Az Nvidia új drivere nem korlátozza többé a kártyák bányászteljesítményét

Szerző: xoki | 2022. October 22. | hír | 18 hozzászólás

Az Nvidia az RTX 3060 megjelenésekor állt elő egy olyan megoldással, amely driver szinten a felére csökkentette a kártyák hash-arányát. Erre azért volt szükség, mert a kriptovaluták értéke hatalmasat ugrott, és a bányászok mindegy egyes kártyát azonnal felvásároltak a gamerek elől.

Az Nvidia most úgy döntött, többé nem fogja vissza az LHR GPU-k bányászteljesítményét, ugyanis a legfrissebb illesztőprogrammal teljesen feloldották a korlátozást. Az információra Timbers0007 hívta fel a figyelmünket Redditen, mely szerint az 520.56.06 számú Linux driverben és az 522.25-ös Windows driverben nincs jelen a limitáló, azaz a legfrissebb illesztőprogrammal ismételten teljes gőzzel lehet bányászni.

Az említett felhasználó egy képpel demonstrálta ezt. Egy RTX 3080 Ti 112-113 MH/s sebessége látható ezen, azaz teljes teljesítmény mellett működött. Emellett felhívta arra is a figyelmet, hogy az olyan algoritmusok, mint az Autolykos szintén korlátozások nélkül működik.

A bányászprogramok nagy része valójában elég régóta kikerülik az efféle korlátozásokat, szóval a funkció eltávolítása annyira nem mondható úttörőnek, viszont ami ezzel kapcsolatban érdekes, hogy az Nvidia hivatalosan nem tüntette fel sehol sem ezeket a változtatásokat.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PestisDoktor88 avatar
Nincs itt baj. Az AMD állandóan játékos fókuszú lesz. Az nvidia meg rúgdolózhat hogy az egy kártyára eső profit nagy legyen(amivel a saját sírját ássa hosszútávon),úgyis ugyanazon a hímtagon fogják végezni amelyiken az Intel is.
0
0
0
0
Lathronos avatar
Viva la revolution, miners. Most ismét évekre feltornázzák a bányász barmok a GPU árakat. Csak így tovább nVIDIA. Nem baj, ha az átlag felhasználó gépének erőforrása csak a passziánsz futtatására lesz elég. 😡
0
0
0
0
💬 1
V1VOnX avatar
@Lathronos: A megnövekedett energiaforrás áraknak hála nem hiszem, hogy fennáll ez a veszély. Bár bumm az tuti lesz ismét.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Az ilyen húzások miatt tervezek AMD kártyára váltani :)
0
0
0
0
Mr Pingvin avatar
Na nekem ez hiaznyzott csak jeeee. Soha nem fogok eljutni arra a zzsintre, hogy vegyek egy UJ videokartyat az eletben jeee=(.
0
1
0
0
💬 1
BitVadasz avatar
@Mr Pingvin: Sokan leszünk így még... 🙁
0
0
0
0
downuser avatar
Hála Istennek. Más sem hiányzott már.
0
0
0
0
carl18x avatar
Ez elég érdekes lépés, talán úgy gondolják bármit megtehetnek.
Azért ilyen energia válság idején nem hiszem sokan akarnak majd bányászni.
Most hogy az Energia is drága mindenki megszabadulni akar a videókártyáktól.
0
0
0
0
💬 2
X9K338DA avatar
@carl18x: Pont erre gondoltam. Kína szembe állt a kriptóval, plusz azóta a gazdasága is megremegett, a nagy bányászfarmok inkább elkezdtek Oroszország felé kacsintgatni, oroszország pedig kegyvesztett lett nyugaton, plusz energiaválságot okozott, így gyakorlatilag olcsó bányák nélkül maradt a kriptó piac. Ez a driveres bányaengedély nem fog sokat számítani. Plusz szerintem aki akarta, eddig is meg tudta kerülni.
1
0
0
0
bukta2 avatar
@X9K338DA: Az utolsó mondatotban az igazság! Ez csak marketing... már rég megkerülték ezt a dolgot,így ennek kb semmi hírértéke nincs,max azoknak akik nem tudtak róla... azokat meg nem is érdekli ez a dolog álltalában
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Szánalmas az, amit az Nvidia művel már egy ideje.
6
0
0
0
💬 2
carl18x avatar
@Tuhajohn: +1! Mikor ló nincs jó a szamár is! :D
0
0
0
0
cszolee79 avatar
@Tuhajohn: Kell a pénz lóvéra, na.
0
0
0
0
kovb677 avatar
Mindent a profit érdekében
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Kevesebb kártya fogy. Így majd megint veszik mint a cukrot. :D
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Nagy szerencse hogy eladtam anno az LHR-es 3080 am 😳
0
0
0
0
💬 1
Aorus_Gaming_HUN_ avatar
@MaximumGame: Az LHR az én szememben többet ért. Mert fiatalabb volt fixen. Ha "arra" a célra kellett megvoltak a módszerek a 100%-ra és nem kellett erőlködni.. Amúgy a 3080ti nyáron már vígan ment 122Mh/s környékén.. XD Autolykos, kawpow stb soha nem is volt korlátozva. Csak is az eth. Ezzel az eth classicot oldották fel. De már rég megtörtént mint említettem.Ill a cikk is. Bár ezt a hivatalosan szót inkább engedjük el. Pláne jelen időkben. Szóval ez egy semmi. Főleg most már.. Mikor az első 3060-at is ""Véletlen"" feloldották egy driverrel ami 1-2 napig elérhető volt. De aztán hivatalosan már nem. De örökre megmaradt az internet bugyraiban ugye.😁
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció