Menu
Az LG rendszereibe férkőzött a WannaCry vírus
Szerző: xoki, 2017. augusztus 19., hír

Néhány hónappal ezelőtt kisebb pánikot okozott a WannaCry nevezetű vírus, amely rengeteg rendszert bénított le. A Microsoft gyorsan frissítette operációs rendszereit, még a régóta nem támogatott Windows XP-t is. A vírust sikeresen megfékezték, de úgy tűnik, valamilyen okból kifolyólag, hónapokkal a megfékezése után a vírus az LG rendszereibe férkőzött.

A The Korea Herald értesülései szerint az LG szolgáltató központjaiba férkőzött a WannaCry. Először a hétfői nap folyamán ütközött a cég hozzáférési problémákba, majd néhány vizsgálat után rábukkantak a probléma okára, amely a WannaCry vírus jelenléte volt.
Az LG szóvivője az alábbit nyilatkozta a kialakult helyzetről: „A problémát zsarolóprogram okozta. Nem okozott semmilyen kárt és nem titkosította az adatokat, hogy aztán pénzt követeljen, mivel azonnal lekapcsoltuk a szolgáltató központ hálózatát.”

Tehát a cég sikeresen megállította a vírust, majd elvégezték a szükséges biztonsági lépéseket, hogy a zsarolóvírust teljes mértékben eltávolítsák rendszereikből, de azért mindenképpen érdekes, hogy ennyivel a megfékezése után ismét feltűnt a program egy nagyobb hálózatban.

Ajánló
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
batmanvok0021 avatar
1 éve | 2017. 08. 19. 22:46:33
#
szegény LG :DDDDDD
balazs0117 avatar
1 éve | 2017. 08. 19. 20:31:45
#
Az lett volna az igazi baj ha a rendszerekről a telefonokra rámászott volna. Főleg hogy LG telefont használok XD


Lite versions: