Csak jövőre jelenik meg a Vega 20

Szerző: xoki | 2018. October 31. | hír | 3 hozzászólás

A Vega 20 lesz az AMD első 7 nm-es gyártási technológiával készülő GPU-ja, amely sajnos úgy tűnik, nem jelenik meg az ünnepi szezonra, ahogy azt eredetileg gondolták.

Az AMD Vega 20 GPU-ja korábban már felbukkant a Final Fantasy XV online benchmarkjai között, 66AF:C1 kódnéven. A kártya állítólag 32 GB HBM2 memóriával rendelkezik, a memória interfész pedig 4096 bites lesz. A tesztek alapján az új kártya valamennyivel jobb, mint az előző Radeon RX Vega széria, ellenben a Vega Frontier Edition lekörözte azt.

A Final Fantasy XV az Nvidia kártyákat preferálja és emiatt lehetséges, hogy a kártya gyengébb eredményeket ért el, valamint a tesztelt Vega GPU egy mérnöki példány, amely még messze van a végleges verziótól, ezért nem szabad szentírásnak venni a benchmarkot. A Gamers Nexus több forrásra hivatkozva állítja mindezt, és szintén innen származik az az információ is, hogy a Vega 20 kártyák csak 2019 első negyedévének végén jelennek majd meg.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kelori avatar
32 gb VRAM-al ez egészen biztos hogy egy munkaállomásokba szánt professzionális kártya, így aztán még kevésbé mérvadó a játék alatti teljesítménye.
0
0
0
0
💬 2
Mesterlovesz avatar
@Kelori: Ez így van, meg akkora rengeteg memóriával nem is lehetne versenyképes gamer piacon. Ez nem játékra szánt kártya, nem is értem a cikk lényegét.
0
0
0
0
norbi6 avatar
@Mesterlovesz: Gondolom itt a 7nm-en van a hangsúly. Bár annyira nem vagyok az ilyenekbe benne.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció