CES 2019: Új információkat kaptunk a Zen 2-ről és a 3. generációs Ryzenről

Szerző: xoki | 2019. January 10. | hír | 16 hozzászólás

Az utóbbi időben rengeteg információval gazdagodtunk a Ryzen 3000-es szériáról, illetve a Zen 2-ről a különböző pletykáknak és szivárgásoknak köszönhetően. Azok, akik a szériák teljes leleplezésére számítottak a CES ideje alatt, valószínűleg csalódtak egy kicsit, de az AMD ettől függetlenül megosztott néhány új információt a következő generációs asztali processzorokkal kapcsolatban.

A show fénypontja a Radeon VII bejelentése volt, de azért kaptunk néhány új információt CPU fronton is. A Zen 2 még idén meg fog jelenni, ahogy azt ígérték. Ezek a CPU-k a cég 7 nm-es gyártási technológiájával készülnek majd, amely lehetővé teszi a teljesítmény és a hatékonyság növelését. A cég vezérigazgatója, Dr. Lisa Su ezenkívül a 3. generációs Ryzen processzorokról is mesélt egy kicsit, amelyek a világon először támogatni fogják a rendkívül gyors PCIe 4.0-át.

A bemutató során Lisa Su egy rövid kis Cinebench R15 benchmarkot is mutatott, amelyben egy Ryzen 3000 CPU vette fel a versenyt a Core i9-9900K-val, és a 2023 pontja alapján a két CPU majdnem egy szinten is van, miközben egy nagyon korai példányról van szó, amelynek az órajele sem végleges. A Ryzen 7 2700X 1754 pontjához viszonyítva ez mindenképpen szép előrelépés lesz.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NightWolF33 avatar
Ezek a Ryzen processzorok egyre tetszetősebbek. 😃 Még sosem szurkoltam ennyire az AMD-nek. 😀
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@NightWolF33: Legutóbb talán a Phenom II-k voltak ennyire népszerűek 10 éve. Viszont szerintem a valaha volt legjobb AMD proci, az az Athlon XP volt. Spoiler!
Csak hát sajnos nem volt alá jóformán normális alaplap
0
0
0
0
wolf8911 avatar
@NightWolF33: Ryzen 5 2600-asom van, egész jó kis vas 😀
0
0
0
0
czene avatar
Itt lesz az ideje,hogy leváltsam a kis i3-mat,ryzen 3600 a kiszemelt.
0
0
0
0
odinx avatar
Szép teljesítmény, csak dolgozzanak rajta, jó kis sorozat lesz ez AMD oldalon. Hajrá AMD.😀
0
0
0
0
Wihay avatar
Vamos
- Abban reménykedek hogy tényleg az alsó Ryzen is 6mag/12szálos lesz majd, igaz egyenlőre nem szükséges a játékoknak de a jövő majd eldönti..
0
0
0
0
💬 10
Mesterlovesz avatar
@Wihay: "igaz egyenlőre nem szükséges a játékoknak"
Ez max 2 évvel ezelőtt volt igaz. Ha nem akarsz mikrolaggot meg droppokat akkor már rég felejtős a 4 magos proci az új címekben.
0
0
0
0
Wihay avatar
@Mesterlovesz: Persze igazad van, de nézd az Intel 10 évig 4 magos CPU-t gyártott felső kategóriásnak (i5,)

De még mindig tartom a véleményem, a játékok motorjai sablon szerüen még mindig átlagban 4 magra van irva, ezért a Ryzen nem tudja kimutatni a valódi erejét..

Nos gondolom te a Battlefield 1/V-re gondolsz, a 64 player szerverekkel de azt még mindig meg lehet oldani azzal hogy veszel ramot magasabb mhz-n.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Wihay: Nem, hát figyelj, bármelyik új megjelenésű AAA játékra gondolhatok. Egyébként egyikkel se játszottam, meg az is tény, hogy szarul vannak optimizálva többnyire. De attól még ha azt a kijelentést tesszük, hogy "egyelőre még nincs szükség rá", akkor az azt kell hogy jelentse, hogy a legújabb játékok még nem igénylik. És ez nem igaz. Álag FPS ben is kimutatható a különbség a töb magos procikon, a szaggatás terén meg pláne. Sokkal konzisztensebb a framerate (van erre magyar szó?), ami nekem nagyon fontos. Még akkor is ha nincs 100% on a kihasználtsága a 4 magosnak.
0
0
0
0
Midorima Shintaro avatar
@Wihay: Egy valag játékot mondok ami használja a 12 szálat (Gondolom többet is.). És egy másik valaggal tudok, ami meg élvezhetetlen mondjuk egy core i5 6500-al, pusztán azért mert 4 mag 4 szál. 2x8gb 3200MHz ddr4 ramokkal is fosul fut bf1 bf5 sőt néha még a bf4 is. Mennyivel kellett volna jobb ramot pakolnom mellé? 😃 A core i5 pedig nem felső kategória. Én saját tapasztalataimat írom le. Te is, vagy valahol hallottad?
Amiről te beszélsz az néhány éve még megállta a helyét. Ma már nagyon nem. És nem is értem miért próbálod ezt mindenhol erőltetni. Haladunk előre ha tetszik ha nem. 😀
0
0
0
0
Wihay avatar
@Midorima Shintaro:


Mit próbálok mindenhol erőlteni?
Puszta tény hogy abszolút nincs szükség 4/6 magnál többre, az meg teljesen realtiv hogy neked egy i5 6500 nem felső kategória 😃

- Mindenki azért vesz Ryzen-t hogy időt álló legyen...
0
0
0
0
Midorima Shintaro avatar
@Wihay: Mint mondottam volt, én a saját tapasztalatom osztom meg. Kérlek te is tégy hasonlóképp. Ne az innen onnan összelapátolt infokkal érvelj. Ülj le játszani battlefieldet egy i5 6500 al vagy bármilyen négy magossal vagy vmeik új ac-t, pubg-t, arma-t és utána ismételd a dolgot 8-12 maggal és megérted miről beszélek. Ég és föld a különbség. Ha neked az megfelel ha egy játék folyamatosan droppokat stutteringet mikrolaggot produkál, akkor igen, elég négy mag is. Szerintem fps droppok szaggatások nem épp a kellemes játékélmény kategóriába tartoznak. Szintúgy relatív hogy neked egy i5 felső kategóriás cuccnak számít. Sosem volt az árazásban sem, teljesítményben sem. Még az intel sem oda szánta. i3, i5, i7 - low end, középkategória, zászlóshajók. Mellesleg egy szimulált processzorokra épített processzor teszt, ne haragudj, de nekem nem releváns. Vagy úgy általában youtube videók... Feliratkozókért az anyukájukat megcsináló csatornák, ahol hónapokkal/évekkel régebben elkészült több hónapos/éves driverekkel készített benchmark tesztet újra belevágnak egy új összehasonlításba és emberek hiteles dolognak veszik. A hiteles hardver tesztelés ott kezdődik, ha 4 processzort összehasonlít akkor legyen már négy processzora és ne egy i5 ből vagy i7 ből szimuláljon magok meg ht tiltásával. Egy hozzávetőleges iránymutatónak talán nagy duzzogva elmenne, de bizonyító ereje sok mindenre nincsen. Hacsak nem csontra ugyanazokat a hardvereket használod ugyanazokkal a driverekkel stb stb.. (de még akkor sem biztos) Ahogy 2016-ban nem volt elég két mag úgy ma már pont nem elég négy. Illetve igények kérdése, ha az embernek elég a kis felbontás meg a szar teljesítmény akkor egy egymagos proci is elég egy 256os netezős vga val. És ezt próbálod erőltetni, hogy elég 4 mag. De mire? Mert hogy nem a mai gépigényes címekre az biztos. A saját gépemen tapasztaltam már egy éve is, hogy az i5 6500 már sokszor kevés, te meg próbálsz meggyőzni itt mindenkit, hogy ma is elég. Nem, nem az. És ezt nem Virág István Bendegúz nagy hw teszt csatornájáról néztem össze, hanem itt történt a házamban. 😀
0
0
0
0
Wihay avatar
@Midorima Shintaro: Ámen
0
0
0
0
Midorima Shintaro avatar
@Wihay: Nem rossz szándékkal írtam, csak zavar mikor megmagyarázzák a hóembernek, hogy jó neki a cserépkályha. 😀
0
0
0
0
Wihay avatar
@Midorima Shintaro: Persze tudom, értem mit akarsz ezzel mondani nem rosszból nyilván!
0
0
0
0
no avatar
@Wihay: A videóban is látszik hogy sokkal folyékonyabb a 6 magon futó játék.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció