Az AMD 4 milliárd dollár értékű részvényt tervez visszavásárolni

Szerző: xoki | 2021. May 23. | hír | 1 hozzászólás

A Ryzen processzoroknak és az új videokártyáknak köszönhetően az AMD jelentős bevételre tett szert, emiatt 4 milliárd dollár értékben tervezik visszavásárolni részvényeik egy részét.

Az AMD az elmúlt évek alatt kibocsátott részvények visszavásárlásával lényegében részvényeinek árfolyamán próbál javítani. Tehát minél kevesebb található a piacon, annál kevésbé hígított részvényárfolyamról beszélhetünk, így pedig minden egyes részvény nagyobb értékkel bír. Amennyiben egy vállalat kiemelkedően teljesít, az ilyen lépés teljesen logikus az árak feltornászása céljából, ráadásul a befektetéssel a részvényeseket is megjutalmazza, mivel egy nagyobbb mennyiség visszavásárlása után az értékpapírok értéke is megugrik majd.

Az AMD forgalomban lévő részvényeinek értéke jelenleg több mint 92 milliárd dollár, amely természetesen az évek során biztosan változni fog, ezért a felvásárlásra szánt 4 milliárd dollárral megszerezhető értékpapírok mennyisége sem marad ugyanannyi.

Az AMD jelenleg csak úgy szárnyal a piacon, történelmének egyik legjobb évén van túl, melyet az év első három hónapjának 3,45 milliárd dolláros bevétele is bizonyít, hiszen ez 93%-os növekedést jelent az előző év ugyanazon szakaszához képest. Az AMD vezérigazgatója pedig láthatóan folyamatosan visszaforgatja a pénzt a vállalkozásba: nem csak a fenti lépéssel, hanem például a Xilinx 35 milliárd dollár értékű felvásárlásával is.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
odinx avatar
Inkább normális áron kellene adni az 5000-es procikat, nem horror áron. Azért 6 mag 12 szálas prociért 112.000 Ft-ot elkérni, eléggé gusztustalan.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció