Az Activision és az EA vezetője is felkerült a legtúlfizetettebb vezérigazgatók listájára

Szerző: xoki | 2019. February 26. | hír | 8 hozzászólás

A nonprofit As You Sow 2015 óta tesz közzé különböző adatokat, amelyek között szerepel az alkalmazottak és vezérigazgatók bére közti különbség is. Nemrégiben közzétették a 2019-es listát is, amelyen az Activision és az EA fejese is szerepel. Tehát Bobby Kotick (Activision) és Andrew Wilson (Electronic Arts) az As You Sow legújabb elemzései alapján az Egyesült Államok 100 legtúlfizetettebb vezérigazgatói közé tartoznak.

Az As You Sow elsősorban a fizetéseket veszi figyelembe, valamint azt is, hogy a részvényesek hány százaléka hagyta jóvá ezt az összeget, majd pedig összehasonlítják a vezérigazgató és alkalmazottainak bevételét. Ezt követően pedig kiderül, hogy pontosan hol is foglal helyet az adott személy az említett listában.

Az Activision nemrégiben közel 800 alkalmazottjától vált meg annak ellenére, hogy hatalmas profitra tettek szert. A legújabb információk szerint a játékipar nagyágyúi közül a cég fejese, Bobby Kotick érte el a legmagasabb pozíciót a listában. Kotick fizetése 28,698,375 dollár, vagyis körülbelül 306-szor nagyobb egy átlagos alkalmazottja keresetétől. A részvényesek 92%-a hagyta jóvá ezt az összeget. Minden adatot figyelembe véve a listában a 45. helyre került.

Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson ennél sokkal többet, 35,728,764 dollárt tesz zsebre, amely 371-szer több, mint egy átlagos alkalmazott keresete. Andrew Wilson keresetét a részvényesek 97%-a hagyta jóvá, a listában pedig a 98. helyet foglalta el.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben a részvényesek már nem nézték jó szemmel a vezérigazgatók által megszerzett hatalmas pénzösszegeket, a fejesek fizetése továbbra is növekszik, és erre természetesen az As You Sow is kitért. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, akkor látogassatok el erre az oldalra.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Twist avatar
Ez a sok pénz belőletek van. Akik megveszik a játékaikat 😀
0
0
0
0
retek77 avatar
Bakker, átképzem magam

Nevetséges, nem is értem de nem is akarom. Inkább elengedem
0
0
0
0
Shadow9 avatar
Csak azt nem értem, mire fel ekkora fizetések... és nem csak ezek a ránézésre is pofátlanul hatalmas összegek (több, mint 300-szoros! Miért is?), de az ettől jóval alacsonyabbaktól is kinyílik a bicska a zsebemben.

Mivel más viszonyítási alapom nincs, a saját lakáshitelemmel szoktam számolni, ezek annyira magas számok, hogy muszáj képbe helyeznem valahogy.
20 évre vettem fel anno 9 millát, szerencsére már csak 4 év van vissza, forintalapú, szóval kikerültem a devizás őrületet, mindenesetre a korábbi főnököm egy év alatt simán kipengette volna a korai visszafizetés miatt a bank által megemeltetett összeget (mert persze még azt is büntetik, ha előbb leperkálod), mivel a neje gyakorlatilag többet vitt haza, céges kocsi, céges telefon, benzinre nem kellett költeniük, nem is saját lakásban éltek, hanem apósékkal, szóval még a rezsi is szinte nulla...

Összegezve: 20 év helyett 1. Ehhez képest persze van, aki ugyanezt 2 hónap alatt abszolválta volna.
Andrew Wilson esetében ez kerekítve 7 nap lenne. Egy hét, b+. Nekem meg 1040 hétig tart...

Mi ez? A hallgatás ára? A dédunokának se kell dolgoznia ilyen bérezés mellett... értem én, hogy megbecsült alkalmazott, de azért ez már finoman szólva is túlzás.
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@Shadow9: Kár ebbe belemenni, ez nem az a fórum.
0
0
0
0
Shadow9 avatar
@Palanova: A cikk dobta fel a labdát...
0
0
0
0
gtafun avatar
@Shadow9: Én elolvastam mert érdekelt engem amit írsz,nálunk volt egy olyan 30 évvel ezelőtt íródott egy végrendelet mi szerint a telek tulajdonának a fele az unokatesómékat illeti meg,nem laktak velünk együtt semmi közünk nem volt egymáshoz....ez a papír feledésbe merült más életük lett,nem is éltek velünk.
Nagymama halálakor ez a papír előkerült és követelik tőlünk a járandóságot,telek felét ami 5.M.-ft.
Fater deviza....többit ismeri mindenki.....Nekem egy dolog szúrja a szememet ha nézik azt hogy akkor készült
a végrendelet 30-éve,miért nem árasították akkor a telket,miért 30-év után jönnek felbecsülni.(Gondolom tudod miért?30évvel ezelőtt is más árak voltak meg ma is.)Beton út se volt az utcánkban omladozó házak stb.
Ez az egész arra jó az ügyvédek és a bankok jól járjanak kis emberek pénzén.
Ennyit tudok a dologról,kár hogy nem tudtuk ezt megbeszélni a rokonsággal.
Nem az a gond hogy a felvett összeget kell kifizetni, hanem ennek a 3x-át nem a családnak hanem a banknak.

[LINK]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=r1EnE7😆idE[/youtube]

[LINK]

Ha az adóm egy százaléka 83.000-ft,akkor a száz százaléka mennyi és nézd meg azt mennyit keresel,valamint ők mikre költik ezt az összeget.
[LINK]

Amúgy tb meg egészségügy.....Az orvos kérdezi mit csináljon tőlem???
Maga az orvos mondom neki.....az a baj itt meg a gyógyszeripar emberi állnak.....ezek olyan témák amiken keresztül órákon át lehetne beszélni.Egy-két sort akartam írni.....

"A parasztember elmegy a rabbihoz: - Segíts rajtam, rabbi! Döglenek a teheneim! Most mit tegyek? A rabbi javasol neki valamit. A paraszt kipróbálja, de egy hét múlva visszajön azzal, hogy nem használ a módszer, továbbra is döglenek a tehenei. Akkor a rabbi javasol egy újabb módszert. Az sem használ. Aztán megint egy újabbat. Végül a paraszt szomorúan visszatér hozzá: - Sajnos, rabbi, megdöglött az összes tehenem! Mire a rabbi: - Milyen kár! Pedig lett volna még néhány jó ötletem!"
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Hiába undorító az EA csak nem tud csődbe menni. 😆
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció