Menu

Az Apple felfedte az iPhone 13 specifikációit és árát

Szerző: xoki, 2021. szeptember 15., hír

Az Apple korábbi ígéretéhez tartva magát, tegnap végre hivatalosan is leleplezte a következő iPhone-okat. Az új felhozatalba az iPhone 13, az iPhone 13 Mini, az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max tartozik, amelyek elsősorban belső specifikációkban térnek el az előző modellektől.

A telefonok csak jövőre fognak átesni egy nagyobb átalakításon, de néhány minimális különbség azért megfigyelhető az iPhone 13 és az iPhone 12 dizájnja között: kisebb lett az elülső kamera és a Face ID notch is. Az új modelleknél A15 Bionic SoC-ra váltottak, melynek köszönhetően a CPU 50%-kal, a GPU pedig 30%-kal lesz gyorsabb. A TSMC új 5 nm-es technológiájának köszönhetően pedig sokkal hatékonyabbak is lesznek.

Az iPhone 13 és az iPhone 13 Mini OLED kijelzőt, jobb kamerákat és egy új, 12 MP-es főszenzort kapott. A 128 GB-os iPhone 13-ért körülbelül 912 eurót kérnek, míg az iPhone 13 Miniért (128 GB) közel 800 eurót kell kicsengetnünk. Az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max kijelzőin további fejlesztéseket végeztek.

Korábbi pletykákkal megegyezően az Apple LTPO OLED kijelzőre váltott, amely eddig csak az iPad Prón volt megtalálható. A szivárogtatók pontosan megjósolták azt is, hogy az iPhone 13 Pro lesz az első olyan iPhone, amely 1 TB-os tárhellyel érkezik. A szabványos modellekkel ellentétben az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max hátoldalán kettő kamera helyett három található. Az iPhone 13 Pro (128 GB) kiinduló ára 1110 euró lesz, az iPhone Pro Max pedig 1230 eurós áron kerül majd a boltok polcaira.

Az iPhone 13-as modelleket szeptember 17-étől lehet majd előrendelni.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 7
Mamac avatar
"A szabványos modellekkel ellentétben az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max hátoldalán kettő kamera helyett három található."

javítsatok ki ha nem így van, de a 12-nél is a Pro és Pro Maxban 3 kamera volt. Vagy én értelmezek valamit félre? 😐
0
0
0
0
Mystream_HBL avatar
Én majd akkor veszek ilyet ha azokat a főzőlapokat eltávolitják onnan , meg mondjuk nem aranyárban adnának egy középkategóriás telefont.

Amit talán újitásnak mondanék az a kijelző és a kamera szenzorok (meg maga a rendszer) , de nincs kijelző alá épitett kamera vagy hasonló újdonság (Mint a tavalyi modellek).

Spoiler!
Ha vennék Iphone-t akkor maga a rendszer miatt venném meg én is kipróbáltam egy Iphone 11-en
0
0
0
0
💬 3
Nemedik avatar
@Mystream_HBL: Az iPhone felhasználók 99%-a a rendszer miatt vesz iPhone-t.
1
0
0
0
Mystream_HBL avatar
@Nemedik: Így van sok ismerősöm csak ezért veszi meg , és ahogy látom ezt a fajta dizájnt sok rendszer átveszi vagy lemásolja. Spoiler!
Megy a tetszik gomb
1
0
0
0
razor123 avatar
@Mystream_HBL: "Középkategóriás telefont" xddddddddddd a 13 pro a világ legjobb telefonja most és pont, hol középkategória ez, mikor mindentől többet tud
1
0
0
1
Cyanosite avatar
Kissé félrevezető a cikk. Már az A14 is 5nm-es technológiával készült, valamint nem az A14-nél 50%-kal gyorsabb, hanem a konkurenciánál.
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb