Bemutatkozott az AMD első 7 nm-es GPU-ja

Szerző: xoki | 2018. June 06. | hír | 7 hozzászólás

Az új Threadripper után egy újabb nagy bejelentés történt az AMD részéről, ugyanis a cég bemutatta a világ első 7 nm-es, 32GB HBM2 memóriával rendelkező Radeon Vega GPU prototípusát.

Az AMD vezérigazgatója, Lisa Su előadása során kifejtette, hogy az új chipet elsősorban a gépi tanulás céljából hozták létre, ellenben a 7 nm-es Navi grafikus technológiát már a gamereknek szánt grafikus kártyákba is implementálni fogják. Egyelőre nem tudni, mikor jelennek majd meg, de 2019 előtt nem valószínű, hogy számítani lehet rá.

Tehát az új GPU komplex munkafolyamatok végzéséhez, gépi tanuláshoz és szerverekhez készül, és a gyártási technológiája lehetővé teszi a teljesítmény 1,35x-ös növekedését, valamint sokkal energiahatékonyabb is lesz.

Az AMD jelenleg a 7 nm-es Radeon Instinct tesztelési fázisánál tart, amelyeket kiválasztott partnereinek küldött ki, és amelyek az év második felében jelennek majd meg a munkaállomásokhoz és szerverekhez.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PC GAMER avatar
Rambustibi elélveztél?😆
0
0
0
0
💬 2
Moon_Breaker avatar
@PC GAMER: Szerintem most is a földön fetreng és habzik a szája a gyönyörtől. 😃
0
0
0
0
odinx avatar
Lehet ez azt jelenti, hogy mostantól mindegyik AMD prociban lesz a jövőben? Érdekes.😊
0
0
0
0
💬 3
Rocky12 avatar
@odinx: Az nagyon durva lenne, szerintem bármi lehetséges!
0
0
0
0
odinx avatar
@Rocky12: Remélem én is, ha jó áron lesz, akkor ez nagyon okos lépés volt. Csak ne árazzák túl, ha igaz.😆
0
0
0
0
TuskenRaider avatar
@odinx: AMD nem szokott túlárazni, söt start után még csökkeni is szoktak az árak, igaz VGA téren elszállt a piac rendesen, de most lesz némi áresés.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció