Az X018-on debütál az Xbox One egér és billentyűzet támogatása

Szerző: xoki | 2018. September 26. | hír | 15 hozzászólás

Régóta ígérgetik, de úgy látszik, hamarosan az Xbox One is támogatni fogja az egér-billentyűzet kombinációt. Körülbelül egy éve mutatták meg, de mint kiderült, a Phil Spencer által bejelentett X018 eseményt követően végre mainstreammé válhat.
Az X018 esemény értelemszerűen az Xbox-ról fog szólni, ahol több bejelentésre is lehet számítani. November 10-én veszi majd kezdetét Mexikóvárosban, de élő streamen is követhető lesz.

Az egyik legnagyobb bejelentés valószínűleg az egér és billentyűzet támogatás lesz. A hivatalos termékeket a Razer készíti, viszont ettől függetlenül a legtöbb USB-s billentyűzet és egér használható lesz. Fontos megjegyezni, hogy nem lesz elérhető minden játék esetében, vagyis a fejlesztőkön múlik, hogy támogatják-e majd az új irányítási lehetőséget.

A cég kiemelte még, hogy az egér és billentyűzet támogatás teret nyit több más stílusú játék számára is, amelyeket eddig nem láthattunk az Xbox platformon.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kolbaszkarika avatar
Hát, a következő generációra valószínűleg konzolost csinálnak belőlem.1440p60fps+billentyűzet/egér igényem van, hamarosan mindkettő beteljesülni látszik. Harmad/negyed/ötöd annyiért mint amit a gépemre költöttem.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Hát ebből a bemutatóból sokat láthattunk 😃 Én sajnos régen sok rossza hallottam a márkáról ! Mára már jobb lett mint régen ?
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@MaximumGame: Nekem még nem kellett csalódnom bennük pedig hosszú évek óta használom a termékeiket. Vannak hibái de mindezek mellett kiváló minőségű cuccokat tesznek le az asztalra. Egy biztos, nagyon drága, de nem drágább mint pl a logitech és nem a kínai csillogós szuperfjúcsör szemét... .
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Csóri Microsoft már mindent megtesz hogy növelje az eladásokat...😆 😂
0
0
0
0
💬 8
Aredarn avatar
@Unstoppable: Ps4-nél már van ilyen támogatás nem? Lehet csak nincs ötlet Microsoftnál.
0
0
0
0
xCube avatar
@Aredarn: Vannak mindkét platformra megoldások, de ezek még mindig egy thumbsticket emulálnak az egérhez.

Amit most a microsoft tesz az a natív támogatás megteremtése.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@Aredarn: PS4-hez is csak spéci megoldások vannak amik ráadásul méregdrágák és mégcsak nem is hozzák a várt élményt 😃
0
0
0
0
xCube avatar
@Unstoppable: Ha belegondolsz ez egy nagyon jó lépés nekik, mivel egyszerre tudnak két platformon értékesíteni. Egyre többen játszanak konzolon monitoron, asztal mellett. Az egér támogatásával jöhetnek eddig PC only stratégiai játékok, gyakorlatilag teljes átjárhatóságot lehet biztosítani a PC és az XBox között.

Én ennek nagyon örülök, de jelentheti a PC játékipar további zsugorodását, ezáltal a hardverek árának további növekedését.
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
Ezt most nem értem. Mi akadályozná meg a fejlesztőket abban, hogy kikapcsolhatóvá tegyék az aim assistot konzolon? Eleve rengeteg játék van, amiben máris kikapcsolható. Ha itt arra gondolsz, hogy úgy nem működik a multi mert nem fair, akkor azt is simán függővé lehet tenni a beviteli eszköztől.
Ha most az XBox One -nál bevezetik a támogatást, akkor kétlem, hogy a következő generáció ne kapná meg. A One X ráadásul elég erős ahhoz, hogy komolyabb stratégiai játékokat és FPS -eket is elfuttasson, ha optimalizálják rá.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@xCube: Én többet nem veszek gépet 😃 ha így maradnak az árak... inkább nem játszom semmivel 😃
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@xCube: Én csak azt nem értem miért. 2-3 éven belül jönnek az új generációs gépek, a PRO és az X már nem fejlődik tovább, így sincs semmi ami rendesen kihasználná őket, pláne az X-et. Miért most csúsztatták ezt be? Nem ért volna rá, egy kiforrott jól működő rendszer az új gépekhez? Most villantanak néhány exklúzív perifériát, pl Razer-ék, nade mennyi lesz? 50ezer? Lassan boltban kapsz annyiért egy One S-t. Erre gondoltam inkább, hogy vicces ez az egész és inkább úgy tűnik hogy a MIcrosoft próbál népszerűvé válni hogy "nézzétek srácok elhozzuk nektek amire 10 éve vártok" pedig most már beláthatnák, hogy ezt a generációt elvesztették 😶 😊
0
0
0
0
xCube avatar
@Unstoppable: A Pro és az X igazából csak a 4K miatt készült. Hogy néz ki egy konzolgeneráció a 4K érában 1080p támogatással? Emellett azért elég erős az X ahhoz, hogy néhány fejlesztő próbát tegyen. A következő generáció pedig indulhat eleve más szemlélettel.
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
jónak jól hangzik, de nincs elég olyan cím amiért érdemes lenne xbox one-t szerválnom.
0
0
0
0
carl18x avatar
Ez jól hangzik 😃 Milyen durva volna 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció