Az AMD megerősítette, hogy még idén megjelennek a 7 nm-es GPU-k

Szerző: xoki | 2018. September 04. | hír | 11 hozzászólás

Az Nvidia 12 nm-es Turing architektúrája, valamint a ray-tracing technológiával felszerelt új kártyái egy ideig még biztosan reflektorfényben lesznek, ellenben az AMD továbbra is gőzerővel dolgozik a 7 nm-es chipeken.

Az AMD ráadásul a 7 nm-es GPU-k leleplezésére készül, amelyre az év utolsó negyedévében kerül majd sor, amelyeket 2019 elején a 7 nm-es CPU-k követnek. Az AMD következő nagy mérföldköve ezeknek a termékeknek a leleplezése lesz, vagyis a Zen 2 CPU és a Navi GPU architektúra. A cég már sikeresen előállított több 7 nm-es terméket is. Ahogy korábban kiderült, a GlobalFoundries helyett a TSMC gyártja ezeket a chipeket. A GlobalFoundries 7 nm-es gyártósorainak leállítása sem volt hatással az AMD előrehaladására.

Ahogy az az AMD sajtóközleményében is olvasható, a sikeresen előállított termékek közé tartozik az első 7 nm-es GPU és az első 7 nm-es szerver CPU. Fontos kiemelni, hogy korábban az AMD vezérigazgatója, Dr. Lisa Su elmondta, először a szakmai termékek jelennek majd meg, és ezeket fogják követni a Navi gaming chipek.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesterlovesz avatar
Hát ha kiadnak egy értelmes új generációt, az pirosbetűs ünnep lesz a gamer társadalom számára. Ezek az RTX kártyák brutál nagy bukók lesznek, valahogy azt érzem. Egy ilyen új technológiai koncepció, mint a real time raytracing csak a leggazdagabb szűk réteg számára elérhető, és ők nem fognak kellően széles célközönséget nyújtani ahhoz, hogy a fejlesztőknek megérje komolyabb figyelmet fordítani az egész RTX dolog kihasználására, még akkor sem, ha az NVidia nyilvánvalóan jelentős pénzeket tol majd bele. A gazdag országokban sem elterjedt dolog a többezer dolláros gamer PC. Ergó továbbra sem a gamer társadalom tömege volt a célcsoport, egyszerűen ki akartak fejleszteni egy új technológiát, amit most kifizettetnek a leggazdagabbakkal. Ennek fényében AMD ék ezzel a 7 nm es gyártási technológiával már nem csak CPU, de GPU fronton is átvehetik a vezetést. A brutális energiafogyasztás miatt nem tetszenek a mostani AMD kártyák, de a 7 nm jó platformot nyújt, hogy ezen jelentősen javítsanak. Performancia? Dettó. Remélem, hogy végre lesznek értelmes kártyák 100 ezer körül.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Mesterlovesz: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@HunSanyiX: Nem tudom, hogy ki pletykál ilyet, de azért a 250 dolláros RX680 ami egy 1080 szintjét hozza eléggé álmodj királylány kategória nekem, úgy is mondhatnám, hogy persze, hiszem ha látom. Bár persze legyen igazad. Én most egy 1440ps konfigról álmodozom, mivel a GPU mat eladtam (hiba miatt visszavette a szervíz teljes vételáron, hülye lettem volna nem visszaadni...), kártyavásárlás előtt állok és várok egy megfelelő ajánlatra, de az egyelőre nincsen. Az 1440 p hez kell egy 1080 szintű kártya ahogy látom, de nem vagyok hajlandó kifizetni ezért 170 ezret.
0
0
0
0
xCube avatar
@Mesterlovesz: Mostanra már teljesen jól látható hogy mit és mennyit jelent a PC piac zsugorodása és a technológiai előrelépés lelassulása. Két generáció között két év telik el (ez korábban maximum egy év volt), a sebesség növekedése visszaesett ógy 40% -ra, az árak pedig megháromszorozódtak. Manapság jobban megéri konzolon játszani még akkor is ha drágábbak a játékok (amiket egyébként könnyebb csereberélni mert nem regkulcsosak).
Ez van, a PC játékért egyre többet kell fizetni.
Ettől függetlenül az új nv generáció vitathatatlanul nem a home PC ligának készült, csak bemarketingelik a RT -el oda is, hogy legyen termék.
Az nvidiának ott az autóipar, az AMD -nek a konzolpiac.
0
0
0
0
xheynor avatar
hajrá csak így tovább AMD !
0
0
0
0
bitpork avatar
Kezd kicsit neveCCSéges lenni ez a háború. Ok, fejlődnek. Ok, gyorsulnak. Ok, ha harc akkor legyen harc. De könyörgöm lassan már nem lehet pénzzel bírni a naprakészséget.
0
0
0
0
💬 3
Kelori avatar
@bitpork: Nem értelek. Valaki fegyvert tart a fejedhez hogy mindig vedd meg az éppen aktuális flagship hardvereket, vagy mi a fene van?
Meg milyen háború, miről beszélsz? Mióta világ a világ így megy ez két konkurens cég között. Jönnek az újabb generációk és pakolják fel a téteket.
0
0
0
0
bitpork avatar
@Kelori: Senki nem tart fegyvert a fejemhez. Csak megszűnik a support meg nem készül rátámogatott gamma. Igaz nem fegyver...
0
0
0
0
r2d2 avatar
eddig sosem azt kaptam amit vártam az amd-töl ezért is váltottam nvidiára!
Most kiváncsi leszek viszont, hogy mit tudnak majd ezek a kártyák.
0
0
0
0
odinx avatar
Gyerünk AMD. Már nagyon várom mi lesz ebből. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció