Az Epic Games szerint hamarosan olcsóbbá válhatnak a játékok az áruházukban

Szerző: xoki | 2019. March 26. | hír | 23 hozzászólás

Az Epic Games társalapítója és vezérigazgatója, Tim Sweeney szerint a közeljövőben sokkal kedvezőbb árakat láthatunk majd az áruházukban, miután a fejlesztők is ráeszmélnek arra, mennyivel több bevételre tehetnek szert, ha az ő áruházukat választják.

Az Epic Games 12% részesedésre tart igényt a Steam 30%-ával szemben, és a játékok árát teljes egészében a fejlesztők és kiadók szabják meg. Annak ellenére, hogy az árakat tekintve egyelőre még nem történt kiemelkedő változás, Sweeney szerint ez a későbbiekben mindenképpen meg fog változni.

A kedvezőbb árak mellett valószínűleg többen döntenek majd a vásárlás mellett, és miután ezt a fejlesztők is belátják, az újabb játékaikhoz már olcsóbban juthatunk hozzá. Sweeney szerint ez a versengés jót tesz majd a játékiparnak, hiszen a játékosok és a fejlesztők is oda vándorolnak majd át, ahol a legkedvezőbb feltételeket találják.

A 60 dolláros kezdőár már régóta standardnak számít ha AAA játékról van szó, így valószínűleg az indie játékok válnak először olcsóbbá. Sajnos a nagyobb kiadók esetében elég kérdéses az árcsökkenés, de azért reméljük, a játékosok érdekeit is figyelembe veszik majd.

Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Memento Mori avatar
Az epic shit szerint olcsóbbá válhat a kémkedés, ha pár ingyenjátékért önként telepíti a sok hülye a spyware-t a gépére.
Epic Store ölelgetők figyelmesen tanulmányozzák át a képet. Megéri. 😀
https://i.imgur.com/Lnhr2p5.jpg
0
0
0
0
💬 11
no avatar
@Memento Mori: Még érdekes is lett volna ha nem lett volna tele b*zmegekkel a kép. Így csak simán anyázás hangulatot áraszt és nem ér el vele semmit, már ha el akart érni egyáltalán valamit.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Tekintve hogy az illető mit talált a gépén (hozzáadva az EGS többi szemétségéhez), a b*zmegolás több mint jogos a számáról. Nem egy Blizzard játékot adott ki hogy kötelezően trigger-mentes termék legyen.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Nem is vonom kétségbe, hogy a b*zmegolás jogos. Hanem a szakmaiságnak és az ügyének árt ha lehülyéz mindenkit, még az olvasót is.

Amennyiben vicces akart lenni, akkor nem sikerült, vagy nem én vagyok a célközönsége. Ha viszont komolyan gondolta a készítője, akkor nem ártana pici szakmai alázatot tanulnia, mert se nem különleges, se nem kivételes sem ő, sem amit talált, és nem mindenki hülye, még ha ezt is képzeli mindenki másról. Így senki sem fogja komolyan venni, csak a szokásos fotelharcosnak lesz kikiáltva és rövid idő alatt el lesz felejtve.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Palanova: Ha egy reddit posztban keresed a szakmaiságot...
A megfogalmazás proli, de lényegi infót tartalmazza. Legközelebb poposítom ha találok valamit, nehogy kipörgesse a kultúradetektorokat. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Nem látszott rajta hogy reddit post, csak hogy egy kép.

Más kérdés hogy a redditen is szoktak hasznos infók lenni az adott játékról így nem feltétlenül ítélem megbízhatatlannak a redditet úgy általában.

Nem kell átírni semmit, annyit kevés téma ér.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Palanova: Redditet elég megbízható forrásnak tartom sok szempontból, már csak azért is, mert annyiféle és akkora mennyiségű user használja, hogy baromságokat nem nagyon lehet rajta fenntarthatóan beszélni.
Az átírással természetesen csak vicceltem. 😀 Egyébként az én célom is csak az info eljuttatása volt hozzátok, a közlés módja nekem sem tetszik. A stílus egyébként valószínűleg a készítő által sem az olvasónak szólt, inkább úgy érzem az epic lett megcélozva vele, vagy a kép alapján még inkább maga Mr Sweeney. Lássuk be, most vele szemben sok ember lenne hajlandó hasonló stílusra leereszkedni. Én is tudnék neki cifrákat mondani. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Akkor egyetértünk.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Én se tartottam viccesnek, csak megértem a felháborodását. Ha pedig valóban redditre volt szánva akkor, tekintve az ottani feszültséget, tökéletesen megfelel nekik (bár amúgy is szeretik kihasználni az ilyeneket hogy az indokoltnál is jobban felingereljék magukat).
Persze ez nem volt előre tudható, és azon a szférán kívül jogos ha szúrja a szemed. A lényeges infó ettől függetlenül bőven látszik a képen.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Memento Mori: Szép, mi jön még? Eddig sem, de most már biztos, hogy sose fogom feltelepíteni azt a sz@rt a gépemre.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@TheMenkuPocok: Mindig mondom, de olyan szinten mélyponton van a szakma minden tekintetben, hogy én már semmin sem fogok meglepődni. Bár talán azon igen, hogy ezt meddig lehet még lenyomni az emberek torkán. (Úgy hogy, tapsolnak és fizetnek is érte.) Ezt a rossz klienst is védik sokan az utolsó leheletükig, közben meg kémkednek utánuk, az általuk úgy istenített cég üzletpolitikájáról már ne is beszéljünk. Hányszor le lettem hülyézve, meg ki lettem röhögve, mikor szót emeltem az epic és a kliense ellen. Hányszor meg lett magyarázva nekem, hogy az epic store csupa szívjóságból erőlteti a kliensét a fejlesztők és a felhasználók felé is. Aztán szép lassan csak kibújik a szög a zsákból. Most már elég nyilvánvaló mindenkinek, aki nem egy kő alatt él, hogy mit is művelnek, milyen módszerekkel. De vigyázz te is mit beszélsz, még mindig van aki kikaparná érte a szemed. 😆
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@Memento Mori: Véleményem nem fog változni, és érdekes, hogy minden barátom aki gémel az epic store ellen van, minden tekintetből. Aki védi az pont olyan mint a flat earther vagy az antivaxxos, interneten léteznek és eleg hülyék 😆 (de valóságban még eggyel sem találkoztam)
0
0
0
0
Csicso avatar
2miután a fejlesztők is ráeszmélnek arra, mennyivel több bevételre tehetnek szert, ha az ő áruházukat választják."

A legrosszabb ebben, hogy ezek a "boltok" desktop appként futtatható klienssel is rendelkeznek és a KUTYA sem akar egy csomó ilyen programot még futtatni ami egye a RAM-ot, a CPU-t stb.

A Steam kicsit olyan mint az oprendszerek piacán a Windows, vannak hibái de a legelterjedtebb.
0
0
0
0
💬 1
Shadow9 avatar
@Csicso: "...milliárdnyi légy nem tévedhet!" Dehogynem...
0
0
0
0
ghosthun06 avatar
Egyébként az Epic Store célja az, hogy átvegye a trónt a Steamtől? Ha igen akkor szerintem nyugodtan lemondhatnak erről hisz szerintem 1.000.000 emberből maximum az 1%-a váltana az olcsó játékok miatt. Akinek pedig a Steamen van nagyobb szintű felhasználója évek óta tele játékokkal az biztos nem fogja ott hagyni.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Inkább csak drágulni fognak hogy még több pénzük legyen. Amúgy meg nem értem mire ez a 12% hiszen a discord store csak 10%-ot vesz el emberek!!! 😃
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
@Warlordcommander: Én még mindig 0% részesedést kérek a garázsban felállított boltomban, de valamiért még mindig nem sikerült egy nagy céggel sem leszerződnöm 😞
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@susguy: És én még fizetném is őket, garázsom nincs, de a pincében nagyon jól elférnének a játékok. -5% részesedést ajánlok, de senki sem akarja.
0
0
0
0
gigazte avatar
Köszönjük szépen elég is volt a héten ez az egy Epic Store hír...
0
0
0
0
💬 4
Tyrion Lannister avatar
@gigazte: Az Intel vs. AMD, meg az AMD vs. Nvidia már kezd kifulladni, és sikerült megtalálni az új témát, amelynek a komment-szekciója gumiszobaként szolgálhat. Végül is a kenyér mellett cirkusz kell a népnek. 😊
De őszintén amúgy tényleg unalmas már a sok Epic-es hír.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Tyrion Lannister: Anno volt a különböző oldalak topikjai között rendesen gumiszoba nevű. 😊
Oda nem ért el az adminok keze 😊
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció