Az Intel DDR4 nélkül képzeli el a 700-as lapkakészletet

Szerző: xoki | 2022. March 04. | hír | 3 hozzászólás

Az Intel közelgő, Raptor Lake kódnevet viselő 13. generációs asztali processzorai támogatni fogják a DDR4 memóriát, de a TechPowerUp szerint a platform debütálása után a cég teljesen a DDR5-re fog fókuszálni.

Az Intel állítólag már most arra kéri az alaplapgyártókat, hogy hanyagolják a DDR4 használatát a 700-as lapkakészletnél, melynek egyetlen logikus oka a DDR5-re történő gyors átállás lehet. Különféle szivárgások és pletykák alapján a Raptor Lake esetében már számítani lehet DDR5 (5600 MHz) támogatásra.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az Intel megszüntette CPU-i DDR4 támogatását, hiszen azok nagyon is jelen vannak még a piacon, és szinte biztosan megfelelően működnek majd a 600-as sorozatú alaplapokkal. Tehát nem kellene problémának felmerülnie egy új CPU-ra történő váltásnál, persze miután megtörtént a gyors UEFI frissítés.

Memória támogatás tekintetében a DDR4 és DDR5 alaplapok UEFI kódja meglehetősen eltérő, szóval az alaplapgyártók emiatt sokkal több időt pazarolnak el arra, hogy működőképessé varázsolják termékeiket. Ebből kiindulva logikus lépésre készül az Intel, de ettől függetlenül valószínűleg DDR4 támogatású 700-as alaplapokra is számíthatunk.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mbalazs81 avatar
Már rohanok dobom is ki, és cserélek...😵
0
0
0
0
Kukori18 avatar
megoldják hogy vagy így vagy úgy lapot keljen cserélni régen a processzorral volt ez a módi most majd a ramokkal :D
0
0
0
0
phasskivan_ avatar
Nyílván nélküle képzeli el. Nehogy jó legyen a felhasználónak és addig tudja használni amig meg nem adja magát a hardver. 😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció