Bemutatkozott a Logitech felhőalapú kézikonzolja

Szerző: xoki | 2022. September 24. | hír | 16 hozzászólás

Néhány hónappal ezelőtt derült ki, hogy a Logitech és a Tencent egy saját kézi játékkonzolt készít. Míg a Steam Deck és a Nintendo Switch esetében a játékok az eszközön futnak, a Logitech G Cloud a felhőalapú gamingre specializálódott.

Korábbi szivárgásoknak köszönhetően egy ideje tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk, de a Logitech végre hivatalosan is bemutatta a kézikonzolt. A Logitech G Cloud 7 hüvelykes 1080p/60 Hz-es kijelzővel és integrált vezérlőkkel érkezik. Támogatja a haptikus visszajelzést, a személyre szabható gombkiosztást és még a giroszkópos célzást is. Az akkumulátor állítólag 12 órát is kibír, de egyelőre nem tudni, hogy ez a terhelés alatti üzemidőre vonatkozik-e.

Mivel a felhőalapú játékokhoz tervezett eszközről van szó, így a Logitech összefogott a Microsofttal és az Nvidiával annak érdekében, hogy az Xbox Cloud Gaming (Game Pass Ultimate) és a GeForce Now is elérhető legyen. Az említett szolgáltatásoknak köszönhetően a játékosok több mint ezer játékhoz férhetnek hozzá.

A Logitech G Cloud október 17-én fog debütálni. Az előrendelők 299,99 dollárért juthatnak hozzá, később pedig 349,99 dollárért lehet majd beszerezni.

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Mivel nem a 0 áról kezdte ez a gyártó sem és nem kis cégekről van szó, így biztos komoly potenciál lesz benne! Én nem írnám le…valószínűleg tanulmányozták a steam decket és az összes ilyen ês ehhez hasonló kézi konzolt és megpróbálják a legtöbbet kihozni belőle! Kíváncsi leszek rá, én ugyan nem vagyok rászorulva egy ilyenre de minden esetre jónak tűnik, és a támogatott játékokkal sem lesz baj ahogy látom!
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@bukta2: A felhő alapú szolgáltatás miatt el se tudnám képzelni, hogy akár csak meggondoljam kell e nekem.
Szerintem ezen fog elbukni.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@santakigyo: igen, meglehet. De ne felejtsük el hogy ezek a felhő alapú dolgok már milyen jól működnek, és már az 5G is egyre több helyen elérhető, én sem PS/Xbox hoz hasonló eladásokra gondolok, és sztem a Steam Deck is jóval jobb választás lehet, de ettől függetlenül nem tartom rossz kezdeményezésnek, mint ahogy írtam is nem kis cégekről van szó mind a Logitech mind a Tencent bizonyított már egyik itt,másik ott, szóval nem elképzelhetetlen hogy jó lesz a gép. De persze mindenki döntse el majd maga hogy mire vágyik, ez egyértelmű.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@bukta2: Igazad van. Bár őszintén én nem látom azt a hatalmas internet lefedettséget szerte az országban, Európában. Én tuti nem vennék ilyet.
Függetlenül attól ki adta ki.
De meglássuk, hátha jól sül el.
0
0
0
0
visor261 avatar
Logitech G Cloud 349,99 vs Steam Deck 399,99
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@visor261: Igen, ez a kényes pont. A Steam Deck ezerszer praktikusabb egy ilyen túlárazott android kézikonzolnál.
0
0
0
0
kovb677 avatar
Ha meg nem lesz net rajta valamiért vagy megszűnik a cloud szolgáltatás akkor ki lehet dobni a kukába... Inkább offline játékok híve vagyok.
2
1
0
0
💬 5
xCube avatar
@kovb677: Ez egy relatíve erős hardverrel ellátott Android 11 -es kézikonzol. Lehet rajta offline is játszani.
0
0
0
0
kovb677 avatar
@xCube: Androidos játékokkal?
0
0
0
0
kovb677 avatar
@xCube: Hát az Androidos telefonokon is elérhető már a Google Stadia az is cloud gaming szolgáltatás ráadásul pár játékkal előfizetés nélkül is játszhatsz.
0
0
0
0
xCube avatar
@kovb677: A streaming szolgáltatások legtöbbje szinte minden platformra elérhető. Ezért nem értettem igazán, hogy a Logitech miért száll be a bizniszbe saját hardverrel. Az egyetlen indokot abban látom, hogy a nevük miatt a vásárlók több bizalmat szavaznak majd.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Baromi ronda 😅

Igazából ez csak egy képernyő + kontroller.
Ehhez kell még GP előfizetés és egy nagyon erős Wifi kapcsolat így a hordozhatóság ugrott. (Nálunk legalábbis a fővárost leszámítva kevés helyen van még GHz internet.
1
1
1
0
💬 3
no avatar
@Legendrush27: Mármimnt Gb-es net. Nálunk speciel van, érdekes is lehet.
Mondjuk a többiben igazad van (ronda és mi is ez).
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@Scyllarus: Arra gondoltam. Nálunk sajnos nincs.
0
0
0
0
xCube avatar
@Legendrush27:
Igazából ez csak egy képernyő + kontroller.


Plusz egy egészen erős hardver, ami tud Androidos játékokat is futtatni. Ettől függetlenül persze az ár / érték aránya nem a legjobb.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció