Az AMD tervezheti meg a PlayStation 6 chipjét

Szerző: xoki | 2024. September 19. | hír | 4 hozzászólás

A Reuters jelentése a Sony idén ősszel megjelenő új, 700 dolláros konzolon túli terveire összpontosít, melynek köszönhetően megtudtuk, hogy a jövőben érkező PlayStation 6-ot működtető chipért folytatott küzdelem az AMD és az Intel között dőlt el, mivel mások, mint például a Broadcom már korábban kiesett a képből.

Mivel az AMD gyártja a PS5 és a PS5 Pro chipet, a Sony és az Intel vezetői, valamint mérnökei között hónapokon átívelő megbeszélések része volt a visszafelé kompatibilitás fenntartása. Az Intel ajánlatát végül visszautasították, mivel nem tudták felmérni, hogy mindez mekkora profitot jelentene az Intelnek, hiszen a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) lenne a fő gyártó. Tehát ez azt jelenti, hogy a következő generációs PlayStation alapjául ismételten az AMD chipje fog szolgálni.

Mellesleg a Raptor Lake CPU-k összeomlásával kapcsolatos legutóbbi kínos helyzetén felül az Intel az MI-láz alatt is csak szemlélődő volt, miközben néhány következő generációs technológia gyártását a TSMC-re bízott. A chipgyártó részleg tavaly 7 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el, míg a múlt hónapban a vállalat 15 000 fős elbocsátást jelentett be.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MaximumGame avatar
Hàt nem csodàlkozom borzasztó most Intel tulajnak lenni főleg akinek 13900K vagy 14900K ja van.
Folyamatos instabilítàs. Kivéve ha 3 napot ràszànsz és beàllítod a feszeket hogy stabil legyen. De nem azért vesz valaki ilyen drága cuccot hogy szenvedjen vele...😐 Nem csoda hogy a PS6 ba inkàbb amd fog menni.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@MaximumGame: ŐŐŐŐ...a PS-ekben eddig is amd volt...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@christoferus: Attól még nem bíznak az Intelbe annyira hogy vàltsanak. Ez a lényeg.
0
0
0
0
enslaved avatar
@MaximumGame: Elviekben kiadták már az új biost ami az Intel problémát orvosolja, meg ha jól tudom csak akkor volt veszélyben ez a két széria ha teljes gázzal működtek folyamatosan. A játékok jó ha az 1/3 - át kihasználják.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció