Felhőalapú kézi játékkonzolt tervez kiadni a Logitech

Szerző: xoki | 2022. August 07. | hír | 3 hozzászólás

A Logitech jelenleg egy saját kézi játékkonzolon dolgozik, de a Steam Deckkel ellentétben a cég eszköze a felhőalapú játékokra specializálódik majd.

A Tencent Games és a Logitech bejelentették, hogy ebben az évben tervezik kiadni a felhőalapú játékra szánt eszközt, amely a Logitech hardveres szakértelmét és a Tencent szoftveres és szolgáltatásokkal kapcsolatos tudását ötvözi majd. Több felhőalapú szolgáltatást is támogatni fog, mint amilyen az Xbox Cloud Gaming és a GeForce Now.

A felhasználó birtokában lévő játékok nagy része streamelhető lesz a kézikonzolra a GeForce Now szolgáltatáson keresztül, illetve az Xbox könyvtárhoz és az Xbox Game Pass címekhez is hozzáférhetünk. Utóbbihoz természetesen előfizetésre is szükség lesz. A Logitech más szolgáltatások támogatását is tervbe vette, de ezekről majd csak később mesélnek.

Sajnos annak ellenére, hogy 2022 folyamán tervezik kiadni az új eszközüket, a cég egyelőre nem mutatta meg a dizájnt - amellyel egyébként néhány hónappal ezelőtt találkozhattatok már -, illetve a specifikációkról és a szoftverről sem mesélt. Remélhetőleg hamarosan minden fontosabb információról lerántják majd a leplet.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mortou4 avatar
Ha lesz stadia meggondolom / ár érték.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Előbb vagy utóbb ki fog fulladni a piac nem lehet minden gyártónak saját konzolja. Eleve egy felhő alapú konzolnak mi értelme ha ott van a cikkben is említett xbox cloud gaming vagy geforce now? Fogod a telód vagy a tableted hozzá egy kontroller és kész játszhatsz bármivel. Sőt szerintem kényelmesebb is hogy már a megszokott xbox kontrollereddel játszhatsz. Hihetetlen egy világot élünk hogy csak gyártjuk és gyártjuk a műanyag és elektronikai hulladékot.

Persze ez a környezet szennyezés már picit más téma és nem is akarok bele menni, de akkor is egy hihetetlen pazarlásnak látom.
1
0
1
0
💬 1
xCube avatar
@Payphoner: Egyetértek, már most túlkínálat van önmagában az androidos céleszközökből (a hasonló kialakítású android kézikonzolokra gondolok), amik a fent említett szolgáltatásokat képesek futtatni. A Logitech szerintem ugyancsak egy saját designnal ellátott androidos kézikonzolt hoz, csak nem ezzel reklámoz. Valószínűleg a cég hírnevére bazíroznak.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció