Az Xbox feje a teljes iparágra kiterjedő legális emulációt akar

Szerző: xoki | 2021. November 21. | hír | 4 hozzászólás

Néhány kiadó remaster, remake vagy újrakiadás formájában modern rendszerekre is eljuttatja népszerű klasszikusait, ellenben rengeteg játék az évek múlásával szép lassan feledésbe merül. Már most több száz olyan játék van, melyet nem lehet legálisan játszani, ezért most az Xbox feje, Phil Spencer is kifejtette véleményét ezzel kapcsolatban.

Az Axiosnak adott interjú során Phil Spencer a játékipar jövőjéről beszélt, illetve a régi játékok megőrzéséről.

Remélem (és úgy gondolom egyelőre csak ily módon hozhatom szóba), hogy az iparág közösen dolgozik majd legális emuláción, amely lehetővé teszi bármilyen régi program futtatását a modern hardvereken, ezzel lehetővé téve valakinek, hogy bármilyen játékkal játszhasson.

- mondta Phil Spencer.

Ilyen téren a három nagy konzolgyártó közül a Microsoft messze a legfogyasztóbarátabb cég, hiszen az Xbox Series X és S konzolokon Xbox One címekkel, illetve még Xbox 360-as és az eredeti Xbox játékaival is játszhatunk. A Sony oldaláról is voltak már próbálkozások, de egyelőre nehéz megmondani, hogy a közeljövőben több játék visszafelé kompatibilitását is megoldják-e. Aztán ott van még a Nintendo, aki előállt az NSO kiegészítő csomaggal, ami jelenleg több régi Nindendo 64-es címmel történő játék egyetlen legális módja.

Egyébként a rajongói emulátorok egyre jobbá válnak, viszont jogi szempontból nem igazán elfogadhatók. Remélhetőleg Spencer szavai más kiadókhoz is eljutnak majd, hogy egyszer a közeljövőben tényleg létrejöhessen valami hasonló.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
BLACKPINK avatar
Nem volna rossz, ha PC-n tudnék Bayonetta 3 azni, nem akarok csak azért switch et venni :D
0
0
0
0
Payphoner avatar
Mindegy csak ne kelljen új játékot készíteni és kreatívnak lenni. Még az emulációt is modderek oldják meg. Vicc hogy bár erős gép kell hozzá PC-n rengeteg PS3 játék elindítható. PS5 képtelen rá. MERT NEM AKARJÁK MEGCSINÁLNI. Remek példa a Rockstar hogy amit a modderek egy hét alatt megcsinának ahoz nekik semmi kedvük. PÉNZ PÉNZ és PÉNZ semmi más nem számít
0
0
0
0
💬 1
P a i n avatar
@Payphoner: Mondjuk azt, hogy sok időbe telne nekik (meg pénzbe). PS3-ra alapból nehéz volt játékot is írni, mert maga a hardware (vagyis ahogy működtek a dolgok), komplikáltabb volt, mint pl egy Xbox 360-on. Erre jó példa az RPCS3-om is, 10 év alatt ért el oda, hogy a PS3-om játékok többsége gond nélkül játszható legyen.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció