Augusztusban jöhetnek a Ryzen Threadripper 5000 „Chagall” CPU-k

Szerző: xoki | 2021. July 14. | hír | 1 hozzászólás

Az AMD Zen 3 architektúrával készült Ryzen és EPYC CPU-k már megjelentek, de a HEDT processzorok debütálása még hátravan. Szerencsére a legfrissebb információk alapján már nem kell sokat várnunk, ugyanis állítólag már a következő hónap folyamán befutnak majd.

A Ryzen Threadripper 5000 „Chagall” processzorok néhány funkció terén megegyeznek majd a Ryzen Threadripper 3000 szériával, de természetesen több szempontból is fejlettebb szériáról van szó. A MoePC értesülése alapján például a DDR4 memóriatámogatás, a PCIe 4.0, a 280 W-os maximális TDP és a 8+1 MCM dizájn megmaradt.

A különböző változásokhoz tartozik, hogy a hamarosan érkező AMD HEDT CPU-k 7 nm-es gyártási technológiával készülnek, valamint Zen 2 magok helyett Zen 3, illetve 16 MB CCX helyett 32 MB CCX lesz jellemző azokra. Néhány pletyka alapján ezek a processzorok már Zen 3+ magokat kapnak, de most úgy tűnik, ez mégsem lesz így.

Az új Threadripper chipek egy 18 GT/s sebességű Inter-Chip Global Memory Interconnectet (xGMI) is használnak majd, ezzel lekörözve a jelenlegi generációt (16 GT/s). Ez igazából várható volt, mivel a Zen 3 EPYC processzorok is egy 18 GT/s sebességű xGMI-t használnak.

A Ryzen Threadripper 5000 széria tehát augusztusban várható. A jelenlegi TRX40 alaplapok pedig előreláthatóan egy BIOS-frissítést követően az új processzorokat is támogatni fogják.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
19ati93 avatar
Ryzen 5000 Chad CPU-k 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció