Az Activision Blizzard részvényesei jóváhagyták a felvásárlást

Szerző: xoki | 2022. April 29. | hír | 6 hozzászólás

A Microsoft és az Activision Blizzard már megegyezett az egyesülésről, de egy ilyen szintű felvásárlás előtt számos akadály áll még. A szabályozók mellett például az Activision Blizzard részvényeseinek is jóvá kell hagyniuk az üzletet.

Figyelembe véve, hogy a cég részvényeinek értéke jelenleg jóval a Microsoft ajánlata alatt vannak, a részvényesek 98%-a az eladás mellett adta le a voksát. A szavazás idején az Activision értékpapírjainak értéke nagyjából 76 dollár volt, ami majdnem 20 dollárral kevesebb annál, amit a Microsoft részvényenként (95 dollár) hajlandó fizetni.

Jelentős prémiumról van szó, így egyáltalán nem meglepő, hogy a többség az eladás mellett döntött. A Bloomberg szerint viszont a tény, hogy a részvényárak még mindig ilyen alacsonyak, arra utal, hogy a befektetők szerint nem fog megvalósulni a felvásárlás.

Az üzlet jelenleg a Federal Trade Commission (FTC) trösztellenes ellenőrzésein megy keresztül, amely könnyen felboríthatja még a Microsoft terveit, de az egyik legnagyobb akadályon már túl vannak. Amennyiben az FTC is rábólint, akkor ez lesz a Microsoft eddigi legnagyobb üzlete, amelyet legkésőbb 2023 első felében terveznek nyélbe ütni.

Hozzászólások: 4
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 4
no avatar
Freetoplay és visszatérek / havidíjjat töröljék el
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Csakos10: Szerintem sokkal valószínűbb egy gamepass integráció.
1
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
És még egy konzol portot is el tudok képzelni.
1
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: 300-as havidíjjal hadd jöjjön :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció