Az új Steam Deck kézikonzolra az Epic Store-ból is vásárolhatunk

Szerző: Pafry | 2021. July 18. | hír | 8 hozzászólás

A Steam Deck kétségkívül egy érdekes húzás a Valve részéről, hiszen eddig még senki nem dobott piacra olyan kézikonzolt, amelyben a már meglévő játékkönyvtárunkat használhatjuk fel. Most pedig az amerikai IGN tesztelései alapján kiderült, az eszközre szabadon telepíthető bármilyen operációs rendszer, ha nem akarjuk az alap SteamOS-t futtatni. Ezzel sokak szerint elérkezett a hordozható PC-k korának kezdete.

Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója egy tweetben áradozott az új konzolról, kiemelve a szabadságot, amelyet biztosít a felhasználók számára, és hogy mindenki azt a szoftvert telepítheti fel rá, amelyiket csak akarja, így akár az Epic Games Store-t is, amelyre így minden lehetőség adott. Természetesen ugyanezen az elven a Ubisoft Connect, az Origin, vagy a Battle.net is telepíthető lesz a kézikonzolra, így mindenképpen egy ambiciózus próbálkozásról beszélhetünk. A tárhellyel azonban érdemes spórolni, ugyanis a legnagyobb hellyel rendelkező változat is csupán 512 GB-os lesz, ami így 2021-ben nem tűnik valami soknak, viszont legalább idővel bővíthető lesz SD kártyával.

A Steam Deckek előreláthatólag 2022-ben érkeznek majd szélesebb körben, az áruk pedig 399 dollártól 649 dollárig fog terjedni.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DDarkness avatar
Az Epicnél van magyar forint is, így akkor az Epicről olcsóbban lehet majd beszerezni mint a Steamről? Mert úgy tudom az Epices magyar árak dollárhoz viszonyítva lettek megadva, Steamnél meg Eurot kell fizetnünk.
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@DDarkness: Hogy eloszoljon a sötétség, nem itt nem a konzol megvásárlásáról van szó, hanem a lehetőségekről a használatával kapcsolatban.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@xCube: Na legalább megtudtam, hogy 2 fájdalom csillapítóval a testemben nem tudok szöveget értelmezni. Gratulálok magamnak. :)
0
0
0
0
Rodney5832 avatar
@DDarkness: Háhá ne is álmodj rola xd, szimplán átvan számolva ami 59 euro az kb 20 ezer forint, azt hiszem az ilyesmit az ország is kell engedélyezze, mondjuk érdekes hogy más szegényebb(!) országok ezt megtudták oldani, pld argentina míg, magyarország és románia(ahol én lakok) koránt sem. Viszont spoiler: állítólag a steam befogja vezetni a forintot (és a lejt is kedvemre) volt erről egy gépigényes poszt, és nem, a játékok ára ugyan az lesz csak átszámolva, sajnos, de javítsatok ki ha nem.
0
0
0
0
no avatar
Azt bele lehetett volna írni még a cikkbe ha már a tárhely szóba jött, hogy az NVMe is szabadon cserélhető benne az egyedüli kikötés a form factor ami M.2 2230, ha valaki nem akar szórakozni SD kártyákkal.
3
0
0
0
susguy avatar
Csak sikerült egy Steam Decknél is az Epic Gamest központba hozni, zseniális.

Legalább Timmyke tényleg csak dícsérte a Dekket, az EGS-t egyáltalán nem hozta fel a tweetben.
5
0
0
1
gigazte avatar
Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója egy tweetben áradozott az új konzolról, kiemelve a szabadságot, amelyet biztosít a felhasználók számára, és hogy mindenki azt a szoftvert telepítheti fel rá, amelyiket csak akarja, így akár az Epic Games Store-t is, amelyre így minden lehetőség adott.


https://media.giphy.com/media/XOys8CeUrElIk/giphy.gif
0
5
0
2


Elfelejtett jelszóRegisztráció