Az AMD vezérigazgatója megerősítette a Zen 4 és az RDNA 3 2022-es megjelenését

Szerző: xoki | 2021. July 30. | hír | 2 hozzászólás

Az AMD vezérigazgatója, Dr. Lisa Su a 2021 második negyedévére szóló pénzügyi jelentés alatt megerősítette, hogy a következő generációs Zen architektúra és az RDNA 3 grafikus architektúra az eddigi terveikkel összhangban még mindig 2022-ben érkeznek majd.

Az ilyen beszámolók során a vállalat általában mindig tájékoztatja részvényeseit a jövőbeli termékeit illetően, és hogy a részvényesek megbizonyosodjanak arról, hogy az AMD termékei továbbra is a tervezett időben várhatók, maga Lisa Su szólalt fel és erősítette meg, hogy a következő generációs termékekeik továbbra is 2022-ben várhatók. Ide tartoznak az első 5 nm-es Zen 4 CPU-k és az RDNA 3 GPU-k. Az AMD vezérigazgatója elmondta még azt is, hogy szerintük 2021 folyamán már biztosan nem rendeződik a chiphiány, de 2022 elején már valószínűleg valamennyire jobb lesz a helyzet.

A cég eddig sajnos nem igazán részletezte a következő generációs processzorait és GPU-it. A Zen 4 CPU-k várhatóan 2022 második felében, míg az első RDNA 3 GPU-k 2022 vége felé érkeznek majd. Az RDNA 3-at később természetesen integrált megoldásként is használni fogják.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Fura lesz újra LGA tokozást használni 🤔 Remélem az AM5 is hasonlóan hosszú támogatottságot kap mint az AM4.

A PGA tokozásba tartozó procik amúgy kiváló zsebfésűk is voltak egyben F
0
1
0
0
cabus26 avatar
Gondolom az új gen CPU-k új tokozással is érkeznek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció