Az AMD felgyorsítja a termelést a GPU-hiány leküzdése érdekében

Szerző: xoki | 2021. May 03. | hír | 18 hozzászólás

Manapság szinte lehetetlen hozzájutni egy GPU-hoz, főleg ha az ajánlott fogyasztói árhoz közel keresgélünk. Az AMD az elkövetkező hónapokban megpróbál majd valamelyest javítani a helyzeten a GPU-gyártás felgyorsításával.

Az AMD 2021 első negyedévére vonatkozó pénzügyi beszámolójában Lisa Su kijelentette, hogy a GPU-eladások megnövelése érdekében fel fogják gyorsítani a gyártást. Emiatt pedig a Radeon 6000-es kártyák eladási mutatóinak jelentős növekedésére számítanak. A cég vezérigazgatója belátta, hogy a félvezető ipar jelenleg nincs túl jó helyzetben, de a partnereikkel folytatott folyamatos tárgyalásoknak köszönhetően a cég nagyjából tudja, hogy készlet szempontjából jelenleg hogyan is állnak.

A gyártási ciklus néhány hónapig biztosan eltart, szóval a gyártás azonnali elkezdésével az új termékek csak valamikor nyáron kerülnek majd a kiskereskedésekbe. Tehát ezt figyelembe véve nem érdemes rögtön változásra számítani, de az év második felétől remélhetőleg már jobb lesz a helyzet, legalábbis az AMD oldaláról biztosan. A pénzügyi beszámolóban egyébként megerősítették, hogy az RX 6000 mobil széria az év jelenlegi negyedévében érkezik.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hellaflush0818 avatar
még is, hogy a francba tudnák gyorsítani amikor a TSMC nem tudja kiszolgálni a népet mert szinte minden chip náluk készül már?! 😊 főleg, hogy az autóipari chipekre is nagy a kereslet, ez még rátesz egy lapáttal.😂
0
0
0
0
TikoTime avatar
A gyorsított gyártás minőségromlást eredényez(het).
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Nekem szerencsém volt, le tudtam csapni egy Sapphire Nitro 6700XT re 378 ért. A régi 5700XT-met meg el tudtam adni 360 ért. Egy huszasomba fájt a csere. Akinek viszont nincs eladandó kártyája az megszívta. Ennyit sose adnék érte. Én nem hiszek eben, hogy le fognak menni az árak. Amíg a kriptoőrület tombol, és a proof of work a menő, addig semmi nem fog változni.
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@Mesterlovesz: Énis csak azért cseréltem mert jó áron eltudtam adni az 580-at, így annyiért jutottam hozzá az rx-hez mint amennyiért bejelentették 😃
0
0
0
0
no avatar
"Felfogják gyorsítani a gyártást."
Még jó hogy van kapacitásuk gyorsítani. Akkor eddig úgy voltak hogy "áhh ez még nem vészes helyzet"?
0
0
0
0
💬 1
bukta2 avatar
@hikadam: Hát lehet 😃
0
0
0
0
cabus26 avatar
Hányszor mondták már ezek ezt! De persze a remény hal meg utoljára...
0
0
0
0
no avatar
Driver timeout problémát meg december óta nem tudják kijavítani. Főleg hogy már jelentkeznek a 6000-es szérián is ezek a problémák..
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Amikor van, aki 4000-5000db vesz egybe.... és ez csak 1 ember... akkor nincs miről beszélni...ha nő a Crypto ára egyre többen fogják folyamatosan venni ! És hülyék lennének 50x annyit gyártani... ha így is veszik ennyiért !
0
0
0
0
💬 1
Quadgame94 avatar
@MaximumGame: 6000 szériát biztosan nem. Eléggé gyenge bányászásra. A 6800 XT kb az 5700 XT szintjén van. Náluk 50%-ban a gyártási gond okozza az áremelkedést. 30%-ban a nagyon nagy kereslet, és kb 20% lehet a bányára ogni. Nvnél kb pont fordítva van.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
nem lenne rossz de így se úgyse lesz normális áron vga engem pedig 6800xt 6800 érdekel
0
0
0
0
💬 2
hekli96 avatar
@redbull6969: 250-300k között mondanám azt, hogy fejlesztenék, amíg nem esik be ide én elvagyok a vegával. Pedig még összel vártam a 6800 XT-t de hát ez se gyenge annyira, mindent elvisz highon 1440p-ben ami egy kicsit is optimalizálva van, a többi meg megy mediumon.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@hekli96: Igen én is így vagyok elég még a RTX 2070 em de azért már bele fér az újítás
0
0
0
0
no avatar
A felfelé ívelő lelombozó helyzetben nyilván szükség volna egy kis bizakodásra való buzdításra, de ne áltassa magát senki.
Nem lesz több szabadon elérhető gpu a piacon, s mivel a mesterségesen generált kereslet is árfelhajtó hatású így olcsóbbak végképp nem lesznek. Ez üzlet, és az utolsó pillanatig minden résztvevő a lehető legtöbb profitot próbálja kihozni belőle.

"eladások megnövelése érdekében fel fogják gyorsítani a gyártást"

Ez magyarul azt jelentheti: még több vga kerülhet botok (hogy teljes képzavarral éljek) "kezére", ami további árfelhajtó hatással bír. A bányászokra való mutogatás nem alapot nélkülöző és bár önmagában elegendő lenne, hogy feje tetejére állítson mindent, rendszerelméletileg szükség van még másra is, hogy ilyen szinten deformálja a piacot.

Ha valamilyen csoda folytán mégis több gpu kerülne a piacra azt java részt botok egész serege fogja másodpercek alatt lestoppolni, ahogy eddig is tették. Azt pedig, hogy a resztli milyen árakon lesz hozzáférhető a kiskerekben, apróhírdetésekben, nem kell ecsetelni.

A kialakult helyzet nagyban hasonlít a mesebeli kis gömböcére és remélem hasonló sorsra is jut.

Jelenleg az egyetlen tűzoltásra alkalmas eszköznek az apu látszik. De mivel az üzlet üzlete az üzlet ezért nincsenek illúzióim.
0
0
0
0
DarKBeast avatar
hijaba lesz mert 500x os aron adjak es egy pld 480$ videokartyat nem fogok meg venni 1000$ ert 😀
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Úgyse jut belőle nekünk 😆
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció