Az Activision sikerei ellenére is elbocsát közel 200 alkalmazottat

Szerző: Pafry | 2021. March 17. | hír | 18 hozzászólás

Közel 200 alkalmazottnak int búcsút az Activision, akik közül 50 ember a kiadó e-sport részlegét erősítette eddig. A Bloomberg cikke szerint ez nagyjából a cégnél dolgozó emberek 2%-át érinti. A leépítés azért is érdekes, mivel közben az Activision részvényei sosem látott magasságokban vannak, illetve a tavalyi volt az egyik legsikeresebb év a történetük során.

A leépített alkalmazottaknak 90 napra szóló végkielégítést, egészségbiztosítást, valamint egy 200 dolláros ajándékkártyát biztosítanak, melyet a Battle.net launcherben költhetnek majd el. Az elbocsátások elsősorban a Candy Crush mobiljáték fejlesztőit, valamint a koronavírus-járvány miatt parlagon heverő, élő e-sport rendezvényeket biztosító embereket érinti.

Mindeközben egy másik forrás, a GameSpot arról számolt be, hogy az Activision vezérigazgatója, Bobby Kotick 200 millió dolláros bónuszt biztosított saját magának, amelyért a cég befektetői sem lelkesednek túlságosan. Kotick tavaly sem aprózta el, akkor azonban csupán 30 millió dollárt tett zsebre bónuszként, ezért már akkor is rengeteget kritizálták, mivel az elbocsátások szintén jelen voltak a cég életében.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso avatar
Nem szép dolog, de joguk van hozzá korrekt végkielégítést adtak és ha megfelelő végzettségük van akkor találnak munkát. Csoda, hogy nem egy évvel korábban tették ezt.
0
0
0
0
DomonkosBlyat avatar
Szégyen, hogy inkább kidobnak 200 alkalmazottat ahelyett, hogy az kib@szott anti-cheat rendszerükön javítanának...
0
0
0
0
Apor avatar
Tisztára olyan mint a magyar állami posta.
0
0
0
0
💬 1
Ozone avatar
@Apor: Olyan mint Közép-dél európa politikája:SZ@r
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Blizzardtól 800 at maguktol 200 at, elfogynak lassan 😆
0
0
0
0
no avatar
Egy általuk bedöntött ág (esport) további leépítése zajlik, ezen nem kell meglepődni. Nem fogják üzemeltetni, ha nem akarják használni. Ők nem a közmunka hivatal.

Eredeti cikkben nincs is benne a részvényekre utaló rész. Kár volt "belekölteni".

Kicsit demagóg volt így belekavarni a részvényárakat az elbocsátásokba, miközben egymáshoz semmi köze a kettőnek, ez így vagy egy kezdő hibája, amit ismerve a cikkírói pályázatot nem lenne szabad hogy előforduljon (Legalább középfokú angol nyelvtudás - miatt a félrefordítás elvben kizárt), vagy kellett a kattintás és a gyűlölködés. Nem tudom, melyik a rosszabb eset.

Az pedig "véletlenül" kimaradt ami az eredeti cikk végén ott van:
gave an optimistic outlook for this year and next and said it expects to hire 3,000 people in 2021.


Én sem szeretem az activisiont, csak azért amit a blizzel műveltek, de ebben a hírben az elbocsátásoknak és a részvényárnak nincs köze egymáshoz. Ez egy elbaltázott fordítás/cikk lett. Kár érte.
0
0
0
0
💬 10
Memento Mori avatar
@Palanova: +1
Igazi "jó" újságírós indulatkorbácsolás.
0
0
0
0
no avatar
@Memento Mori: Újságírós? Komolyan? Egy angolból fordítás minden csak nem újságírás, legalábbis szerintem. Pláne nem egy gepigeny.hu-n, aminek nem is ez a fő profilja.

Ezzel nem Pafry kollégát csesztetem, mert bár a mostanit elbaltázta, reméljük tanul belőle és nem követ el több ilyen hibát, hanem megmarad a fordításnál, vélemény és/vagy hozzáköltés nélkül.
0
0
0
0
Pafry avatar
@Palanova: Értem mit mondasz, és elfogadom 😀 viszont legalább 20 féle külföldi cikk született a hírről, így nem tudhatod melyiket vettem alapul, nem mindegyik tartalmazza pont ugyanazokat az infokat, és már magam se tudom melyik volt az 😃 A cikkeket pedig még egyszer átnézik, miután megírtuk, és mielőtt kikerülne, a cél ezúttal is csak a tájékoztatás volt, nem akartam "indulatokat kelteni"😀
0
0
0
0
no avatar
@Pafry: Feltételeztem hogy azt amit linkeltél a "hírben", mint forrás. Gondolom nem csak dísznek van benne hogy:
A Bloomberg ([LINK]) cikke szerint
0
0
0
0
Pafry avatar
@Palanova: És valóban 😃
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Palanova: Érted, hogy ertem. 😃
Reméljük. Nem szeretjük az ilyesmit. 😜
0
0
0
0
xCube avatar
@Memento Mori:
Nem szeretjük az ilyesmit.


Annak ellenére tapasztaljuk. Mondjuk legalább nem olyan szinten, mint a GameStar -nál és a PCWorld -nél. Annak idején aktív voltam náluk, még az újságba (GS) is kerültek be tippjeim hardveres vonalon, de amit a kétezres évek végétől művelnek, az valami katasztrófa. Szarnak az olvasótáborra, az online pedig a Vér Istvánkák, trollok és flamerek gyülekezőhelye. Mondjuk itt is sokan előfordulnak közülük... .
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@xCube: Ezek a közösségek már olyan régen elvadultak, hogy már szinte nem is emlékszem, milyen volt a fénykorban. Pedig volt fénykor. Több remek közösség lett (nagyon jól fogalmaztál) Vér Pistisre hígítva. GS-t én is szerettem, rendszeresen jártam oda és olvastam a nyomtatott sajtójukat is.
Kár érte, kiváló ügynök volt.

De szerencsére még ez a fórum egész jól tartja magát. Több accountos szakértők, és dedós színvonalat képviselők azért akadnak, de nem olyan rossz ez. GS-re már olvasni sem mennék vissza. Itt még beszélgetni is lehet értelmes emberekkel. 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@Memento Mori: A GameStar fórum annak idején szuper forrás volt mind játék, mind játékos hardver téren. Naponta többezer post született, legyen szó szakmai témákról vagy magánéletről. Ahogy megjelent a direkt komment lehetőség gyakorlatilag elkezdődött az elidegenítés a fórumról, mert az nem generált nézettséget az online felületen, így a koruktól / életmódváltástól, stb... kilépő tagok által megtizedelődött a résztvevők száma. Ez az effekt viszont alapvetően igaz a "rétegfórumokkal" kapcsolatban, a direct comment és a Reddit gyakorlatilag megölte a kisebb fórumokat is. A GS -re visszatérve náluk a fórumozók nagy része aktív lapvásárló volt. Őket (köztük engem is) köptek szembe azzal, hogy egyszer csak kihúzták a dugót és azt mondták, hogy egy szerverhiba miatt nem tud tovább működni a dolog. Szerencse, hogy az utolsó fő admin átvette és visszaállította a megmaradt adatbázist egy új szerveren, így a fórum tovább él némi adatvesztés után, de mi őskövületek szponzoráljuk anyagilag. És őszintén erre inkább költök, mint egy előre felmérhetetlen szemétre.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@xCube: Hát igen, még emlékszem amikor azárt jártam fel az oldalra hogy valakivel jót beszélgessek, és nem azét hogy meglegyen a "napi kvóta"
akkor legalább még ezen hogy futna se volt GTA V nél 😂
0
0
0
0
no avatar
Ha már lúd legyen kövér alapon, bónuszok Lacikám, bónuszok!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció