Az AMD nem tervezi az RDNA 2 GPU-k bányászteljesítményének limitálását

Szerző: xoki | 2021. March 23. | hír | 25 hozzászólás

Az RTX 3060 megjelenésére az Nvidia előállt egy hash-arány limitáló illesztőprogrammal, amely valószínűleg minden jövőbeli kártyánál jelen lesz majd. A bányászokat ezzel nem fogják teljesen eltántorítani a készletek felvásárlásától, de a cég reménykedik benne, hogy az eddigiekhez képest valamennyivel több kártya jut majd a gamereknek.

Na, de vajon mi a helyzet az AMD legújabb RDNA 2 kártyáival? Sokan azt gondolták, az Nvidia után az AMD is hasonló lépésre szánja el magát, de nemrég megtudtuk, hogy nincs tervben az RDNA 2 teljesítményének bármiféle limitálása, mindenki azt csinál a kártyával, amit akar.

Az architektúrát gamingre tervezték, ezért a bányászteljesítményre alapból kihatással van annak kialakítása. Az RDNA 2 egyébként tényleg nem igazán alkalmas kriptovaluta-bányászatra. Persze a high-end, Navi 21 chipen alapuló RDNA 2 kártyák azért megállják a helyüket, de például az RTX 3090 szintjétől (120 MH/s vs 58-64 MH/s) még messze vannak. Ettől függetlenül a készlethiány miatt a bányászok valószínűleg az AMD termékeire is lecsapnak majd.

Az RX 6700 XT már elérhetővé vált, szintén limitált mennyiségben, viszont az eddigiekhez képest több példány kerül majd a boltok a polcaira. A független RX 6700 XT benchmarkok szintén elérhetők, ezek nagy részét a VideoCardz össze is szedte nekünk.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TuskenRaider avatar
Azért nem árt tudni, nem kimondottan a gyártási technologia költségei miatt ilyen drágák a grafikus kártyák, ezt bizony a kripto bányászok iszonyat nagy kereslete srófolta így fel és nem azokról beszélek akik néhány kártyás kis kütyüjétől várja a csodát, hanem azok a ferde szemű fele barátainkről akik több ezer kártyával tolják a csille kocsit, a célcsoport adott tehát az ár ennyi, nem lesz olcsóbb van kik megvegyék a méregdrága technikát, a gamereknek meg kitolják a szemüket 1650 ekkel meg hasonló szutyok kártyákkal a gyártóknak a magas profittól csorog a nyála. Ilyen elmebeteg árak mellett, egy 3090 nek több mint 1 millió forint az ára, hát valakinek rendesen elgurult a viagrája, ennyiért venne a gémet kártyát?? Dehogy is ezt nem nekün kszánták!
0
0
0
0
💬 1
Viktorinho avatar
@TuskenRaider: Ez van,kell találni más,olcsóbb elfoglaltságot. 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
Vannak árak az biztos.
Elképzelem ahogy összerakom az új gépet amibe csak a kártya volt 400 rugó és játszok rajta olyan játékot aminek a korábbi részét egy összesen 300-ba nem kerülő gépen vittem végig full grafon.
Tudom fura hasonlat de elgondolkodtató. Semmiképp se éri meg.
0
0
0
0
💬 2
Rocky12 avatar
@santakigyo: Egyáltalán nem fura, sajnos most ez a szomorú valóság a videokártya piacon 😞 Az is elgondolkodtató hogy ott van pl. az Xbox Series X ami egy jelenleg felsőkategóriás PC szintjét hozza (4K, Ray Tracing, stb) durván 185-200 ezerért. Akinek a grafika a fő szempont, én azt mondom az vegyen inkább Xboxot, nem viccelek. 1-2 éven belül úgy sem fog változni a helyzet, csak valami csoda folytán.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Rocky12: Jah pár évig marad ez... szerintem is aki teheti vegyen konzolt addig
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nem mondjátok komolyan ugye? 4-5-600k???!!!! Ez komoly? 😃
0
0
0
0
💬 1
Quadgame94 avatar
@bukta2: Aprón 340-370 a bontstlan 3 év garis 😃 de amúgy megy le majd az ára, mert bányára nem jó a kereslet meg csökken majd ilyen árak.mellett, de a készlet meg valsmelyest növekszik. 300 nem.is lenne rossz érte. 2080 Ti-t hozza, az meg anno 430 volt.
0
0
0
0
cabus26 avatar
Itthon az első 6700XT példányok árai 500 ezer ft-tól indulnak.
Van modell,aminek 600 felett...
Remélem rájuk rohad!
0
0
0
0
💬 16
V1VOnX avatar
@cabus26: 400 alatt van egy jó pár hardverapron zsír újonnan csak körül kéne nézni.. Nem mindig a bolti ár a jó kiinduló pont.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: És hol ér meg 400 ezret egy 6700xt magyarázd el nekem?
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@kedveslehel21: 3070 feletti teljesítmény 400 alatt jelenleg jó deal. Az már más kérdés, hogy MSRP ár viszonylatban még ez is horribilis, de most komolyan ezen vagy kiakadva mikor egy 3080 800-900k? 😂😂😂😂😂😂
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@V1VOnX: Sehol nincs még a közelébe sem a 3070 hez 😃 a 6700XT 😃 max AMD játékokban, valahol 3060Ti is szarrá veri

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@kedveslehel21: Miert a 2080 Ti megért snno 430 ezret? A 6700 XT hozza a 2080 Ti-t. Persze sok erte, de kb 2-3 hét és 330 körül lesz.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@V1VOnX: Meg más random embertől nem vásárolunk,főleg úgy,hogy előreutalást kér.Kitudja ki mikor baxa át az embert...
Ez meg a másik dolog a drágaság mellett.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@cabus26: Ez a felfogás tipikus gáz magyar mentalitás. Ne haragudj, de gáz a felfogásod. Szerinted a gólya hozta nekik az értékeléseiket? Én is fent vagyok közel 70 pozitív értékeléssel, és bátran utalok előre 400-500 ezret is olyan felhasználónak, akinek több, mint 10 pozitív értékelése van.
Bízok a rendszerben, sosem fáztam rá. Múltkor olyantól vettem kártyát utánvéttel, akinek egyetlen egy értékelése sem volt. Megtehette volna, hogy téglát tesz bele, de mégsem volt. Nem szabad mindenkit egy kalap alá venni..

Random a francokat..
Látszik, hogy halvány gőzöd sincs a hardveraproról.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@V1VOnX: Hogyne lenne róla fogalmam,csak semmi garancia nincsen,ha átbaxnak,míg ha egy random bolt próbálja meg,avval jobban foglalkoznak,mintsem egy random emberrel...
Akkor szíved joga annyit elutalni,amennyit te akarsz a te dolod.
A gázra visszatérve én nem xarom a pénzt,de ezek szerint te igen és semmi gondod nincsen vele,ha elveszítesz v fél milliót.Ez is a te egyéni dolgod!
Láttam meg volt is olyan ember,akit ismerek és sok mindent nem tudtak vele kezdeni,ugye ez Magyarország!
Egy külföldi webshopban hamarabb megbízom,mint itthon ezeken a hirdetőkben.mindösszesen nem szeretnék pórul járni,mert nem keresek milliókat,hogy ne számítson.
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@cabus26: Polgáripert lehet ellene indítani!
Ami nem olcsó és valószínűleg az alperes lakhelyéhez legközelebbi bíróságon lesz. Így oda is kell utazni!
A pereskedés ára az függ ugye az átbaxás összegétől is, mert ahhoz viszonyítva vannak beállítva, de ha pert nyersz ezt (is) az alperes fizeti.
Hosszú folyamat az biztos, de ha tényleg átvertek kifizetődik…
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@cabus26: Nincs garancia? Egyszerű a megoldás: Ne vásárolj olyantól, akinek nincs elegendő pozitív értékelése & jó hírneve az oldalon, és nem fázol rá.

Külföldi webshopból vásárolt kártyát is árul nem egy apros tag, akin keresztül a garanciát tudod intézni hiszen vállalják rá a szavukat.
0
0
0
0
no avatar
@V1VOnX: Ki beszélt itt 3080-ról? Hogy jön ide? És az hol ér meg 800k-t? Te kevered a szezont a fazonnal. Itt a lényeg az árazás, még az msrp is túl van tolva a korábbi kártyák akkori teljesítményéhez és árazásához képest, nemhogy még ráfizess 200 ezret.
Mint írták te tényleg szarhatod a pénzt, ha így állsz hozzá a dolgokhoz. Nem értem mi abban a gáz, hogy valaki óvatos? És teljesen jogosan. Én sem utalnék pénzt előre. Utánvétellel is kizárolag a csomag felnyítás opcióval vásárlok egy vadidegentől, semmi hátránya nem származik belőle. Egy valamire való webshop ezeket már alapból biztosítja. Amiért valakinek van 10 értékelése, az még semmire sem garancia.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@kedveslehel21: Nem szarom a pénzt, én is keményen megdolgozom érte, egyszerűen 10 éve regisztráltam az oldalra, van bőven tapasztalatom rengeteg emberrel.

Én is óvatos vagyok, annyi, hogy vannak bevált praktikáim, amit szívesen megosztok másokkal, amennyiben ilyen gátlások tartják vissza a hardverapron való vásárlásoktól. A 10 értékelést is át kell nézni, hogy szimultán egy időben regisztrált felhasználóktól van, vagy különböző emberektől.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@V1VOnX: Én sem utalnék senkinek előre 400-500 ezret, értékeléstől függetlenül sem...
Ha mégis vásárolok hardver apróról, akkor személyes átvétel és fizetés. (Ha nincs ilyen hirdetés, akkor várok.)
Ha meg oda kerülök, hogy eladok, akkor is személyes átadás és fizetés.
Én ehhez tartom magamat mindig.
0
0
0
0
V1VOnX avatar
@Scorn Face: Mindenkinek egyéni joga eldönteni mit szeret.
0
0
0
0
misota31 avatar
@Scorn Face: Ott a pont ezt így kell csinálni
0
0
0
0
no avatar
Nem is lenne túl sok értelme, eleve elég gyengén bányásznak. Nyerészkedőknek meg oly mindegy, csak legyen készlet amit lerabolhatnak 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció