglal helyet 4 GB RAM kíséretében. A chip 2015-ös, ezért mindenképpen ráfér a hardverösszetételre egy frissítés.

Az elemzők szerint az új Switchet magasabb áron fogják piacra dobni. A jelenlegi modellért megjelenése óta változatlanul 300 dollárt kérnek, de akár 100 dollárt is rátehetnek majd az új kiadásra. Ennyi kiszivárgott információ után remélhetőleg már nem kell sokat várnunk a Nintendo hivatalos bejelentésére sem.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Ez komoly lesz akkor! DLSS el akár komolyabb címeket is ráportolhatnak
0
0
0
0
Apor avatar
Hát...ebbe most nem AMD-chipet raktak.
0
0
0
0
💬 1
ichigo23619 avatar
@Apor: az alapban is nvidia tegra van.
az első v1 es kiadásokat avégett lehet cfw-zni a mai napig is.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció