Az AMD bejelentette a Ryzen Pro 3000 szériás processzorokat

Szerző: xoki | 2019. October 01. | hír | 8 hozzászólás

Az AMD bejelentette, hogy világszerte elérhetővé váltak a legújabb Ryzen Pro processzorok, amelyeket elsősorban a szakemberek és vállalatok részére szánnak. Az új AMD Ryzen Pro 3000 szériás CPU-k egy része integrált Radeon Vega grafikával rendelkezik. A Pro szériára jellemző extra funkciók természetesen most is jelen vannak mindamellett, amelyet a fogyasztók részére szánt variánsok nyújtanak.

A fogyasztók számára szánt kártyákhoz képest elég kismértékű bejelentésről van szó, hiszen csak néhány modellről rántották le a leplet, viszont azok igen széles skálát fednek le anélkül, hogy túlkomplikálnák a dolgokat. Összesen nyolc modellről rántották le a leplet, amelyek az alábbi ábrán - a specifikációkkal egyetemben - láthattok.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesterlovesz avatar
4.3 up to 3.1? Go home AMD, you're drunk. Bár ahogy elnézem ez inkább csak egy marketing fogás, hogy ne kelljen garantálni az alap órajelet. A nagyobb számot meg megint csak marketing okokból írták előre.
0
0
0
0
tivike avatar
Az mondjuk biztos, hogy ezek a tdp-k kamuk.
0
0
0
0
💬 1
Mesterlovesz avatar
@tivike: Alapórajelen mérik. Ott nem kamu. Az más kérdés, hogy még gyári alapbeállításokon se megy sose alapórajelen egy ilyen proci, mert egyszerűen nem így működnek, hanem dinamikus magonkénti órajelállítással a terhelés függvényében. Valószínűleg csak azért lett kitalálva ez az alapórajel dolog, hogy legyen egy referencia sebesség, ahol a kiírt TDP-t fogyasztja.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Cégnél fél éve kaptam új gépet, i5 9600K. Ha a rendszergazdák tudták volna, hogy lesz PRO széria szerintem az lett volna a gépemben. De attól még ez a proci sem rossz 😀
0
0
0
0
Andor1997 avatar
A Pro-s prociknak miben kellene többet tudniuk?
0
0
0
0
💬 2
Geravor avatar
@Andor1997: Több biztonsági funkció van bennük. Pl támogatnak ECC memóriát, meg van beépített ARM segéd CPU a plusz védelem miatt.
Ezek céges környezetbe készülnek, nem átlagfelhasználók számára.
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Geravor: Köszi a felvilágosítást ,valami hasonlóra gondoltam én is.😀
0
0
0
0
odinx avatar
Remélem majd viszik, mint a cukrot. Hajrá AMD. 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció