Az Intel 2025-ig minden évben kiadhat egy új grafikus kártyát

Szerző: xoki | 2021. November 27. | hír | 6 hozzászólás

Egyre közelebb kerülünk az Intel dedikált Arc Alchemist GPU-ihoz, amelyek valamelyest felkavarják majd a dolgokat a videókártyák piacán. Állítólag 2025-ig minden évben érkezik majd egy új kártya a kék csapattól, és ebből adódóan az Nvidia és az AMD sem lazsálhat, hiszen az új gyártó könnyen felzárkózhat hozzájuk.

Az Intel Arc közösségi kapcsolattartója, Bryce Furuya szerint az Xe Next Druid GPU 2025-ben jelenhet meg, amennyiben az Arc Alchemist rajtja sikeres lesz. Ugyebár az Intel ütemtervében további két kártya, a Battlemage és a Celestrial szintén szerepel, amelyek a 2022-es Arc Alchemist után következnek. Amennyiben az idővonalon nem változtatnak, mindez azt jelenti, hogy minden évre jut majd egy új Xe grafikus kártya, legalábbis 2025-ig biztosan.

Az Intel még nem véste kőbe az Arc kártyák megjelenési dátumát, szóval az Arc Druiddal kapcsolatos információkat semmiképpen sem szabad teljes mértékben elhinni még. Mindenesetre Furuya jóslata teljesen logikusnak tűnik, ha figyelembe vesszük a termékcsalád több évre szóló ütemtervében látottakat. Ezenfelül az éves kiadással sokkal könnyebben felvehetik a versenyt a konkurenciával is.

Sajnos a chiphiány és a magas kereslet miatt - legyen szó bármilyen sikeres termékcsaládról - valószínűleg az Intel termékei sem hoznak majd megváltást a jelenlegi helyzetre. Illetve már köztudott, hogy a cég az Xe grafikus kártyák bányászteljesítményét sem fogja limitálni.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TikoTime avatar
"Az Intel 2025-ig minden évben kiadhat egy új grafikus kártyát" - az Nvidia is, évente egy darabot 😂
1
0
0
0
no avatar
Az intel simán megoldja ,csak a teljes konfigot le kell majd cserélni mellé 😁😁😁😁 minden évben!!!!
2
0
0
0
mbalazs81 avatar
Sajnos ettől még maradnak a horror videókártya árak.. 😞
2
0
0
0
💬 3
kaland21 avatar
@mbalazs81: Igen és ez már sajnos szerintem így is marad max egy kicsivel bezuhannak az árak ha az Intel kártyát jók lesznek!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@kaland21: aztán azokat is felvásárolják, és megint minden drága lesz
0
0
0
0
kaland21 avatar
@H-ECTOR: Igen igen ezt is hozzá szerettem volna írni a hozzászólásomhoz csak kimaradt 😅
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció