Az AMD bejelentette a kézikonzolokba szánt Ryzen Z1 processzorokat

Szerző: xoki | 2023. April 25. | hír | 4 hozzászólás

Az ASUS ROG Ally kézikonzol mellett a Ryzen Z1 szériás processzorokról is több minden kiszivárgott az elmúlt hetek folyamán, de az AMD ezúttal hivatalosan is bejelentette a következő generációs kézikonzolokba szánt Ryzen Z1 és Ryzen Z1 Extreme CPU-kat.

Az említett processzorok leleplezése megerősítette azt is, hogy az ASUS ROG Ally borítása alatt is ez a széria kapott helyet. A korábbi szivárgásokkal összhangban két variáns készül: az egyikbe Ryzen Z1, míg a másikba Z1 Extreme APU kerül. Mindkettőt Zen 4 CPU és RDNA 3 GPU jellemzi, de a Z1 Extreme APU több magot/szálat, valamint számítási egységet tartalmaz az iGPU részére egy kis extra játékteljesítmény érdekében.

A két processzor főbb adatait a fenti képen láthatjátok, de emellett néhány tesztadatot is megosztottak velünk, íme:

Az említett processzorok kompatibilisek az összes Radeon technológiával, mint például a Radeon Super Resolution, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening vagy az AMD Link. Emellett támogatják az USB4-et is a külső tároló- és megjelenítőeszközökhöz való egyszerű hozzáférés érdekében, valamint az LPDDR5 és LPDDR5X memóriát.

Az AMD bejelentését követően az ASUS elárulta, hogy a ROG Ally pontos árazását, specifikációit és megjelenési dátumát május 11-én fogják felfedni.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
Szerintem bőven elég lett volna ez a 800p-s felbontás amit a deck tud, ilyen kis képernyőre bőven elég, mert így 1080p-n jobban kéri majd a kakaót és jobban is fog merülni. De ezt leszámítva jó kis cucc lesz csak az árazását jól lőjjék be... de mivel asus rog termék ezért sanszos hogy nem lesz occó... 😀
1
0
0
0
💬 3
MaximumGame avatar
@bukta2: Majd Pistike elmegy es eladja a màsik veséjét is. Tuti lesz aki megveszi dupla steam deck àrba is. De azért kis méretbe is szép éles képet lehet kapni.
1
0
0
0
bukta2 avatar
@MaximumGame: en nem is azt mondtam hogy nem lehet, csak folosleges :D a steam deck kepe is gyonyoru, igy nyertek volna uzemidot is + erot is, dehat ok csak jobban tudjak mint en halando xD elvegre ok a fejlesztok nem en.
0
0
0
0
no avatar
@bukta2: A felbontás állítható 720 p- re 2kattintás.
Az elöbb láttam a TheVR os videóba.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció