Az EA öt év alatt duplájára növelné sportjátékai közönségét

Szerző: Pafry | 2021. July 28. | hír | 7 hozzászólás

Ahogyan azt többek között a Codemasters felvásárlása is mutatja, az EA az elkövetkező évek során rendesen rá fog feküdni a sportjátékokra, és való igaz, a műfaj legnagyobb játékainak jelentős százalékát ők adják ki. Elég csak a FIFA, a Madden NFL, az NHL, a Need for Speed, és most már az F1, a Grid, a Project Cars és a Dirt franchise-okra gondolni, a kiadó tehát nem viccel, ha sportjátékokról beszélünk. Egy, az Axiosnak adott interjúja során Daryl Holt, az EA Sports vezérigazgatója úgy nyilatkozott, öt éven belül meg szeretnék duplázni a műfajbeli játékosaik jelenlegi számát.

Ez elsőre egy kissé merész kijelentésnek tűnhet, hiszen ez a szám jelenleg nagyjából 230 millió játékos körül mozog, ami önmagában is elképesztő nagyságrendnek számít. Holt az 500 milliós játékosszámot tűzte ki célul 2026-ig, ezt pedig elmondása szerint rengeteg minőségi játékkal, új üzleti modellekkel, valamint különféle közösségi élményekkel szeretnék elérni. A sportágak terén is bővülni fog a felhozataluk, hiszen most már a tulajdonukba került a Super Mega Baseballt is fejlesztő Metalhead Software, valamint a mobilokon hatalmas népszerűségnek örvendő Golf Clash mögött álló csapat, a Playdemic is.

Egyelőre még csak kezdődő jelei vannak az EA sportdömpingjének játékos fronton: bejelentették az új Grid felvonást, amely a Legends alcímet kapta, valamint már formálódik a háttérben a következő Need for Speed rész, valamint a Skate 4 is, ám könnyen elképzelhető, hogy hamarosan ennél akár jóval többet is kaphatunk.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Fisto avatar
Kidobnak egy pár Free to Play játékot és kész is. ( egy ideig óráig )
0
0
0
0
💬 1
Levi0725 avatar
@Fisto: azt se kérném mert úgy is pay to win lenne
0
0
0
0
santakigyo avatar
Pont az ellenkező irányba mutatnak.
Viszont amilyen( már bocsánat) agyhalottak vannak akiknek mindeggy mi csak fizessen érte, addig változás nem lesz.
2
0
0
0
💬 2
wgeorge85 avatar
@santakigyo: A számláló +1-et mutat a tavalyihoz képest akkor az csakis jobb lehet.
Az ilyen felfogású emberek, akik szórják a feles pénzüket...
1
0
0
0
Belchior10 avatar
@santakigyo: A lakosság nagy része agyhalott, szóval nincs nehéz dolguk (sajnos).
0
0
0
0
gigazte avatar
Ahhoz változtatni is kéne valamit... Az idei hozzáállásuk a FIFA 22-höz pont az ellenkező jövőképet vetíti előre. 😆
6
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció