Az Intel a héten leplezi le az Xe HPG GPU-kat

Szerző: xoki | 2021. March 22. | hír | 9 hozzászólás

Az Intel új diszkrét grafikus kártyák készítése mellett döntött, és amióta bejelentették a terveiket, sokan kíváncsiak rá, hogy vajon mit tudnak elérni a gaming szegmensben, hiszen az Nvidia és az AMD mellett egy harmadik fő gyártó mindenképpen jót tenne a piacnak.

Az Xe architektúrát eddig alacsony fogyasztású DG1 diszkrét grafikus kártyáknál láthattuk, amelyeket elsősorban OEM-ek számára adtak el. A legfrissebb információk alapján úgy tűnik, már nem kell sokat várnunk a cég első nagy teljesítményű gaming GPU-ira sem, ugyanis egy teaser szerint a héten leplezik le azokat.

Az Intel az Xe HPG Scavenger Huntot teaselte egy weboldallal, amely arra kéri a látogatókat, hogy nézzenek vissza március 26-án egy kóddal, amely felfedi majd a honlap titkait. A weboldalt az Intel Graphics által publikált teaser videóban rejtették el, amely egy titkos üzenetet tartalmazott. Ezt a Wccftech sikeresen dekódolta, melynek eredményeképpen egy IP címre bukkantak, amely az Xe HPG oldalra vezet.

Az Intel hamarosan érkező DG2 grafikus kártyájára a pletykák szerint 512 EU, 4096 mag, 12 GB GDDR6 VRAM és 1800 MHz órajel lesz jellemző. Remélhetőleg a bejelentést követően a végleges specifikációkról is lerántják majd a leplet.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Lefogadom azonnal fel fogják vásárolni a scalperek meg a bányászok, az ár pedig az egekbe száll majd.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Remélem a driverei nem az lesz mint a mostani igp-knek 😆
0
0
0
0
TuskenRaider avatar
Én csak azt várom ettől, hogy lenyomja végre a brutális vga árakat!
0
0
0
0
💬 1
Decske avatar
@TuskenRaider: Nem fogja, ugyan azon a gyártósoron fognak készülni, mint az AMD és nVidia kártyák, szóval ezeket sem lehet majd beszerezni.
0
0
0
0
no avatar
Várós, habár sokat nem remélek tőle. Fejlesztők szemszögéből nem hiszem, hogy túlzott figyelmet fog kapni, aztán még ott van a driveres support is. Kell majd ennek pár gen. mire versenyképes lesz, már ha megéli a második generációt és nem kaszálják el.
0
0
0
0
xCube avatar
Minden a drivereken és az API támogatásokon múlik majd. Őszintén szólva próbaképpen be is próbálnék egyet az RX 580 helyére, ha tényleg megjelenik. Előbbit amúgy is el akartam adni másfélszeres 2018 -as vételi áron (haters are awaited).
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció