Az Intel Arc kártyák AMD Ryzen PC-kben is remekül működnek

Szerző: xoki | 2022. July 31. | hír | 1 hozzászólás

Az Intel Arc grafikus kártyák szép lassan ellepik a fogyasztói piacot, illetve ennek köszönhetően az első benchmarkok is befutottak már.

A belépő szintű Arc A380 teszteknél feltüntették, hogy a Resizable BAR elengedhetetlen lesz az Intel új GPU-inál, ha elfogadható teljesítményt szeretnénk kisajtolni belőlük. Az első illesztőprogram kiadásakor is kihangsúlyozták a technológia fontosságát, illetve a hivatalos rendszerkövetelményben is feltüntették. Emellett a kártyák hivatalosan a 400/500/600 szériás alaplapok és a 10./11./12. generációs Intel Core CPU-kat támogatják. Tehát az AMD Ryzen rendszerekről nem esett szó, de úgy tűnik, akkor sincs ok az aggodalomra, ha a piros csapat termékei mellett döntöttetek.

A Computerbase Intel Arc A380 grafikus kártya tesztjei AMD Ryzen és Intel Core PC-ken, Resizable BAR-ral:

Teljesítményteszteknél az AMD Ryzen 5 5600X CPU + B550 alaplap mellett minden gond nélkül működött az Intel Arc A380. Azt is megnézték, hogy a Resizable BAR nélkül is működőképes marad-e a rendszer és meglepően konstatálták, hogy igen. Kiemelték viszont, hogy néhány játék, például a Dota 2 azonnal összeomlik AMD Ryzen rendszereken, ha a Resizable BAR nem aktív.

Tehát - ahogy az várható volt - az Intel Arc grafikus kártyák a hivatalos támogatás hiánya ellenére is remekül működnek Ryzen PC-kben is. Fontos szem előtt tartani, hogy régebbi AMD Ryzen és Intel rendszerek nem támogatják a Resizable BAR-t, így valószínűleg nem is érdemes ilyen gépek birtokában beruházni az Intel kártyáira.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
X9K338DA avatar
régebbi AMD Ryzen és Intel rendszerek nem támogatják a Resizable BAR-t, így valószínűleg nem is érdemes ilyen gépek birtokában beruházni az Intel kártyáira.


Már csak az a kérdés, milyen rendszereknél érdemes 5 évvel ezelőtti középkategóriás szintre "beruházni"? Aki játszik, az ezeket a kártyátak már most is cseréli gyorsabbra, aki meg nem, annak az integráli is elég.
4
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció