Az alaplapgyártók szerint jó lesz a RYZEN és az X370 ár-érték aránya

Szerző: xoki | 2016. December 28. | hír | 9 hozzászólás

A Digitimes információi szerint az alaplapgyártók tesztelték már a Ryzen mintapéldányokat, akik rendeléseket is leadnak a CPU-kra. Ezen kívül még a VEGA is említésre került.

Az AMD következő generációs 14nm Ryzen processzorait a következő év elején leplezik le, és hivatalosan február végén jelennek meg. A globális kiszállítás pedig márciusban veszi kezdetét, legalábbis az alaplapgyártók információi szerint. Optimistán állnak hozzá a termékhez, és szerintük az AMD piaci részesedése 2017 második negyedévében rohamosan megnövekszik, amikor megjelennek majd az asztali processzoraik.
A high-end x370, a mainstream B350 és a belépő szintű A320 chipsetek mind-mind a végső tesztelési fázisokban vannak már az alaplapi dizájnnal együtt.
Az AMD GPU piaci részesedése már 30%-nál jár, és a Ryzen promóciókkal, valamint a Vega szériájú termékeivel akár a 40%-ot is elérheti majd.

A termék ára úgy tűnik, a gyártóknak is megfelel. Már tudjuk, hogy készülnek az új Apple MacBook Prók, amelyekben az említett CPU és GPU párosa kap majd helyet. Az AMD 2017-ben nagy profitra számíthat, reméljük hamarosan megtudjuk a termékek pontos árát is.
A hivatalos Radeon RX Twitter fiókon egy képet tettek közzé az alábbi szöveggel: „New Year – New Architecture” vagyis Új év – Új architektúra.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
én az APU-ért izgulok, remélem normális beépített videókártyája lesz, pl egy R7 370 😃
hogy jól mőködjön, a lehető leggyorsabb RAM kell hozzá nem? ezt azt jelenti ,hogy 4200 MHz-eset vegyek hozzá? (mert APU-nál nincs VRAM, így a sima RAMot használja.)
0
0
0
0
Levwi avatar
Én sem értem mi a gond. Az a baja a sok embernek, hogy az akkori intel procikhoz képest az ár/teljesítmény mutatója jobb volt az fx-eknek? Persze nem voltak olyan erősek mint az i7-ek, de az i5-el pariban volt AKKOR. utána meg nem adtak ki high end procit. ÉS? Nem is volt rá szükség. Elmentek egy másik irányba ami jól jött mert egyedül ők voltak képesek olyan chippet gyártani ami a konzolokba megfelelő. Most ebből profitálnak szépen lassan a csomó konzolport miatt. Tudják mi az amin fejleszteni kell, hogy a konkurenciát maguk mögé utasítsák. A zen már hozza számítási teljesítményben az intel broadwell-e szintjét, de látom sokaknak még ez se jó. Csak egy kérdésem lenne ha olcsó játékos gépet akarsz összerakni mondjuk nem full hd-ra hanem csak 720p-re akkor milyen gépet veszel? megnyugtatok mindenkit, hogy biztos, hogy amd-t mégpedig fm2+-os konfigot apu-val, mert most az a legjobb választás ha nem vagy hardcore gamer. majd a zen apu-k mégjobban fel fogják kavarni az állóvizet.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Miért jön mindenki a bulldoserrel? azóta 5 év telt el... Én nagyon remélem hogy jó lesz ez a Ryzen, kell a piaci versengés cpu fronton is. Az Intel sem úgy fejlődik amióta nincs ellenfele (+ az árak is lemehetnek).
Az a vicces, hogy bármelyik AMDs cikket nyitom meg, mindenhol ez megy kommenteknél. Én sem értem 😃
0
0
0
0
Barci79 avatar
Miért jön mindenki a bulldoserrel? azóta 5 év telt el... Én nagyon remélem hogy jó lesz ez a Ryzen, kell a piaci versengés cpu fronton is. Az Intel sem úgy fejlődik amióta nincs ellenfele (+ az árak is lemehetnek).
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
A bulldosernél ezt eljátszották, most nem hiszem, hogy egy ilyen méretű gikszert megengedhetnének maguknak. Amúgy meg hajrá AMD! kell az egészséges versenyszellem, az intel már egy ideje majdnem hogy monopol helyzetben volt.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
jah mint annak idején a bulldozer abból se lett semmi
0
0
0
0
TheXperia avatar
Remélem odacsapnak 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
"ZEN"dülni fog a piac 😜
0
0
0
0
SuperPuma avatar
AMD-nél most megy az "All Eyez On Me" 😊
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció