Az Asus visszahívja a hibás Z690 Maximus Hero alaplapokat

Szerző: xoki | 2022. January 02. | hír | 2 hozzászólás

Közvetlenül karácsony előtt bukkantak fel az Asus ROG Maximus Z690 Hero alaplapok meghibásodásáról és a komponensek kiégéséről szóló jelentések. Minden hasonló terméknél előfordulhat ilyesmi, de sajnos jelen esetben a vásárlók nagy részét érintő, komoly gondról van szó, amelyre fontos felhívni a felhasználók figyelmét.

A felhasználók a közösségi médián és az Asus ROG fórumon hívták fel a gyártó figyelmét a problémákra. Az egyik tag, maximumrog57 például képekkel demonstrálta, mi is történt. Kifejtette, hogy az alaplap elakad a POST közben, és RAM-ra utaló hibajelzést ad. Az alaplapot áttanulmányozva, kiégett komponenseket fedezett fel a memória aljzatok mellett. Mások szintén hasonló jelenségekre figyeltek fel, egy videós pedig rájött, hogy a Z690 Hero egyik kondenzátora nincs megfelelően a helyére illesztve, és ez okozza a kellemetlen jelenséget.

Miután az Asus kivizsgálta az ügyet, úgy döntöttek, visszahívják és kicserélik ezeket a népszerű alaplapokat, mivel tényleg az említett kondenzátor hibás beszerelése a probléma forrása. Tehát amennyiben egy ilyen modellt vásároltatok, akkor ajánlott lesz minél előbb kicseréltetni. A korábbi linkre látogatva a termék sorozatszámával leellenőrizhetitek, hogy a ti alaplapotok is érintett-e.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mystream_HBL avatar
Én hasonló helyen dolgozom ( Operátor / Siplace Gépkezelő ). És ilyenkor mindig a programozó a ludas hogy egy anyagot forditva tesz rá a gép és az AOI átengedi akkor vagy a gyártás sorrán derül ki , vagy átmegy selejtesen kerül ki. Csak a bökkenő az hogy egy/több SIPLACE mennyit gyártót le belőle amig ki nem derült a dolog ( több ezret ) . Csak azt nem értem hogy amikor tesztelték miért nem durrantak ki a kondik vagy hasonló.
0
0
0
0
bukta2 avatar
,,egy videós" azért az komoly hogy ezt egy videósnak kell észrevenni... 😂😂😂
3
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció