Az Apple bejelentette az USB-C-s iPhone 15-öt

Szerző: xoki | 2023. September 13. | hír | 31 hozzászólás

Az Apple hivatalosan is lerántotta a leplet az idei iPhone-ról, amelynél tényleg bevezetésre került az USB-C. Az új uniós szabályok miatt minden okostelefon-gyártónak egy egységes töltési szabványt kell használnia, így az Apple is kénytelen volt elhagyni saját Lightning portját az USB-C javára.

iPhone 15 és iPhone 15 Plus is készül. Korábban csak az iPhone 14 Pro rendelkezett az Apple új, divatos Dynamic Island UI elemével, de ezúttal a standard iPhone modelleknél is jelen lesz a funkció. Ezenfelül egy kamera frissítést is kap a standard iPhone 15: a fő szenzor 48 MP-es lesz. Sajnos a kijelzője marad a régi 60 Hz-es, ahelyett, hogy 90 Hz-re vagy 120 Hz-re ugrana. A normál méretű iPhone 15 6,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, míg a Plus modell 6,7 hüvelykes képernyővel jön. A teljesítményről pedig az A16 Bionic SoC gondoskodik.

Az iPhone 15 szeptember 22-én, 799 dolláros áron válik majd elérhetővé fekete, fehér, zöld, sárga és rózsaszín színváltozatokban. Az iPhone 15 Pro pedig 999 dolláros áron, míg az iPhone Pro Max 1199 dolláros áron fog a boltok polcaira kerülni. Utóbbiak komoly játékteljesítménnyel rendelkeznek az új A17 Pro chipnek köszönhetően. A bemutatón látottak alapján például a Resident Evil Village, a Resident Evil 4 Remake, az Assassin's Creed Mirage és a Death Stranding mobilváltozatai mind zökkenőmentesen futnak a készüléken.

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Most tegyük félre hogy miről éri meg mire váltani, inkább gondolkozzunk el azon hogy milyen erők hógolyóznak már napjainkban a telefonokban... brutális... mi lesz itt 10-20 év múlva...s23 ultra-ba is ez a 100X-os kamera valami elképesztő komolyan mondom...saját szememmel még csak azt sem látom hogy a fél km-re lévő autón van e rendszám nem hogy mi a rendszáma... és simán szépen olvashatóan lefényképezi... az eszem megáll...és ez csak a kamerája... aztán ott van még a snapdragon gen 2...hát ez se kutya***a, akkor itt az almának az A16 / A17 es chipjei... brutálisak... és egy szutyok telefonba ilyet beletesznek... tényleg bele gondol az ember kb 20 éve még azt sem tudtuk mi az hogy érintőkijelző...😅
Én a mesterséges inteligencia valós fejlődését várom már... mert az ember ezt visszafogja... fejlődhetne sokkal jobban is, persze biztonsági okokból érthető a dolog valamilyen szinten de én várok már e téren egy nagyobb áttörést.
0
0
0
0
💬 2
kovb677 avatar
@bukta2: én mindig legaljább telefont veszem most redmi10c-et snapival és egyikse hagyott cserbe, nem kell csúcstelefon nekem jó a közép vagy aljaközép kategória is.

A12 Nacho (Exynos 850 Android 13) mellé vettem redmi10c-t snapi 680al... A14 is ott volt de vicces hogy egy 34 ezer forintos redmi 10c-ben erősebb hardver van mint az A14-ben.

Elegendően gyors már a mostani szoftverje mellett és játékok is türhetően futnak
0
0
0
0
bukta2 avatar
@kovb677: Én se terveztem S23 Ultra-t venni, csak szinte féláron hozzájutottam, nem hagyhattam ki...semmi más oka nem volt, enis olyan max 300-400€-ig nézelődtem volna ha nem jött volna ez szembe.
0
0
0
0
ElMariachi avatar
Hiába az ilyen olyan újítás még mindig nem érzem,hogy váltanom kéne a 12 pro maxomról 15-re🙄
Szintén így vagyok az órával is..........
0
0
0
0
💬 2
Nemedik avatar
@ElMariachi: Nem is kell. Az iPhone 15 nem a 12 tulajoknak szól. Kb. azoknak szól akiknek olyan iPhone 7-8-uk van.
0
0
0
0
ElMariachi avatar
@Nemedik: Igen igen, onnan már érdemesebb váltani........
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Mindig várom ezeket a bemutatókat. Az új Wallpaper-ek miatt. Abban nagyon jók.
0
0
0
0
downuser avatar
Nem is értem miért nem tudták eddig is usb-c-vel ellátni ezeket a félmilliós technológiai csodákat.
Illetve értem, csak...na....
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@downuser: Őszintén szúlva én jobban örültem volna neki, ha a lightning csatlakozó terjedt volna el és nem az USB-C. Sokkal stabilabb konstrukció.
0
0
0
0
downuser avatar
@xCube: Kinek a pap, kinek a papagáj 😄

Nem tudom pontosan melyik csatlakozó a legelterjedtebb a bolygón jelenleg.
Az egységesítés számomra szimpatikus. Nem kell többféle/fajta csatlakozó, használjunk 1 félét, az sokkal környezetkímélőbb is.
A Star Wars világában is egyféle csatlakozót használ mindenki, a droidoktól kezdve a szerves létformákig. 😄
1
0
0
0
Bronson avatar
... es a pro modellek kivetelevel csak USB 2.0 szabvany. Nem ok lennenek az egyik legkapzsibb ceg a vilagon, ha nem igy talaltak volna ki 🤐
3
0
0
0
💬 9
Payphoner avatar
@Bronson: biztos még bele került volna nettó 35 forintba a 3.0 :D Mocskos szemétláda cég. Mondjuk igaz most mindenki ezt csinálja, ott sporol ahol tud és tegéd meg szintén ott húz le ahol tud
1
0
0
0
Bronson avatar
@Payphoner: sajnos az a baj hogy az osszes tobbi ceg roluk vesz peldat es elkezdik utanozni a lehuzo taktikaikat. Nemreg szuleimnek vettem egy uj laptopot es le voltam sokkalva mennyi laptop mar lapra forrasztott rammal jon, par eve ez meg nagyon nagyon ritka volt. 🤢 Nemsokara elkezdik ugyanezt a tarhellyel is a la apple... Es akkor ok a zoldek, mert nincs semmi tartozek mar semmihez,de az eszkozod elavul, mert semmit nem tudsz fejleszteni rajta... sajnos szomoru
1
0
0
0
no avatar
@Bronson: Csak éppen 5-6 évig teljesen friss, utána is használható. Melyik technikai eszköz tartható ennél tovább életben akár fejlesztésekkel is? Semelyik!
0
0
0
0
Bronson avatar
@Scyllarus: Parom osregi i7 laptopjaba igy leheltem meg par ev eletet. Az akksi cserelheto volt, a ramot kibovitettem 8GB-ra, es a hdd helyett egy SSD-vel mar sokkal hasznalhatobb lett. Miert kell a felhasznalokat megfosztani az upgrade lehetosegetol? Lehet most nincs penzem egy 1TB SSd-re meg 16gb ramra, de lehet egy ev mulva szeretnem frissiteni? Megertem ha valaki csak egy sima jol mukodo laptopot akar, de szerintem ez egy nagyon rossz trend hogy bezarnak egy adott konfiguracioba es csak jo mely zsebbenyulassal tudsz szintet lepni teljesitmenyben/tarhelyben.
1
0
0
0
no avatar
@Bronson: Nem arra céloztam, az Apple eszközeiről volt szó.
Az utánzókkal kapcsolatban igazad van, lemásolják a megoldást, de a technikát nem teszik mellé, hogy időtálló maradjon így is.
0
0
0
0
xCube avatar
@Bronson: A laptopok 99% -ában sosem kerül fejlesztésre az ég világon semmi. Az integrált megoldás vékonyabb és könnyebb eszközöket, valamint olcsóbb gyártást tesz lehetővé. És ezzel nem akarok senkit sem védeni, csak a dolog objektíven belátható pozitívumait írtam le.
0
0
0
0
Bronson avatar
@xCube: En 2mm vastagsagot barmikor elcserelnek bovitheto tarhelyre/memoriara. Rengeteg regi laptopot meg lehetne meg menteni ha csak a merevlemez ki lenne cserelve SSD-re, sok ismerosnek csinaltam hasonlo upgradet. Nyilvan lesz es vannak akiket nem zavar az ilyesmi, de mindig is jobban dijaztam a nyitott okoszisztemaju rendszereket legyen szo barmilyen termekrol.
1
0
0
0
Payphoner avatar
@Bronson: Számítástechnikában dolgozok, az ország legnagyobb nagykerivel és sajnos ez a standard. Ram rá van forrasztva sokszor, de 1 biztosan. Most jót nevettem rajta láttam Asus Desktop PC-t, ryzen 7-es proci, szóval elég erős de amúgy irádba szánva mert kicsi a táp és VGA sincs. Viszont mindösszesen 4GB ram :D 2023-ban egy ryzen 7 mellé beraktak 4gb ramot. Úgyis azzal kezded hogy kib*szod belőle.
0
1
0
0
BLACKPINK avatar
@Bronson: Megkérdeznéd az Apple-t biztos azt mondaná, hogy azért mert az A16 chip van benne előző évről, mert hogy is képzeled h új telefonhoz nem tavalyi SoC-t kapsz, azthittem csak 14 ekkel fogják ezt eljátszani de nem, jó nekem a 13 Mini is :D
1
0
0
0
santakigyo avatar
Arra kíváncsi leszek,hogy bármilyen C csati jó lesz vagy ahogy a pletykák szóltak csak az Apple által "jóvá hagyott" ......
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@santakigyo: Minden C csatlakozóval ellátott kábel képes lesz tölteni majd, de csak a hozzá tartozó eredeti kábel fogja tölteni max teljesítménnyel. De ez egyáltalán nem újdonság más telefonoknál sem... Én mai napig egy Huawei P30-at használok, és ha egy másik C kábelt rakok rá tölteni az eredeti helyett, a telefon jelez is hogy csak az eredeti kábellel fogja tölteni a max sebességen, másképp marad a 3 órás lassú töltés. Szerintem ez nem újdonság Androidosok számára. 😊
0
0
0
0
santakigyo avatar
@NINCSTARTALOM: Ez nem,de más pletykák is voltak. Gondolok itt arra,hogy a töltést meg se kezdi ha nem a megfelelő kábel van hozzá, értem ezalatt az apple saját maga készített termékét.
Igaz ezek csak pletykák voltak,amik lehettek rosszindulatú indíttatásúak is...
Az Applet elnézve bármi elképzelhető.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@NINCSTARTALOM: És a Steam Deck töltőjével töltöm az S23 Ultra-mat, mert ugyan úgy 45W-os a töltője 😄
0
0
0
0
PoPet avatar
@NINCSTARTALOM: Mert nem minden C kábel egyforma, sok nem tud már 30W-os töltést sem. Ha veszel olyat ami tud, azzal is menni fog, mindegy ki gyártja.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Biztos jó kis telefonok lesznek de komolyan 6-7-800 ezer 1 telefonért? Oké ezek már zseb pc-k tudom, de akkor is elmebeteg árazások már ezek... én már 250 ezerért vett S23 Ultrá-nál is szívtam a fogam 😅 na nem azért mert nem telik rá, hanem mert túlzásnak tartom... de azért vettem meg mert szinte féláron hozzájutottam és így most megint levagyok tudva egy 5-6 évre. Dehát ezek az árak komolyan mondom...
0
0
0
0
💬 4
Payphoner avatar
@bukta2: kb az iphone 5s-ig volt normális árazás. Ha jol emlékszem az a kezdő tárhellyel olyan 230.000,- itthon. Aztan az i6-nál megjelent a plus modell ami feláras volt. Most meg már a kisebbik modell is ott kezdődik hogy 400.000,-. Az meg egyenesen egy szemétláda húzás hogy a tárhelyen még mindig ekkorát nyerészkednek amikor egy gyártónak eleve poton pénzek hogy 64 vagy 128. De láthatjuk hogy most mennyire lent vannak pl az SSD-k ára is. Mocskos szemétláda rabló világot élnük.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Payphoner: Igen, ahhoz képest hogy az ssd-k ára mostanság a béka segge alatt van ahhoz képest a telefonoknál elég könnyen dobálóznak a 100€-kkal a nagyobb tárhellyel rendelkező modelleknél...
0
0
0
0
Payphoner avatar
@bukta2: Mert megtehetik. Ha mindenki a legkisebb tárhelyest venné akkor biztos nem lenne ennyivel drágább. Aki össze tud spórolni rá az úgyis a legkisebbet veszi, akinek meg úgy mindegy az ára az meg veszi a nagyot
0
0
0
0
kovb677 avatar
@bukta2: én 34 ezres redmi 10c-el snapi 680-al elbújhatok... 80 ezernél sose költök többet egy telefonra fölösleges. Samsungból van A12 Nacho-m most A14 modell a legfrissebb mediatek dimensity 700-al de a 700at megeszi a 34 ezres xiaomi redmi 10c... vicces
0
0
0
0
dzsanko avatar
Ez lehetett volna mondjuk az iPhone 14, de neeem, minden évben csak valami ici picit kell újítani és jóvanazúgy'
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció