CES 2021: három architektúrájáról is mesélt az Intel

Szerző: xoki | 2021. January 13. | hír | 2 hozzászólás

Az Intel hivatalosan is leleplezte az első három Tiger Lake-H gaming processzort, amelyek laptopokban foglalnak majd helyet. Ezenkívül pedig meséltek egy kicsit a Rocket Lake-S és Alder Lake-S processzor architektúrákról, illetve felfedték azt is, hogy körülbelül mikor számíthatunk a megjelenésükre.

A 2021-es CES-en az Intel három új 11. generációs, Tiger Lake-H szériás processzorról is lerántotta a leplet. Ezek nem azok a 45 W-os, 8 magos modellek, amelyekre sokan számítottak. Ezeket a Tiger Lake-H35 (35W) chipeket egy új, „ultraportable” szegmensbe sorolták be a piacon.

2021 első felére az Intel legalább negyven különböző laptopot tervez piacra dobni, amelyeket különböző partnereik (például Acer, MSI, Asus, Lenovo, HP, Dell és Vaio) készítenek majd. A 4 magos és 8 szálas Core i7-11375H Special Edition lesz az Intel új flagship Tiger Lake chipje. A sokak által várt 45 W-os H-szériás chipek pedig még mindig fejlesztés alatt vannak, így ezek csak később érkeznek.

A fenti termékek mellett az Intel megemlítette a Rocket Lake-S architektúrát, illetve az 500-as lapkakészletet is. A széria élén a Core i9-11900K áll majd. A 10. generációs asztali szériához képest az Intel 19%-os IPC növekedést ígér. Ezek a termékek 2021 első negyedévében érkeznek.

A Rocket Lake-S mellett szóba került még az Alder Lake-S is, amelyet valamikor az év második felére terveznek. Ez lesz az Intel első architektúrája, amely a 10 nm SuperFin fejlesztett verzióját használja. A cég megerősítette, hogy ez a széria tényleg hibrid dizájnnal készül.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Ahogy eddig is, úgy a jövőben is mesékkel tervezik kábítani a népet.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@argosz: Hol volt ,hol nem volt volt egyszer 1...😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció