Core: már tölthető az ingyenes játékkészítő

Szerző: Pafry | 2021. April 19. | hír | 13 hozzászólás

A Core egy olyan, a PlayStation rendszerére elérhető Dreamshez hasonlatos játékkészítő platform, amely számtalan, játékosok által készített játékok gyűjtőhelyéül szolgál majd a jövőben. A fejlesztő Manticore Games szerint már most 20 ezernél is több játék várja a játékosokat ha letöltik a programot, amely ráadásul ingyenes.

A Core mindenféle műfaj játékait gyűjti egybe: platformer, RPG, RTS, looter-shooter és még sorolhatnánk, melyekhez az Unreal Engine adja majd az alapot. Kezdő és haladó játékkészítőknek egyaránt kedvez a program, melyből rengeteg előre kész elemet, zenét és karakter modelleket is letölthetünk a készülő játékunk számára. Továbbá nem elhanyagolható szempont, hogy a játékainkkal akár pénzt is kereshetünk, ha azok igazán jól sikerültek.

Egyelőre még csak korai hozzáférés keretein belül lehet hozzáférni a Core-hoz, így előreláthatólag még rengeteg tartalommal fog frissülni a közeljövőben. A játékot itt tudjátok hozzáadni a könyvtáratokhoz.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csupaki avatar
Ennek a platformnak nem az a lényege, hogy hűdenagy grafikájú AAA játékokat készítsenek, hanem az emberek kiéljék alkotói kreativitásukat, mert erre igenis igény van, amit a mai nagy játék fejlesztő cégek szinte nem is biztosítanak.
Coreban nagyon egyszerűen lehet játékot készíteni és nagyon lelkes community van mögötte, rengeteg segítőkész, kreatív felhasználóval. Aki játékfejlesztésben gondolkozik ez a platform egy nagyon jó ugródeszka, rengeteg potenciállal, Unitynél is egyszerűbb.
Ami pedig a legfontosabb, hogy ingyenes, meglévő Core játékot széjjel lehet moddolni, ez a mai játékoknál már nem nagyon jellemző. Végtelen alkotói szabadság van. Egy pl.:Ubisoft/EA játék már csak annyi, hogy megveszed és használod. Szerintem egy egészséges játék szoftvernél a fejlesztők és a modderek szimbiózist alkotnak. Minél több eszközt adnak a modderek kezébe, annál élvezhetőbb és olykor sikeresebb egy játék . De a közösség képes magának utat törni, lásd BF3 Venice Unleashed, ahol van prop-hunt végtelen explosive meg még egy csomó jóság, kiszedték a blue-tintet, suppressiont és még sorolhatnám, mennyi hozzáadott érték került a játékba. Mégtöbb ilyen kreatív community orientált platform kellene.
Egyébként a Core standalone program, már tavaly elérhető volt.
0
0
0
0
19ati93 avatar
(n)Core 😃 ingyenes játék készítő 😆
0
0
0
0
no avatar
Hát ez roblox csak jobb grafikával
0
0
0
0
no avatar
Annak idején a Windows Store-ban is volt hasonló kezdeményezés, de belebukott.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
És ez csak epic (shit) store-on lesz elérhető?
0
0
0
0
💬 3
susguy avatar
@Tuhajohn:
Don't have an Epic Games account? You can also directly download the Core Installer for PC.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Tuhajohn: Überepicshit*
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
A cikkben ott a játék linkje, ahol le van írva a gépigénye.
0
0
0
0
mavman 16 avatar
Ez olyan mint a Roblox, csak jobb a grafikája.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Egy cross-platform Dreams. Hát nem tudom hogy a Dreams mennyire marad így népszerű bár azt nagyon éltem szóval ha ez legalább annyira jó akkor meglesem.
0
0
0
0
mavman 16 avatar
Akkor majd megnézem, hogy esetleg kitudok-e hozni belőle valami jót.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció