Az EA nem bízott a sikerben, ezért elkaszált egy Harry Potter MMO-t

Szerző: xoki | 2021. December 25. | hír | 5 hozzászólás

Rengeteg olyan törölt videójátékos projekt van, amelyekről a fejlesztők semmilyen publikus információt nem tesznek közzé. Ezek között rengeteg népszerű franchise-on alapuló játék is van, szóval igazából jobb is, ha nem fájdítják velük a rajongók szívét.

Az EA rengeteget tudna mesélni az ilyen jellegű projektjeiről. Például a cégnél egykor vezetői pozícióban lévő személy most felfedte, hogy a kiadó régebben egy Harry Potter MMO-t is elkaszált, mivel nem hitt a franchise hosszú élettartamában.

Amikor a Harry Potter-filmeket vetítették, az EA birtokolta a szérián alapuló videójátékok jogát. A filmekhez kapcsolódó címeket kiadták, de az EA egykori termékmarketing igazgatója, Kim Salzer a The Real Brandoloriannak adott interjúban felfedte, hogy ezek mellett 2000 és 2003 között egy MMO is fejlesztés alatt volt. A bejelentésre sohasem került sor, és egyszerűen csak elkaszálták a projektet, pedig már egy működőképes bétát is összeraktak. Terveik között szerepelt valódi jutalmak szétküldése is az aktív játékosok részére.

A csapat nagyon is bízott a sikerben, de az EA akkoriban „változásokon ment át”, és nem tudta vagy hitt abban, hogy az IP 1-2 évnél tovább kitart majd. Tehát lényegében az EA nem gondolta, hogy a Harry Potter egy óriási franchise-zá növi ki magát. Szerencsére a rajongók hamarosan kapni fognak egy új játékot a WB Gamestől, hiszen valamikor 2022-ben befut majd a Hogwarts Legacy című egyjátékos RPG.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MaximumGame avatar
Ugyan ez a cég nem hisz az Underground 3 ban sem...
0
0
0
0
pcboy avatar
Nem tudok MMO-t elképzelni erről a témáról. Szerintem csak a harry potter rajongók közt levő harry fanatisták örülnének neki már ha eleve szeretik az mmo-t nem pedig csak a könyvet olvasni és filmet nézni. Tehát elég kicsi rétegnek készülne ajáték. Kalandjátéknak eltudom képzelni mnit a nagyon régi részeit. Az egyikkel játszottam is és nagyon tetszett gyerekként.
2
0
0
0
tadam00 avatar
Azt hittem a mostaniról van szó. Ne ijesztegessetek. 😅
2
2
0
0
santakigyo avatar
Pedig akkoriban még más szelek fújtak és az EA is másképp állt a dolgokhoz.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció