Az Nvidia új technológiája kijavítja a sérült fotókat

Szerző: xoki | 2018. April 24. | hír | 14 hozzászólás

Szeretnél egy sérült, lyukas, régi képet új formában látni? Esetleg egy hibás, pixelhiányos digitális képet javítanál ki? Ha a válasz igen, akkor az Nvidia új AI technológiáját neked találták ki.

A Guilin Liu vezette kutatócsapat egy új technológiát hozott létre, amely képes a hibás képek kijavítására és azok realisztikus rekonstrukciójára. Ez a módszer arra is alkalmas, hogy például a felesleges tárgyakat eltávolítsuk az adott képről. Az „image inpainting” nevezetű funkció képszerkesztőkbe implementálható, és így használható különböző tartalmak eltávolítására, amelynek helyére realisztikus, számítógép által generált alternatíva kerül.

Az alábbi videó szépen bemutatja, miről is van szó.

Ha pedig részletesebb információt szeretnétek a technológia működéséről, akkor az Nvidia fejlesztői oldalára érdemes ellátogatni.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok.S ezt le lehet tölteni valahonnan vagy még csak bemutató darab? 😀
0
0
0
0
💬 1
MaverickSXT avatar
Na majd most meg jobban zuhognak csodabukra a csoda kepek 😃
0
0
0
0
💬 2
gigazte avatar
@MaverickSXT: What? 😆
0
0
0
0
susguy avatar
@MaverickSXT: Részegen nem illik kommentelni.
0
0
0
0
MBenjo avatar
Az Adobe már 8 évvel ezelőtt bemutatta (és azóta használható is) ugyanezt a technológiát Content-Aware Fill néven, annyi különbséggel, hogy "arc-jellemzőket" cserélgető AI-val még nem rendelkezett, de kép-hibákat, vagy automatikusan történő objektum-eltüntetést képes végrehajtani.



Nyilván felmerült az igény, hogy ezt más célra is szeretnék használni, pl. real-time arc-rekonstrukció gyenge minőségű kameraképekből, hogy egy lépcsővel közelebb lehessen jutni a krimikből már jól ismert '360p-s kameraképből egy dupla kattintással 4k-sat csinálunk az elkövető azonosításához", ezt azonban az Adobe nem szívesen akarta támogatni, az Nvidia-nak pedig - hardvergyártó révén - lehet, hogy nem feltétlenül csak pénzbeli javakat tudtak felajánlani egy azonos technológia megvalósításáért (lássuk be, stabilabb a biznisz, ha a kormány exkluzív szilícium-bányákat tart fenn számunkra). 😆
0
0
0
0
Bogoj avatar
Az rendben van, hogy ha valamit kifest, akkor a környezetből megpróbálja pótolni, de az mondjuk nem teljesen világos, hogy ha a szemet kiszedi, akkor a program miért tesz oda egy másik szemet, és azt honnan veszi?
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@Bogoj: Az már egy másik tool 😃
0
0
0
0
xoki avatar
@Bogoj: Egy nagy adatbázisból dolgozik, tehát mivel AI igy folyamatosan tanul és bővül ez az adatbázis ezzel egyre pontosabb javítást létrehozva. Röviden és tömören nagyjából ennyi lenne
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Nem gondoltam volna h egy átlag felhasználó ilyen szintre is eljuthat. Kb. mint egy ,,önvezető" Photoshop.
0
0
0
0
WeKing avatar
A szemekkel van egy kis gondja de elég ütős cuccnak látszik 😃
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
csajoknak megint lesz mivel manipulálni a képeiket 😆D
0
0
0
0
Kemy avatar
Wow, nem gyenge motyó...
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
Na ez azért bitang egy cucc!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció