Az Activision Blizzard eltávolította játékait a GeForce Now kínálatából

Szerző: xoki | 2020. February 14. | hír | 26 hozzászólás

Az Nvidia GeForce Now streaming szolgáltatásának véglegesített verziója nemrégiben jelent meg egy hosszú bétatesztet követően. A szolgáltatás előfizetéses, illetve ingyenes verzióval is rendelkezik, és remek fogadtatást kapott főleg azoktól, akik már egy terjedelmes játékkönyvtárral rendelkeznek a támogatott platformokon (Steam, Epic Games Store, Battle.net, Uplay), hiszen a játékokat nem kell ismételten megvásárolni.

A megjelenés napján több olyan cég döntött a játékai eltávolítása mellett, akik korábban támogatták a szolgáltatást és annak korábbi verzióját (Nvidia Grid) is. Az alábbi cégek nem engedélyezték a játékaik streamelését: Capcom, EA, Konami, Remedy, Rockstar és a Square Enix. Tehát attól függetlenül, hogy adott felhasználó rendelkezik az említett cégek játékaival, nem játszhatnak velük a streaming szolgáltatás segítségével. Nemrég pedig az Activision Blizzard is úgy döntött, hogy eltávolítja játékait. Erre az Nvidia egyik képviselője is reagált a hivatalos fórumon.

Az alábbi képen látható, mely játékok kerültek eltávolításra:

A GeForce Now kínálata folyamatosan változni fog a jövőben, szóval a későbbiekben akár újra felbukkanhatnak majd a képen látható játékok is. Az Nvidia pedig továbbra is együtt szeretne működni a céggel, de ettől függetlenül az Activision Blizzard játékai semmiképpen sem fognak egyik napról a másikra csak úgy visszatérni.

Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wgeorge85 avatar
Mobilon 4G-s mobilnet-tel egy hete póbáltam, mert nem voltam szombaton WIFI közelben és eléggé akadt még a menü is.
Telekom-os vagyok amúgy, elvileg 10MB/s a max letöltési sebességem, garantált sávszélességet nem tudom
hirtelen megmondani, de más stream-es szolgáltatás azért ennél jobban ment...
0
0
0
0
Danikika94 avatar
21-ik század idevagyoda...mi értelme van? Latency ígyis úgyis lesz...azzal meg konkrétan élvezhetettlen a játék...nem értem miért erőltetik ezt a game streaming szrságot. Anno voltak erre próbálkozások...csúnyán be is sült mindegyik pont emiatt.
0
0
0
0
💬 2
szhusi avatar
@Danikika94: 30-40 ms miatt játszhatatlan? 😂
0
0
0
0
eeXaa avatar
@Danikika94: több mint 2 évig használtam a bétát a gagyi laptopomon, sosem vettem észre hogy a lag miatt ami gyakorlatilag észrevehetetlen, romlana a játékélmény..... a PS now is szinte ugyanez. streamelve nyomtam végig az uncharted4 et meg a god of wart a téli szünetben.... néha emlékeztettem csak magam, hogy nincs is ps4 em...
0
0
0
0
Superman79 avatar
Hali, letoltottem ezt a geforce now cuccot, mobilon működik is, de a gepen nemtom hogy kell elinditani a játékot, le kell tölteni először pl steamről az adott játékot és utána bírok csak játszani, vagy nem kell semmit tölteni, vagy hogy van ez?
0
0
0
0
💬 2
Arnybiro avatar
@Superman79: Steam-es játékot letölti egy virtuális szerverre. Uplay és EGS játékait nem tölti le azok azonnal játszhatóak.
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Arnybiro: Kösz a választ, de amikor megprobaltam elinditani a fortnite-ot, kodobott valami errort és most akkor wat?
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Én úgy tudom a blizzard ÁFSz-ben van valami ami miatt le kellett szedniük és addig nem kerül vissza amíg át nem írják vagy ki nem egészítik, valami 3. feles cucc. Pontosan nem tudom mert csak futólag olvastam 😀
0
0
0
0
wolf0914 avatar
ekkora ***ságot... annó játszottam laptopon cod bo 4-el meg gta online-al
0
0
0
0
SkitooHUN avatar
Sziasztok,

Kis segítséget kérek attól aki használta már.
Azt már elfogadtam h órákba telik mire csatlakozok a szerverre. (ingyenes account szóval nem hisztizek, csak ki akarom próbálni, lehet előfizetek majd).
Oké be csatlakozok (végre) be jelentkezek a steam-re, feldobja a játék oldalát és ennyi, ott van h install.
A kérdés, hogy én cseszek el valamit? telepíteni is kéne a játékot így a programon keresztül?
Nem vagyok egy informatikai analfabéta, de ezek az instrukciók nincsenek sehova kiírva.
Előre is köszi a segítséget!
Puszi & Pacsi!
0
0
0
0
💬 2
Arnybiro avatar
@SkitooHUN: Telepíted egy virtuális gépre, percek alatt megvan, nem a saját letöltési sebességeddel tölt, hanem a szerverével. Nekem kb 30-40 Mb/sec-el töltött, pár perc alatt lent volt witcher 3. Úgyhogy nem, nem rontottál el semmit, jól csinálsz mindent.
0
0
0
0
SkitooHUN avatar
@Arnybiro: Köszi a segítséget! 😃
0
0
0
0
eeXaa avatar
logikus lépés. amig ingyen volt béta addig hagyták, de így hogy az nvidia havi dijat akaszt semmi haszna a kiadóknak ebből. a többi platformra "konzol" is úgy rakják a játékokat hogy megkapják a bizonyos százalékukat..... az nvidia-tol semmit se kapnak...
0
0
0
0
💬 9
Warlordcommander avatar
@eeXaa: De az nvidia nem is árulja a játékukat, mert alapból meg kell lennie hogy tudd használni, csak a stream szerverért fizetsz hogy használhasd, magyarul egy nem saját gépért.
0
0
0
0
eeXaa avatar
@Warlordcommander: de annak hogy játszhatsz az adott játékkal a platformon, marketing értéke van. vagyis aki azért fizetett volna elő hogy a kivett játékokkal játszon, nem fog előfizetni..
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@eeXaa: Az igaz de az a nvidiának és a blizzardnak is csak rossz ha valaki azért fizetett volna elő és vette volna még meg a játékot, hogy játsszon vele, mert a potato gépén nem menne. Szóval kapásból megvenné blizzardtól majd fizetne nvidiának a virtuális gépért.
0
0
0
0
eeXaa avatar
@Warlordcommander: szerintem az a legvalószínütlenebb, lekisseb csoport aki most azért venne meg elöször egy blizzard játékot hogy a fizetős gforcenow-on tudjon játszani. akinek van accja, játékai, már eleve rendelkezik olyan géppel ami viszi a játékot, ez az egész inkább másodmegoldásnak jó, ha utazol valahova, nem akarod a nagy géped vinni, előfizetsz 1-2 hónapra. De szerintem a casualokat akarják mefogni inkább, de pont azok, akik de kb mindenki inkább az ingyen 1 órás verziót választja... azt azért ne felejtsük hogy játékot nem kapsz az előfizetéssel, csupán egy virtuális hardvert, aki igazán fanatik blizzard gémer inkább hosszutávon gondolkozik, és összerak egy gépet ami viszi a játékot...
...szal sztem tuti amiatt vették ki, mert részesedni akarnak valahogy abból a profitból amit az nvidia zsebel a havidijjakból..
...vaalahol érthető, hogy a két dolognak nem kéne ütnie egymást, de azt is el tudom képzelni, hogy a blizzard mér dolgozik egy sony,microsoft cloud contract-on is ami kizárja hogy más is streamel-hese a játékaikat.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@eeXaa: Ez a azért szállt ki mert nem kap belőle semmi profitot szerintem egy hülyeség, kapásból nem is tett érte semmit hogy létrejöjjön a geforce now, az mind az nvidia érdeme. Többiben viszont egyetértek. De gondolj bele ha te csinálnál egy szervert amin ha fizetnek emberek akkor használhatják akármire, pl játékra is, akkor nem annak fognak fizetni aki játékát játssza rajta mert a játékot már úgyis megvette, hanem neked mert bérbe adod neki a hardvereid. Bár mondjuk blizzardból már bármit kinézek. 😀
0
0
0
0
eeXaa avatar
@Warlordcommander: Most olvastam épp egy cikket erröl... nagyjából az van amit én mondok... a kiadók jogilag "pénzügyileg" meg akartak egyezni az nvidiával, mielött élesben indul a dolog, de nem kaptak semmi figyelmeztetést ill, tárgyalást, ezért is huzta ki a capcom konami SEnix a játékaikat a béta végeztével.... a kiadók szivesen vettek részt a bétában, de így hogy pénzt is csinál a dolog részesülni akarnak abbol is... jja... a kiadók kontrol alatt akarják tartani, hogy ki hogy streameli a játékaikat, hiába fizettél értük.
...a kiadóknak komoly szerződései vannak a googlel, ill. a többi nagyal, a streameléssel kapcsolatban. nem engedik hogy az nvidia beleköpjön a levesükbe... szomorú, de sajnos ez van..
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@eeXaa: De az nvidia a saját dolgából csinál pénzt amit ő csinált. Bocsi de nem értem amit mondasz. Ez a geforce now olyan mint egy konzol vagy valami amire vagy előfizetsz vagy használod az ingyenes verziót, de a játékokat ugyanúgy a kiadóktól kell megvenni. Geforce now-on nem vehetsz játékot. A cikk meg nem véletlenül arról szólt hogy a google rászólt a kiadókra hogy bojkottálják a geforce nowt mert akkor az ő streaming cuccuk nem fog semmit se érni.
0
0
0
0
eeXaa avatar
@Warlordcommander: ...hiába, ha kell tartalom is amivel játszhatsz a GFN-n, a kiadók pénzt csinálnak azzal ha streameled a játékaikat a stadián, ps-now on vagy a x cloud on, ami jelenleg bétában van...
vagyis a kiadók monopolizálják a játékaik streamelhetöségét, amiből akármilyen formában is de nekik fejni kell.... állítólag a blizzardnak van is olyan pontja a szerződésekben, hogy csak stadián lehet hivatalosan streamelni a játékukat...
...mindez abból ered, hogy a digitális játékot nem birtoklod, csak licenszeled.... ezért a kiadó mindenféle kisbetűs szabályokat rak a licenszbe amit megveszel.... pont egy ilyen szabály az online streamelés..... az ő tulajdonukat fejegeti az nvidia, neked pedig nincs jogod eldönteni hogy a kiadó beleegyezése nélkül streameld a licenszelt játékod, mivel ezért nem fizettél, és ők ezt nem is így árulták..... 😀 az egész dolog hasonlít ahhoz, mikor veszel egy filmet blu rayen, és nem vetítheted pénzért másoknak.... vagy nem játszhatod az általad megvett zenéket olyan helyeken ahol a pénzcsinálás része hogy szól a zene.... fizess plusz licenszdijjat..
0
0
0
0
eeXaa avatar
@Warlordcommander: ...vagy másik példa: az hogy mondjuk megvettél egy filmet dvd-n nem jár azzal hogy a blu ray verziot is automatikusan megkapod amikor kijön.
...szerintem teljesen logikus a kiadók részéről hogy zárják a kiskapukat a jog tulajdonuk előtt.
...tegyük fel alkottál valamit amit eladsz egy bizonyos összegért, és a vásárló csupán egy új köntösbe burkolva elkezd pénzt fejni belőle, mégpedig jóval többet és hosszú távon, mint amennyiért te elő tudtad állítani ill. eladni az akkori piaci értékek szerint. nna többek közt ezért is léteznek a kisbetüs szabályok, ill. licenszek, vagyis hogy ne lehessen nyerészkedni, ill más köntösbe burkolni a dolgot mintahogy annak idején megállapodtatok az eladásnál.... rengeteg ilyen nyerészkedő történet van, ezért is jöttek létre ezek a biztosítékok...
0
0
0
0
no avatar
Valóban jól sikerült a szolgáltatás, végre játszatom a kedvenceimet MBP-n is, ha éppen nem itthon vagyok és nincs jobb dolgom. Founders meg abszolút megéri Mac-es szemszögből. Blizzard kivétele meg nem nagy cucc részemről, streaming-en keresztül amúgy se indítanék kompetitív SC-t vagy WoW-ot akár.

Fényévekkel jobb mint a Stadia btw, nem lepődnék meg, ha bebukna a cucc.
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
Nekem semmi nem indul el mindig valami szerverre várakozók maxot elérte... Gondoltam megnézem free-be mit tud de így gatya...
0
0
0
0
💬 1
Twist avatar
@Neuralink_2022: Az újdonság varázsa. Ilyenkor az elején még mindig nagy a dömping, sok embert érdekel és pillanatok alatt leterhelik a szervereket. Igazán reális képet majd kb 1 hónap múlva fog nyújtani.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció