Bemutatkoztak az RTX A5000, A4000, A3000 és A2000 Ampere kártyák

Szerző: xoki | 2021. April 14. | hír | 7 hozzászólás

A 2021-es GTC-n az Nvidia bejelentett nyolc új Ampere GPU-t, melyeket a következő generációs laptopokhoz, asztali gépekhez és szerverekhez készítenek. Ezeket a termékeket komolyabb munkafolyamatokra tervezték, szóval a játékosok nem tartoznak az elsődleges célcsoportba, hanem például a tartalomgyártók számára lehet majd tökéletes választás.

Az Nvidia RTX A5000 és az RTX A4000 az Ampere GPU architektúrán alapszik, melyek szoros kapcsolatban állnak a flagship RTX A6000-es kártyával. Az Nvidia RTX A6000 jelenleg a teljes GA102 GPU-t használja, miközben az RTX A4000 a teljes GA106 GPU magon alapszik, viszont az RTX A5000 a GA102 GPU gyengített változatán.

Az említett kártyákat az alábbi specifikációk jellemzik:

Minden Nvidia RTX GPU támogatja a legújabb technológiákat az Ampere architektúrában: második generációs RT magok, harmadik generációs Tensor magok és CUDA magok. Az asztali GPU-k esetében támogatott a 24 GB GPU memória, a virtualizáció és a PCIe Gen 4, míg a laptopoknál a harmadik generációs Max-Q technológia és 16 GB GPU memória.

Az Nvidia RTX laptop GPU-k az év második negyedévében, míg az asztali és munkaállomásokhoz szánt termékek már ebben a hónapban elérhetővé válnak, melyeket a hivatalos terjesztőktől és a különböző OEM-ektől szerezhetünk majd be.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PatrikVagyok avatar
Most így hirtelen elgondolkoztam, hogy ha barátibb lesz az ára a gamer kártyáknál veszek egyet a 1060 helyett... 😃
0
0
0
0
Twist avatar
Aztán a Crysis fut vele? 😊
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Nagyon jó a felhozatal!
Kíváncsi vagyok, relatív milyen gyorsan készülnek el, egyes programoknak az ezekre a kártyákra szóló külön optimalizált drivere...
Ja és azok a bizonyos tesztvideók, amik demonstrálják a kártyák tudását munka közben (nem a tróger, pontozós szoftverekkel végzett tesztvideókra gondolok).
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Scorn Face: Remélem ez alatt is a gaming lesz a téma komment szekción belül mint korábban 😆 Quadro-k marha szép letisztult dizájnt kapnak évről-évre, szívesen vennék egyet már csak dekorációnak is.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Én munkára fognám a kicsikét. És igen, a küllemük egyszerűen tökéletes, de tényleg.
0
0
0
0
bitpork avatar
@Scorn Face: NYugi majd befut valaki aki megkérdi hogy oszt bányászni jóje?! 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@bitpork: Há, akkor a válaszom ez lesz: "Nincs itt semmi látnivaló, haladjon tovább!" 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció