CES 2019: az év végén várhatók az Intel 10 nm-es Ice Lake chipjei

Szerző: xoki | 2019. January 08. | hír | 2 hozzászólás

Több halasztást követően az idei CES alatt az Intel végre bemutatta a 10 nm-es Ice Lake asztali processzorait. A chipek még aránylag sokára érkeznek, de az Intel ígérete szerint a gyártók az év végén már rátehetik a kezüket az új termékekre.

Az Ice Lake széria a Sunny Cove mikroarchitektúrán alapszik, amelybe a Thunderbolt 3, a Wi-Fi 6 és a DL Boost is integrálva lett. Eddig mint Cannon Lake ismertük a szériát, amely esetében több probléma is kialakult a tervezés során, így az Intel kénytelen volt egy új dizájnnal előállni, ezért csak nagyon kevés modell készülhetett el. A korábbi pletykák már a széria törléséről szóltak, de később az Intel cáfolta mindezt és elárulta, hogy mindössze időre volt szükségük a dizájn átalakítására.

Az Intel szerint tehát még idén sor kerül a gyártásra, és a 2019-es ünnepi szezonban már megtalálhatók lesznek a boltok polcain az új CPU-k. Sajnos egyelőre még nem ismerjük a specifikációkat, de ahogy az általában lenni szokott, valószínűleg most is az U-szériás termékek megjelenésére fog először sor kerülni.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kaland21 avatar
hát remélem nem olyan drága lesz mint a 9. generációs i5 és i7-es procik mert akkor buko lesz minden 😂😂😂😂😂
0
0
0
0
odinx avatar
Ha olyan áron lesz, mint a jelenlegi I5 8400, 8500, 8600k, akkor inkább tartsák meg.😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció