Az EA megvásárolta a Respawn Entertainmentet

Szerző: xoki | 2017. November 10. | hír | 14 hozzászólás

A Respawn Entertainment és EA már korábban partneri kapcsolatot kötöttek, ezért annyira nem volt meglepő az EA mai bejelentése. A kiadó bejelentette, hogy felvásárolja a Titanfall és egy hamarosan megjelenő Star Wars-játék stúdióját. Valamint az is kiderült, hogy új Titanfall játék van készülőben.

Az Respawn egy 450 millió dolláros üzlet után hivatalosan is az EA részéve válik. Az EA nem egyszerre fizeti ki az összeget, ezért a felvásárlás folyamata valószínűleg 2017 végén vagy 2018 elején ér véget.

Titanfall 2
Titanfall 2
Titanfall 2
Megjelenés: 2016. October 28. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Respawn Entertainment
Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KalmarErik avatar
What? Én erről lemaradtam. Eddig sem az EA része volt a Respawn? Vagy csak kiadóként felügyelte a munkásságukat? 😃 Amúgy remélem, hogy a Respawn nem úgy fog járni, mint a Visceral, hogy kiadnak egy két játékot, aztán lehúzzák a rolót.
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
@KalmarErik: Pedig az EA hajlamos egy-egy rosszul teljesítő játék fejlesztőit rövid úton bezárni.
Ráadásul elég érdekes volt maga a felvásárlás is. Ugye a fejlesztő mindig is az AE-val, mint kiadóval dolgozott együtt már a kezdetektől. Csak függetlenek voltak, így a kiadó nem tudott annyira beleszólni a fejlesztésbe, amennyire az EA amúgy a saját stúdióinál szokott.
A Titanfall2-t a kiadó, hogy, hogysem épp a Battlefield1-el párhuzamosan adta ki, ami ugye rossz kiadói döntés, hogy egy hasonló stílusú nagy névre ráeresztjük a játékot, hiszen a vásárlók jó része egy időben csak egy ilyen játékot vesz meg. Nem is lett elég bevétele a fejlesztőnek a játékból, így pénz hiányában rákényszerült arra, hogy eladják a céget és pont annak a kiadónak, aminek a rossz döntése ezt a gazdasági helyzetet létrehozta. (Persze ezt senki sehol nem nyilatkozta így le, csak én gondolom így.)
0
0
0
0
CuRi avatar
Akkor én már kicsit előrébb jártam a történetben, mert én abban a hitben voltam, hogy a Respawn már az EA része, bár furcsa is volt, hogy nincs mikrotranzakció a Titanfall 2-ben 😀. Kíváncsi leszek az új SW játékukra, és Titanfalljukra is. Úgy néz ki, hogy akkor most ismét okádni fogják az SW játékokat a kiadók, amivel nincs is baj, csak legyenek igényesek, és ne fásuljanak bele. 😃

Egyébként elképesztő, hogy milyen pénzek mozognak a játékiparban... Egy közepes méretű gárdát, akiknek idáig 2 játékuk volt, amiből az első igazából egy közép színvonalú, hamar unható Multiplayer shooter lett (bár a Titanfall 2 már tényleg minőségi játék volt), 450 millió dollárért vásárolnak fel, ami nagyjából 117 milliárd forint. Hát nem gyenge...
0
0
0
0
💬 1
Warlordcommander avatar
@CuRi: Titanfall 2-ben is jelen van a mikrotranzakció.
Színeket, profil jeleket és képeket lehet venni plusz elite titánokat amik csak színben és kinézetben térnek el kicsit az alapoktol.
Új star wars játékuk nem érdekel inkább azt tegyék majd tele mikroval ugyis többeket érdekel, csak a titanfallt ne bántsák.😂
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
csuz-li avatar
@HunSanyiX: Pedig pont ez a dolog lényege. Van egy fejlesztő, aminek rossz az üzleti modellje, ezért rákényszerül az eladásra. Megveszi egy olyan, aminek működő üzleti modellje van. Miért pont azt ne vezetnék be, amitől ez az üzleti modell működik?
Ha minden maradna a régiben, akkor nem lenne értelme a felvásárlásnak. Bár azért a felvásárlások egy jelentős részében csak jogokat vesznek magát a stúdiót záros határidőn belül megszüntetik, ha a fejlesztésekkel is gond volt, nem csak a pénzügyekkel és nem lehet rendbe tenni azzal, hogy új főnököt raknak oda, vagy némileg átszervezik a stúdiót..
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@HunSanyiX: Egyetértek veled, és ugyanígy gondolom.😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
@HunSanyiX: Értem én, amit írsz. Abban egyet is értünk, hogy a mikrotranzakció nem mehet a játék rovására. De hát pont attól működő az üzleti modell, hogy működik, azaz sokan fizetnek így a játékért, tehát nem emgy a játék rovására az implementálása.
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a kérdés valójában nem az, hogy kell-e mikrotranzakció meg fizetős dls, vagy nem, hanem az, hogy legyen-e a játék ára 5-600 USD, vagy inkább legyenek DLC-k és mikrotranzakciók.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Akármi is lesz az új Titanfall én már várom és nyilvánvaló is volt a 2 végéből hogy lesz fojtatás.
Spoiler!
BT visszatér
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Warlordcommander: Ha olyan elcseszett lesz , mint a Titanfall: Assault Androidon akkor inkább kösz nem kell folytatás.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@Palanova: Nekem bejött a Titanfall Assault is bár csak keveset játszottam vele, de a nagy kedvencem még mindig az 1.
0
0
0
0
gigazte avatar
Az élet idézete: "Ezután nem lesz több respawn..."😊
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@gigazte: pedig, kéééééne.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció