Bemutatkozott a PlayStation VR2

Szerző: xoki | 2022. February 22. | hír | 3 hozzászólás

A Sony általában mindig véletlenszerűen, előzetes jelek nélkül szokott PlayStation VR2 híreket közölni. Múlt hónapban a specifikációkat fedték fel, most pedig hivatalosan is leleplezték a PlayStation VR2 headsetet, illetve az új vezérlők dizájnját.

A Sony valójában már 2021 elején bejelentette, hogy egy következő generációs PSVR headseten dolgoznak, de ekkor semmi konkrétumot nem árultak el róla. A múlt hónapban viszont végre befutottak az első hivatalos részletek, így kiderült, hogy a PlayStation VR2 4K HDR OLED kijelzőt (szemenként 2000×2040), 110 fokos látómezőt, foveated renderinget, és játéktól függően 90 Hz-es vagy 120 Hz-es játékmenetet kínál.

A specifikációk után végre eljött az idő, hogy a véglegesített dizájnt is felfedjék. Az eredeti PSVR headsethez hasonlóan a cég ismételten a gömbszerű kialakítás mellett döntött. Ahogy az a hivatalos képeken is látható, egyelőre még nem térünk át a vezeték nélküli VR-ra. A négy előlapi kamera a vezérlők követésére szolgálnak majd, így nem lesz szükség további érzékelőkre.

Az új vezérlőkre szintén a korábban említett „gömb” forma jellemző, amelyek az Oculus Touch kontrollerek funkcionalitásával érkeznek, és ez mindenképpen egy hatalmas fejlődést jelent a PlayStation Wand kontrollerekhez képest.

A Sony sajnos továbbra sem árulta el, mikor számíthatunk a PlayStation VR2-re. A headset tömeggyártása állítólag már az idén elrajtol, szóval, ha szerencsénk van, már az év végén beszerezhetővé válik.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
-A baj még mindig a tartalommal van... olyan játékok sokasága kell ezekre mint egy Half Life Alyx... csak minél kényelmesebb szemüvegbe.. és akkor garantált lenne a siker... de amíg bumfordi tégla az összes addig kár is a pénz bele mert csak egy szűk réteg termék akinek nem kényelmetlen, másképp jóval több embert érdekelne a dolog nyilván!
-A Quest 2 pl elég sikeres de gondoljunk bele ha még kényelmesebb lenne... akkor kb minden második háztartásba kellene legalább 1 :D mert amúgy rohadt jó cucc, már az 1 is az volt!
-Az Alyx meg egy brutális élvezetű remek alkotás volt, és még 1-2 címet lehetne rajta kívül felhozni ami említésre méltó...
-Bár ez a szemcsi nekem nem tűnik így fotórol olyan nagynak, remélem nem is lesz az, és akkor már csak a tartalom marad ami hátráltatná a sikerben, és ha még arra is rámenne a Sony a jövőben az király lenne!
0
0
0
0
kismadar avatar
Remélem azért jóval több játék jön hozzá, és minőségben is javul a felhozatal, mert nagyon nem érte meg venni egyet a ps4-hez...
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@kismadar: Az első verzió gyerekcipő volt ez tény, pillanatok alatt köröket vert rá a PC-s, de még a mobil technológia is. Sokáig terveztem venni egyet, de többszöri próba után inkább hagytam a fenébe.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció