Bemutatkozott a Steam Cloud Play

Szerző: xoki | 2020. May 29. | hír | 12 hozzászólás

A Valve lerántotta a leplet a Steam Cloud Play-ről, amely lehetővé teszi a különböző játékok felhő alapú játszását, és teljes egészében támogatja az Nvidia GeForce Now szolgáltatását. A Steam Cloud Play lehetőséget ad a felhasználóknak több opció közül választani, hogy épp hol és hogyan szeretnének belevágni a PC-s játékaikba. A játékosoknak nem kell újra megvásárolniuk a játékokat a szolgáltatás igénybevételéhez.

A fejlesztők beleegyezésével kerülhetnek be a játékok a kínálatba, szóval jelenleg még csak néhány cím érhető el, illetve valószínűleg később sem lesz rá lehetőségünk, hogy az összes kedvencünket ily módon próbáljuk ki. A Valve tehát valószínűleg az Nvidia hibáját szeretné elkerülni, hiszen május 31-én újabb játékokat távolítanak el a GeForce Now kínálatából. A GeForce Now az első olyan szolgáltatás, amelyet a Valve összekapcsol a platformjával, hogy a felhasználók lehetőséget kapjanak a könyvtárukban található játékok felhőből történő elindítására.

A Valve szolgáltatása egyelőre még béta fázisban van. A fejlesztők és kiadók számára már közzétettek egy részletes leírást, amelyben kifejtik, hogy hogyan is tudják hozzáadni játékaikat a Valve szolgáltatásához. Ennek köszönhetően pedig a játékosok lehetőséget kapnak az adott játékok különböző módon történő játszására. Jelen esetben pedig a GeForce Now az első támogatott szolgáltatás, de később valószínűleg újabbak is integrálódni fognak.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
susguy avatar
Ez nem egy külön szolgáltatás (legalábbis nem kifejezetten nekünk játékosoknak), csak egy együttműködési rendszer azokkal akiknek van olyan szolgáltatásuk mint a GeForce Now hogy könnyebb/jobb/gördülékenyebb legyen. A linkelt utasítások is a kiadóknak/fejlesztőknek szól, hogy hogyan tudják a játékukat hozzáadni a rendszerhez, nem a játékosoknak.
Persze ettől függetlenül ez még nekünk is jót jelent(het).
0
0
0
0
💬 1
xoki avatar
@susguy: igen, kicsit átírom az utolsó mondatot, hogy egyértelműbb legyen mindenki számára
0
0
0
0
no avatar
Valaki tudja hogy lehet az első lépést teljesíteni. Nem nagyon értek hozzá. Amúgy meg izgalmasan hangzik és szerintem nagyobb lesz az érdeklődés mint a Stadiának
0
0
0
0
CuRi avatar
Jól hangzik. Azt nem lehet tudni, hogy milyen játékok játszhatóak így jelenleg?
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Na epic fanboyok. Ilyen mikor lesz ott? 😎😎😎
0
0
0
0
💬 6
TheMenkuPocok avatar
@Warlordcommander: Ott fel találták már a kosarat, vagy az már nem is kell egy webshop-ba? 😊
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@TheMenkuPocok: Szerintem nyisd ki a szemed és meglátod.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Warlordcommander: Ott lesz olyan opció, hogy ChinaHelp. Ha egy szint túl nehéz, hívhatsz teamviewer alapú keretrendszerben egy operátori segítséget, aki hard core hiba nélkül végigtolja neked a szintet, álljál bárhogy is
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@SuperPuma: 😃
Spoiler!
Amíg a fő operátor segít neked, addig az ikertestvére "másik segéd" sunyiban egy teljes körű motozást csinál a gépeden. Mire megcsinálja az adott szintet operátor pajtás, addigra kész lesz a teljes akta rólad odakint a főhadiszálláson.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Scorn Face: Spoiler!
Az a "szolgáltatás" jelenleg is alapértelmezetten aktív 😊
0
0
0
0
no avatar
Jónak tűnik, mindenképp ránézek 😶
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció