Az AMD bemutatott egy új 64 magos EPYC CPU-t

Szerző: xoki | 2019. September 20. | hír | 5 hozzászólás

Az AMD mindenféle előjel nélkül bejelentett egy újabb második generációs EPYC ROME CPU-t, amely szintén egy 64 magos és 128 szálas szörnyeteg lesz.

Az AMD EPYC 7H12-ről van szó, amelynek alapórajele 2,6 GHz, a boost pedig 3,3 GHz. Ahogy a már piacon lévő modelleket, úgy az új processzort is a nagy teljesítményt igénylő munkafolyamatokra kialakított munkaállomásokba szánják.

Az új EPYC processzor TDP-je 280W lesz, ezért mindenképpen ajánlott a vízhűtéses megoldás. Az ATOS már letesztelte az új CPU-t egy BullSequana XH2000 szuperszámítógépben. A tesztek során az EPYC 7H12 LINPACK eredménye 4,2 TeraFLOP lett, tehát az AMD EPYC 7742-höz képest 11%-os javulás figyelhető meg. Egyelőre nem árulták el, hogy mennyiért lesz majd kapható az új modell.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nemmegycsaklowon avatar
Hát ezek inkább munkához valók, aki előttem szólt, teljes mértékben igaza volt Jason.

Filmesek, kutatók, és egyéb emberek cucca ez...
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Játékra jelenleg de csak szerintem egy 6 magos ryzen is doszta elég. Aztán , hogy mit hoz a jövő majd kiderül. 8 mag és afölött szintén csak az én véleményem akkor van szükség ha munkára is használja az ember a számítógépét. 😀 Egy ilyen munkaállomásba való processzort meg egy otthoni júzer mire tudna haszálni ha van olyan elvetemült hogy épít magának egy ilyen proci köré gépet. 😆
0
0
0
0
💬 1
Mesterlovesz avatar
@Arthur Morgan: Ez most a csúcstechnológia, arról szól a cikk. Egyébként ez egy szerverprocesszor, szóval nem megy se PC be se munkaállomásba. A maga 8-10 ezer doláros várható árával nem is hiszem, hogy bárki személyes használatra megvenné 😃
0
0
0
0
odinx avatar
Ez durva, gyerünk srácok, jól néz ki.😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció