Bemutatkozott Alchemist, az első Arc GPU-k promóciós karaktere

Szerző: xoki | 2021. September 04. | hír | 3 hozzászólás

A HotHardware exkluzív információkkal állt elő az első Arc GPU-k promóciós karakteréről. Az oldalra látogatva pedig akár háttérképként is letölthetitek a karaktert ábrázoló képeket.

Az Intel első Xe-HPG architektúrájával készülő diszkrét grafikus kártyák az Alchemist kódnevet kapták, és a közzétett képeken látható karakter is ezt a nevet viseli. Az elnevezés egy fantázia karakterre utal, aki az egyszerű fémet értékes anyagokká, például arannyá próbálta átváltoztatni. Ez a karakter a Dungeons and Dragons és a Final Fantasy XIV szériák része is volt. Az alábbi karakterről van szó:

Az Intel ezenfelül a jövőbeli Arc GPU-k reklámanyagaihoz tervezett vázlatrajzokat is felfedte, mint amilyen a Battlemage, a Celestial és a Druid.

Az Intel ütemterve szerint az Alchemist után a Battlemage és a Celestial alapja még az Xe-HPG architektúra lesz, és jelenleg csak találgatni lehet, hogy pontosan mire utal a Druidnál feltüntetett „Xe Next Architecture”. Sajnos a következő generációs architektúrák tervezett megjelenési évét egyelőre nem tüntették fel rajta.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Quadgame94 avatar
Mi lesz a neve a GPU-knak pontosan? Mármint ami majd megkülönbözteti egymástól a kártyákat. Sztem nem kellene bonyolítani: Intel Arc Alchemist 3, 5, 7 és 9. Szerintetek mi a lenne a legjobb?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Tiszta 2007 lesz 😁
0
0
0
0
💬 1
Booker avatar
@SuperPuma: olyan mint Rubi anno az ATI X széria karaktere (pl X800 pro)😄
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció